Sligro kan doorgaan met overname Metro-activiteiten in België


Overname - Het overnameproces van Sligro Food Group van een deel van de Makro Cash & Carry-activiteiten in België mag doorgaan. Het bezwaar dat was aangetekend tegen de overname van dat deel door de Nederlandse groothandel in Veghel is niet gehonoreerd door het Hof van Beroep en er zijn definitief geen belemmeringen tegen de overname vanuit de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA).

Ten aanzien van de verkoop van de Metro-activiteiten had de rechtbank in Antwerpen op 7 december 2022 al de gerechtsmandatarissen gemachtigd dat Sligro Food Group het merendeel van de Metro- vestigingen in België mocht overnemen. Tegen die beslissing werd bezwaar aangetekend bij het Antwerpse Hof van Beroep, door een partij die ook belangstelling had in enkele van die activiteiten. Het Belgische hof heeft nu op 30 maart jongstleden beslist dat die argumenten van bezwaar worden verworpen.

Finaal akkoord BMA

Verder heeft de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) ook geen bezwaren tegen de overname het grootste deel van de Metro-activiteiten. De BMA had al gedurende het traject van de gerechtelijke reorganisatie veel tijd en energie gestoken in het onderzoeken van de marktconsequenties, laat Sligro Food Group weten. Op basis van dit vooronderzoek had de BMA een ‘onvoorwaardelijke beslissing tot ontheffing’ verleend waardoor de transactie verder kon doorlopen. De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft nu op 3 april 2023 haar finaal en onvoorwaardelijk akkoord gegeven voor de transactie.

Bron: Sligro Food Group/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht


Sligro Food Group ziet marktaandeel groeien in turbulent jaar

Groothandel - De Sligro Food Group wist in een turbulent jaar zowel in Nederland als in België het marktaandeel te vergroten. Dat bleek bij de presentatie van de jaarcijfers van de foodservicegroothandel. “De operationele prestaties verbeterden waardoor de ebitda met € 11 miljoen toenam tot € 137 miljoen. De nettowinst over het boekjaar werd gedrukt door incidentele lasten en bedroeg over 2023 € 6 miljoen,” aldus CEO...

Lees bericht




Sligro-M heropent vernieuwde groothandel in Brussel

Groothandel – Op donderdag 7 december 2023 is de volledig vernieuwde vestiging van Sligro-M in Brussel heropend. De openingshandeling werd gezamenlijk verricht door Laurent Nys (directeur van de vroegmarkt Mabru), Ludivine de Magnanville (voorzitter van de Federatie Horeca Brussel) en Pierre Kral (Sligro-M vestigingsmanager).

Lees bericht

Sligro Food Group neemt deel activiteiten van Simon Loos over

Groothandel - Sligro Food Group gaat verder uitbreiden in het eigen transportbedrijf Sligro Food Group Transport. De groothandel laat weten samen met Simon Loos Transport en Koninklijke Euser te verwachten dat er overeenstemming komt over de overname van een deel van de transportactiviteiten van Simon Loos Transport voor Sligro. Daarnaast zal een deel overgaan naar Koninklijke Euser.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid