Eerste 32 foodspecialiteitenwinkels met certificaat volgens nieuw systeem
Certificering - Maandag 17 februari werden de eerste nieuwe certificeringen uitgereikt aan 32 foodspecialiteitenwinkels, die beoordeeld zijn volgens een nieuw systeem. De nieuwe certificering is een initiatief van Stichting Foodspecialiteiten Nederland en ontwikkeld in samenwerking met FOODBASE uit Wageningen.
In het nieuwe beoordelingssysteem worden de ondernemers in foodspecialiteiten getoetst op vier gebieden, namelijk winkeluitstraling, hygiëne & voedselveiligheid, klantgerichtheid en klanttevredenheid. De daadwerkelijke beoordeling van winkels en personeel vindt plaats door ervaren en getrainde inspecteurs en professionele mystery shoppers.
Nederland telt honderden foodspecialiteitenwinkels die zich met hun assortiment en kwaliteit richten op de consument die bewust inkoopt. Rick Brantenaar, directeur Stichting Foodspecialiteiten Nederland, bij de uitreiking: “Iedere dag wil je als ondernemer maximaal scoren en doe je hard je best om op alle vlakken te excelleren. De vernieuwde opzet van de Certificering Foodspecialiteitenwinkels biedt met de uitgebreide rapportages ondernemers ook handvatten om het steeds beter te doen.”
De certificaten werden uitgereikt tijdens de ‘Uitblinkerslunch’ op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Slagersbeurs Slavakto onderdeel Vakbeurs Foodspecialiteiten
Vakbeurzen – De Nederlandse slagers krijgen weer een jaarlijkse vakbeurs. Stichting Slavakto heeft daartoe een overeenkomst gesloten met de Stichting Foodspecialiteiten Nederland, de organisator van de jaarlijkse Vakbeurs Foodspecialiteiten. Beide stichtingen bundelen hun krachten om een completere versbeurs te organiseren voor versspecialisten.
Lees berichtNieuw huurcontract voor winkel- en horecapanden
Winkelpanden – Branche- en werkgeversorganisaties hebben een nieuwe Huurdersvariant’ van het ROZ-model gemaakt. In het ROZ zijn de verhuurders vertegenwoordigd. Het model moet huurcontractbesprekingen tussen partijen evenwichtiger maken en onwenselijke situaties voorkomen.
Lees berichtAfscheid Harrie ten Have als voorzitter Vakcentrum
Persoonlijk - Harrie ten Have heeft na veertien jaar afscheid genomen als voorzitter van het Vakcentrum, de belangenvereniging voor zelfstandige detaillisten in food, non-food, fast moving consumer goods en franchisenemers. Voormalig Albert Heijn-franchiser Bram de Jong volgt hem op.
Lees berichtVeel belangstelling bij start Vakbeurs Foodspecialiteiten
Vakbeurzen – Het was druk de eerst dag bij de beurs Foodspecialiteiten. De beurs die traditioneel veel bezocht wordt door (kaas)speciaalzaken krijgt tegenwoordig ook steeds meer bezoek vanuit foodservicebedrijven en zelfstandige retailers, zoals bakkers en slagers. Op elke stand liggen dan ook kwaliteitsproducten, waarmee je als bedrijf onderscheidend kunt zijn. Dit jaar zelfs internationaler dan ooit met producten uit Libanon...
Lees berichtZeeuwsche Zoute beste noviteit op vakbeurs Foodspecialiteiten
Vakbeurzen - Met inachtneming van de coronamaatregelen vonden winkeliers en exposanten elkaar op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in de Expo Houten. De beurs werd maandag en dinsdag na twee jaar weer gehouden. Ruim 5300 bezoekers bezochten de afgelopen dagen de vakbeurs.
Lees berichtOok Eerste Kamer steunt unaniem het Wetsvoorstel Franchise
Politiek - Twee weken na het akkoord van de Tweede Kamer steunt ook de Eerste Kamer unaniem het Wetsvoorstel Franchise van Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.
Lees bericht