Hutten nieuwe cateraar bij FMHaaglanden
Catering - Vanaf 1 januari 2023 is Hutten de nieuwe cateraar in vijf panden binnen het verzorgingsgebied van FMHaaglanden, een van de grootste facilitaire dienstverleners van en voor het Rijk. Beide partijen vinden elkaar in een gedeelde visie en ambities op duurzaamheid en sociale gelijkheid, zo laten zij weten.
Pablo Hunnego, directeur Haagse FMHaaglanden waar dagelijks 30.000 rijksambtenaren werken: “Wij zijn ambitieus en willen écht grote stappen zetten in het verduurzamen van onze dienstverlening. Dat is een fikse opgave waar we vol enthousiasme samen met Hutten op het gebied van catering in deze panden invulling aan geven.” Hutten kreeg de opdracht na een Europese aanbesteding.
Gefaseerd
1 januari 2023 start Hutten gefaseerd bij vier panden waarin meerdere ministeries en diverse ondersteunende diensten zijn gehuisvest. De cateraar uit veghel verzorgt vanaf die datum dan de cateringdienstverlening in De Resident, CentreCourt, Koningskade 4 en Alexanderveld 5 (alleen banqueting). Bezuidenhoutseweg 73 sluit medio 2023 aan. De komende jaren komen daar nog een aantal panden bij. De samenwerking loopt in ieder geval tot 2031 en heeft betrekking op een kleine 10.000 ambtenaren.
Inclusiviteit
Annet de Graaff, adviseur Inkoop- en leveranciersmanagement: “Wat we ook goed vinden is dat Hutten staat voor inclusiviteit. Zo bestel je straks in de Barista Cafés je koffie in gebarentaal en komen producten uit Huttens eigen Zorgbakkerij. Hutten is een strategisch partnership met Social Capital aangegaan om binnen dit contract de social return impact te maximaleren en te stretchen. Hiervoor werkt Hutten ook samen met Binnenwerk en Ipse de Bruggen. Er worden nieuwe arbeidsplekken gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: zodra er een reguliere arbeidsplek vacant komt kijken we altijd eerst of het gewenste profiel met Social Capital ingevuld kan worden vanuit de doelgroep.”
De ministeries en ondersteunende diensten waar Hutten de culinaire dienstverlening gaat verzorgen zijn Economische Zaken en Klimaat, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Algemene Zaken, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport, RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), Raad voor de Kinderbescherming, Autoriteit Consument & Markt en SSC-ICT.
Bron: Hutten/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Compass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtSodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart
Catering - Vanaf maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtLeo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health
Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.
Lees berichtFHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag
Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.
Lees bericht