Gastvrij Rotterdam gaat door en is doorstroom evenement


Beurzen – Vakbeurzen blijven vallen onder de zogenaamde ‘doorstroom evenementen’ en mogen van het kabinet doorgaan, mits de organisatie zich houdt aan 1 persoon per 5m2 vloeroppervlakte. Voor Gastvrij Rotterdam betekent die richtlijn dat de horecabeurs doorgang kan vinden.

Dat laat Gastvrij Rotterdam weten i hun nieuwsbrief die deze week is uitgestuurd. Het feit dat er verder ook geen nieuwe beperkende maatregelen zijn aangekondigd, overtuigt de organisatie dat de horecabeurs, die van 20 toto en met 22 september in de Rotterdamse Ahoy wordt gehouden, vrijwel onbelemmerd doorgang kan hebben. De beursorganisatie verwacht in de vier beurshallen ondanks de beperking van 1 persoon per 5m2 vloeroppervlakte  per dag nog altijd een paar duizend bezoekers en exposanten samen op een veilige en verantwoorde manier te kunnen ontvangen, volledig in lijn met vorige edities.

Vaccinatiegraad

In lijn met de voorschriften vanuit de overheid wordt er alles aan gedaan om exposanten en bezoekers op een veilige en verantwoorde manier in Rotterdam Ahoy en op de beursvloer te ontvangen, zo laat de organisatie weten. Bovendien zo geeft de organisatie aan, is de vaccinatiegraad in Nederland op dit moment al enorm hoog (zeker ook binnen de doelgroep van Gastvrij Rotterdam) en zal die komende weken nog verder stijgen.

QR code

Wel wordt bij de entree van Ahoy aan exposanten en bezoekers gevraagd om de QR code in de CoronaCheck App te laten zien, waaruit blijkt dat men volledig gevaccineerd is, kort geleden hersteld is van corona of een geldige negatieve test via Testen voor Toegang kan overleggen.

Bron: Gastvrij Rotterdam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Spaanse vakbeurs Alimentaria&Hostelco verwacht 15% groei

Vakbeurzen - Alimentaria&Hostelco, vakbeurs voor de sectoren voeding, dranken, foodservice en horeca-apparatuur, keert van 18 tot en met 21 maart 2024 terug naar de Gran Vía van Fira de Barcelona. De beurs toont een lijst van 900 internationale exposanten uit meer dan 60 landen.

Lees bericht



Jubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.

Lees bericht

Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend

Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid