Horecava toont te weinig antwoorden op de horeca-uitdagingen
Vakbeurzen - Afgelopen week kon horeca minnend Nederland zich op de Horecava weer te goed doen aan allerlei hapjes en drankjes en andere inspiratie voor de foodservicesector. Volgens de organisatie bezochten ruim 64.000 bezoekers deze foodbeurs voor professionals. Veel nieuws kregen die niet te zien. Natuurlijk er waren aanbieders met nieuwe snacks, nieuwe verpakkingen, maar veel verder dan een ander kleurtje, geurtje en jasje kwam het niet. Jammer, zeker gezien de...
Lees berichtLowietje Bloemendaal wordt restaurant Blosh
Horeca - Het is een pracht locatie zo op een hoge duin naast het uitkijkpunt ‘Kopje van Bloemendaal’. Onderneemster Ingrid Van Dam wist de hand te leggen op het pand en zij opende begin januari dit jaar haar restaurant Blosh.
Lees berichtKunstenaar James Jean ontwerpt Blue Label fles voor Johnnie Walker
Introductie - Johnnie Walker, nummer 1 Schotse whisky in de wereld, lanceert speciaal voor Lunar New Year een Johnnie Walker Blue Label Limited Edition. Deze limited edition is ontworpen door één van 's werelds meest invloedrijke beeldend kunstenaars: de Aziatisch-Amerikaanse kunstenaar James Jean.
Lees berichtRamzy Group gaat samenwerken met Royal Swinkels
Samenwerking - De Ramzy Group en Royal Swinkels Family Brewers gaan samenwerken. De bierbrouwer uit Brabant versterkt hiermee haar positie in de hoofdstad. De Ramzy Group exploiteert in Amsterdam 35 bars, restaurants en hotels en is daarmee een gevestigde speler binnen de Amsterdamse hospitalitysector. Deze samenwerking legt tevens de basis voor verdere Amsterdamse groei van de Ramzy Group.
Lees berichtMagnicity bouwt nieuw horecaconcept bovenin Rotterdamse De Zalmhaven
Horecaconcept – In Rotterdam opent eind dit jaar een nieuw en innovatief restaurant- en bar concept in De Zalmhaven. In het hoogste gebouw van de Benelux gaat Magnicity, wereldleider in stedelijke recreatie op grote hoogte, een horecaconcept met experience openen op de 57ste & 58ste verdieping van dit hoge gebouw.
Lees berichtOok Vakschool Wageningen start met slimme weegschaal Orbisk
Voedselverspilling - Rijn IJssel Vakschool Wageningen heeft een Orbisk weegschaal in gebruik genomen. De vakschool is daarmee de eerste locatie die meedoet aan het regionale project Orbisk in Regio Foodvalley.
Lees berichtSjoerd Mampaeij wint het NK Lekkerste Broodje 2024
Wedstrijd - Sjoerd Mampaeij van restaurant Midas in Woerden heeft tijdens de Horecava de 39ste editie van het NK Lekkerste Broodje op zijn naam geschreven. Hij wist de jury unaniem te overtuigen met zijn Broodje Beef Teriyaki.
Lees berichtTawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar winnaar NK Pizza bakken 2024
Wedstrijd - Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam heeft het NK Pizza bakken 2024 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn deeg en kooktechnieken. De ondernemer toonde zich na afloop verbaasd, omdat hij erg heeft getwijfeld of hij wel mee moest doen met de wedstrijd, want eigenlijk had hij geen tijd.
Lees berichtFSIN: ‘Invloed gemaksgeneraties op foodmarkt wordt groter’
Analyse - De invloed van de Gemaksgeneraties (Millennials en Generatie Z) op de foodmarkt wordt steeds groter. Het aandeel van deze twee generaties in de buitenshuis consumptie schiet omhoog. Dat blijkt uit de Foodshopper Monitor 2024 die op dinsdag door het FoodService Instituut Nederland (FSIN) op het brunchcongres is gepresenteerd.
Lees berichtDunkin’ lanceert ‘smartfridge koffie en donuts station’
Shopconcept – Koffie- en donutconcept Dunkin’ presenteert samen met Selecta, Alpro en Monin ‘De World of Dunkin’, een volgens het bedrijf ‘slimme verkoopoplossing met koffie, ijsdranken, Dunkin’ donuts, merchandise en andere producten’. De eerste units zijn reeds ontwikkeld en de primeur is voor Hotel Gorinchem van Van der Valk International, de belangrijkste belanghebbende in Dunkin’.
Lees bericht