Etenover.nl wil foodservicebedrijven helpen met omzet en voorraad


Initiatief - Verschillende producenten en leveranciers aan de foodservicesector starten samen met het communicatiebureau Shoot My Food, Food Inspiration en Foodservice Network het initiatief www.etenover.nl. Deze tijdelijke online marktplaats is ingericht om voedselverspilling bij de foodservicebedrijven tegen te gaan en de financiële schade van producenten te beperken.

Nu, twee dagen na de sluiting van de horecabedrijven om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, ontstaan er verschillende initiatieven om bedrijven te helpen en voedselvoorraden te redden. Zeker nu de Voedselbanken kampen met een gebrek aan vrijwilligers. Deelnemende producten zijn onder andere Henri, Bakkerij van Maanen en visleverancier Jan van As.

Op de website www.etenover.nl kunnen bedrijven en afnemers elkaar vinden. Het aanbod bestaat uit kwalitatief goede producten en maaltijden, die tegen een aantrekkelijke prijs worden aangeboden. Omdat in sommige gevallen de leveranciers letterlijk om de hoek zitten, steunen consumenten op die manier ook hun lokale mensen en bedrijven.

De website is vanochtend live gegaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Verspilling is Verrukkelijk wil met crowdfunding blijven vechten

Voedselverspilling - De ondernemers van Verspilling is Verrukkelijk zijn in 2018 een beweging gestart om zoveel mogelijk eten te redden van de verspilling. Nog altijd wordt bijna een derde van het voedsel verspild. Crowdfunding moet er nu voor zorgen dat het collectief kan blijven vechten tegen voedselverspilling.

Lees bericht


Etenover.nl trekt op eerste dag 50.000 bezoekers

Initiatief – Op de eerste dag dat het non-profitplatform etenover.nl live ging werd de website al meer dan 50.000 keer bezocht. Elk uur melden zich meer aanbieders van producten, die gekocht kunnen worden door consumenten. Het platform is opgezet om leveranciers aan de horeca in staat te stellen hun onverkochte voorraden rechtstreeks aan consumenten aan te bieden.

Lees berichtPepsiCo start Unwasted-box en gaat direct aan consument verkopen

Voedselverspilling – PepsiCo, het bedrijf achter diverse A-merken, start vandaag een initiatief tegen voedselverspilling met producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten en gaat deze rechtstreeks leveren aan de consument. Het gaat om snacks en ontbijtgranen, zoals Duyvis, Lay’s en Quaker, die in een zogenaamde Unwasted-box worden aangeboden.

Lees bericht

EG Group gaat strijd met voedselverspilling aan

Formulenieuws - EG Group, één van de grootste onafhankelijke uitbaters van onder andere tankstations in Europa, is een samenwerking aangegaan met ‘Too Good To Go’. Deze app tegen voedselverspilling wordt ingezet bij alle Spar Express-locaties en de eigen Go Fresh bakery-locaties op de tankstations van EG Group. Inmiddels zijn al 92 stations met een Spar shop aangesloten op de app tegen...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid