Slijterij World of Nix ziet alcoholvrij als blijvende trend

Alcoholvrij – Op 1 januari start Dry January weer, de maand waarin mensen gestimuleerd worden even geen alcohol te drinken. Een logische maand na de kerstdagen en nieuwjaarsviering waarin het alcoholgebruik vaak hoger dan gemiddeld heeft gelegen. Maar het drinken van minder alcohol is ook een trend, zien ook de oprichters van de alcoholvrije slijterij World of Nix, een blijvende trend.

Lees bericht

Slootweg (Bidfood) ziet nieuwe generatie horeca aankomen

Interview – Het gaat goed met Bidfood. De omzet zit ruim boven de 1 miljard euro en de leveringsgraad ligt boven de 98 procent. Toch zit CEO Dick Slootweg niet stil, want hij ziet ook de veranderingen in de foodservicesector. “Er is een nieuwe generatie ondernemers aan de slag gegaan in foodservice, die om nieuwe standaarden vraagt. Die veranderingen vragen ook aanpassingen van ons. En daar kunnen en willen we niet te lang...

Lees bericht

Tikkie haalt met 6,6 miljard euro nieuw jaarrecord

Betalingen –In totaal is in 2023 voor ruim 6,6  miljard euro aan Tikkies verrekend. Het record van vorig jaar - 5,5 miljard euro - is hiermee opnieuw verbroken. Het totale bedrag dat sinds de start van Tikkie, ruim zeven jaar geleden, met de app is betaald, komt hiermee op ruim 25,2 miljard euro.

Lees bericht

Spaanse vakbeurs Alimentaria&Hostelco verwacht 15% groei

Vakbeurzen - Alimentaria&Hostelco, vakbeurs voor de sectoren voeding, dranken, foodservice en horeca-apparatuur, keert van 18 tot en met 21 maart 2024 terug naar de Gran Vía van Fira de Barcelona. De beurs toont een lijst van 900 internationale exposanten uit meer dan 60 landen.

Lees bericht


Aardappelindustrie verspilt maar 3,4% voedsel

Voedselverspilling - De stichting Samen Tegen Voedselverspilling en de vereniging voor de Aardappelverwerkende industrie (VAVI) hebben laten onderzoeken hoeveel verspilling er optreedt in de verwerking van aardappel naar diepvriesproduct. Hieruit blijkt dat 96,6% van de aardappel een bestemming krijgt als voedsel of veevoer. Er wordt dus maar 3,4% verspild.

Lees bericht

ING: ‘Horeca gaat mager jaar tegemoet in 2024’

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijgende werkloosheid, een laag consumentenvertrouwen en oplopende prijzen in de horeca. Dat voorspelt ING Research in een Vooruitzicht Horeca.

Lees bericht




Starbucks opent honderdste locatie in Nederland

Formulenieuws – Woensdag 20 december opent Starbucks een nieuwe locatie in Capelle aan den IJssel. Deze locatie wordt de honderdste locatie van Starbucks in Nederland. De nieuwe vestiging is gelegen in winkelcentrum Koperwiek, een winkelcentrum met meer dan 80 winkels en horecagelegenheden.

Lees bericht

Horeca akkoord met cao-onderhandelingsresultaat

Horeca - KHN is samen met FNV Horeca en CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Vandaag werd bekend dat de achterbannen akkoord zijn met het eerder bekendgemaakte onderhandelingsresultaat. Daarmee is de nieuwe Horeca-cao een feit. De nieuwe Horeca-cao gaat per 1 januari 2024 in en loopt tot en met 31 december 2024.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid