Gerrit de Kiewit Trofee voor Chiel Dohmen van ‘By Chiel’
Onderscheiding - Chiel Dohmen, eigenaar van restaurant By Chiel in Zutphen, heeft de Gerrit de Kiewit Trofee ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding als erkenning voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van jong culinair talent. De onderscheiding werd uitgereikt door Siebe Stellingwerff Beintema, Bailli Délégué van de Chaîne des Rôtisseurs Nederland.
Chiel Dohmen heeft de onderscheiding ontvangen omdat hij zijn jonge sous-chef, Chiel de Boer de faciliteiten en gelegenheid heeft gegeven deel te nemen aan de internationale Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd, die in oktober van dit jaar plaatsvindt in Boedapest. Deze prestigieuze wedstrijd brengt de beste jonge souschefs van onder de 27 jaar uit 25 landen samen om hun culinaire vaardigheden te tonen aan een internationale jury. Chaîne des Rôtisseurs wil jonge chefs ondersteunen in het ontwikkelen van hun talenten.
Voor zijn deelname zal Chiel de Boer stages lopen bij enkele van de meest gerenommeerde restaurants in Nederland, waaronder De Treeswijkhoeve (twee Michelinsterren), De Bloemenbeek (één Michelinster), De Mandemaaker en Carelshaven. Deze stages zullen hem de nodige ervaring en inspiratie bieden om optimaal voorbereid aan de wedstrijd deel te nemen.
Bron: Chaîne des Rôtisseurs/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
S.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start
Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.
Lees berichtDick Middelweerd lanceert de week van het worstenbroodje
Actie – Het worstenbroodje krijgt een eigen week. Twee sterrenchef Dick Middelweerd vindt het hoogtijd worden dat het populaire Brabantse worstenbroodje met een eigen week wordt gevierd, de Week van het Worstenbroodje.
Lees berichtChef Dick Middelweerd zet Aziatische keuken centraal bij Shell
Tankstation - Het thema ‘Proef de wereldkeuken’ is weer terug bij Shell Café. Eerder dit jaar waren er succesvolle samenwerkingen tussen Shell en twee-sterren chef Soenil Bahadoer en Herman den Blijker. Vanaf deze week gaat Shell met drie Aziatische gerechten de samenwerking aan met twee-sterren chef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve.
Lees berichtRutger van der Hoeven wint prestigieuze kookwedstrijd
Wedstrijd - Rutger van der Hoeven heeft de vooraanstaande kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs van Chaîne des Rôtisseurs gewonnen. De souschef van restaurant Bridges in Amsterdam versloeg maandag 16 mei in Beverwijk vier jonge collega’s en mag in oktober Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Mexico.
Lees berichtJubilerende De Bloemenbeek sluit zich aan bij Alliance Gastronomique
Restaurants - De Bloemenbeek in De Lutte sluit zich per 1 januari 2021 aan bij Alliance Gastronomique, Europa’s langst bestaande samenwerkingsverband van restaurants. De toetreding valt samen met het 55-jarig bestaan van het familiebedrijf.
Lees bericht