Gastvrij Rotterdam krijgt Formule & Franchise Plein


Beurzen - Gastvrij Rotterdam, de horecabeurs die van 20 tot en met 22 september wordt gehouden, krijgt een nieuw Plein op de beursvloer. Tijdens  de drie beursdagen worden op het Formule & Franchise Plein franchisegevers en potentiële franchisenemers samengebracht door aanbieders van food- en horecaconcepten en -formules.

Op het Plein krijgen aanbieders van formules- en concepten de gelegenheid om zich te presenteren aan potentiële franchisenemers. Ieder bedrijf of formule vanuit een eigen standruimte.  Naast alle stands is er ook op het plein een ruimte ingericht waar deelnemers met hun (potentiële) relaties kunnen netwerken en hun formules verder kunnen toelichten.

Uit onderzoek bleek dat er behoefte was aan een plek waar ondernemers en formules kunnen samenkomen, een netwerk- & kennisplein over formules en franchiseconcepten in de horeca. Bij de presentatie van die plannen hebben zich voor de eerste editie van het Plein als een drietal partijen ingeschreven, te weten Food Franchise Company (Kwalitaria), FHC Formulebeheer (Family) en O’Tacos.

Robert Melaard, Managing Director Gastvrij Rotterdam, over het nieuwe plein: "Franchisegevers zijn veelal voortdurend op zoek naar nieuwe ondernemers en willen zij zich op zoveel mogelijk relevante podia profileren. Bestaande franchisebeurzen richten zich op meerdere segmenten en het Formule & Franchise Plein is puur gericht op concepten uit de horeca. Daarnaast is de verwachting dat door de ontwikkelingen rondom de COVID-crisis er de komende periode meer horecapanden op de markt zullen komen die mogelijk ook zeer geschikt zullen zijn voor formules en franchise ketens.”

FieldLab

Volgens de organisatie is de kans dat Gastvrij Rotterdam ongehinderd kan plaatsvinden verder toegenomen, nu het kabinet heeft aangekondigd de maatregelen verder kunnen worden versoepeld de komende tijd. Bovendien heeft Ahoy als locatie voor de horecabeurs al veel ervaring kunnen opdoen met het organiseren van events met inachtneming van maatregelen, als FieldLab met de organisatie van het Eurosong Festival

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Spaanse vakbeurs Alimentaria&Hostelco verwacht 15% groei

Vakbeurzen - Alimentaria&Hostelco, vakbeurs voor de sectoren voeding, dranken, foodservice en horeca-apparatuur, keert van 18 tot en met 21 maart 2024 terug naar de Gran Vía van Fira de Barcelona. De beurs toont een lijst van 900 internationale exposanten uit meer dan 60 landen.

Lees bericht



Jubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.

Lees bericht

Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend

Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid