VCN kiest voor nieuwe verwarmingstechniek bij maaltijden


Zorg - Verscentrum Nederland (VCN) schakelt over op een nieuwe techniek om maaltijden te regenereren. De nieuwe methode voor het opwarmen van koelverse maaltijden is ontwikkeld in samenwerking met ISECO en gaat de huidige opwarmmethode van de MealButler vervangen. VCN dat via het concept Zorgboodschap aan thuiswonende ouderen maaltijden levert, zocht naar een alternatief voor het verwarmen van maaltijden via de magnetron. Maaltijden die via de magnetron worden verhit, worden vaak niet gelijkmatig verhit en kunnen door foute instellingen van de ouderen ook minder smaakvol worden, waardoor ondervoeding bij ouderen dreigt, aldus VCN. Om die reden werd ISECO gevraagd een alternatief voor de magnetron te ontwikkelen. ISECO deed hier al onderzoek naar, aansluitend op haar missie om met gezond en lekker eten ondervoeding bij ouderen tegen te gaan. Het samenkomen van deze vragen versnelde de ontwikkeling van een nieuw regenereerapparaat voor thuis. Dat resulteerde in de Casserole: een gebruiksvriendelijke pan op tafel waarmee gemakkelijk een smakelijke maaltijd geserveerd kan worden. ISECO’s  thermocontact regenereertechnologie verzekert een geleidelijke, homogene opwarming van de maaltijd, waardoor de smaak en de voedingskwaliteiten van alle maaltijdcomponenten behouden blijven. De komende periode ruilt VCN op alle, onder het concept Zorgboodschap beleverde, locaties de MealButlers om voor Casseroles. Deze inruilactie gaat van start bij de zorgorganisaties Zevenster en de Lelie Zorggroep. Bron: VCN Zorg - Verscentrum Nederland (VCN) schakelt over op een nieuwe techniek om maaltijden te regenereren. De nieuwe methode voor het opwarmen van koelverse maaltijden is ontwikkeld in samenwerking met ISECO en gaat de huidige opwarmmethode van de MealButler vervangen. VCN dat via het concept Zorgboodschap aan thuiswonende ouderen maaltijden levert, zocht naar een alternatief voor het verwarmen van maaltijden via de magnetron. Maaltijden die via de magnetron worden verhit, worden vaak niet gelijkmatig verhit en kunnen door foute instellingen van de ouderen ook minder smaakvol worden, waardoor ondervoeding bij ouderen dreigt, aldus VCN. Om die reden werd ISECO gevraagd een alternatief voor de magnetron te ontwikkelen. ISECO deed hier al onderzoek naar, aansluitend op haar missie om met gezond en lekker eten ondervoeding bij ouderen tegen te gaan. Het samenkomen van deze vragen versnelde de ontwikkeling van een nieuw regenereerapparaat voor thuis. Dat resulteerde in de Casserole: een gebruiksvriendelijke pan op tafel waarmee gemakkelijk een smakelijke maaltijd geserveerd kan worden. ISECO’s  thermocontact regenereertechnologie verzekert een geleidelijke, homogene opwarming van de maaltijd, waardoor de smaak en de voedingskwaliteiten van alle maaltijdcomponenten behouden blijven. De komende periode ruilt VCN op alle, onder het concept Zorgboodschap beleverde, locaties de MealButlers om voor Casseroles. Deze inruilactie gaat van start bij de zorgorganisaties Zevenster en de Lelie Zorggroep. Bron: VCN

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht


The Right Meal en SYNDLE bundelen de krachten

Samenwerking - Online diëtistenpraktijk The Right Meal gaat samenwerken met organisatieadvies- en trainingsbureau SYNDLE. Beide partijen spelen een rol in het optimaliseren van voeding in de zorg, waarbij SYNDLE zich richt op zorginstellingen en The Right Meal op de individuele thuissituatie.

Lees bericht

Nieuwe norm gezonder en duurzamer voedingsaanbod zorg

Zorg - Goede Zorg Proef Je heeft dinsdag de nieuwe norm vastgesteld voor een gezonder en duurzamer voedingsaanbod in ziekenhuizen. De factsheet is ontwikkeld in samenwerking met stichting Alliantie Voeding in de Zorg, het Voedingscentrum en een aantal voorhoedeziekenhuizen, op initiatief van Vermaat.

Lees bericht



Nieuw voedingsconcept VersZorgende voor kleinschalige zorg

Zorg - Voor de kleinschalige zorg in Nederland is het voedingsconcept VersZorgende ontwikkeld. Het concept gaat uit dat mensen, de zogeheten VersZorgenden, het proces rond eten en drinken in een woonvorm op zich nemen en zodoende het zorgpersoneel ontlasten. Bij dit proces worden zoveel mogelijk de cliënten van de woonvorm betrokken.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid