InstockMarket opent nieuw Food Rescue Center


Meer ruimte voor geredde producten in de nieuwe locatie van InstockMarket in Diemen

Voedselverspilling - Duurzame horeca groothandel InstockMarket heeft een nieuwe locatie geopend in Diemen. De verhuizing van Amsterdam naar een groter pand maakt het mogelijk de diensten verder op te schalen.

InstockMarket is een horecagroothandel voor de geredde producten en circulaire merken. Vorig jaar haalde het bedrijf geld op de noodzakelijke investeringen in software en een groter bedrijfspand. Want InstockMarket groeit. Inmiddels telt de groothandel zo’n 85 boeren, telers en producenten die met regelmaat hun reststromen leveren. Veel van die producten worden in Nederland door afnemers geweigerd omdat ze niet voldoen aan de juiste vorm, of omdat ze tegen de houdbaarheid aanlopen. Door het steeds grotere aanbod aan geredde producten koken er inmiddels 400 horecazaken in heel Nederland met de producten.

Food Rescue Center

In het Food Rescue Center worden de restproducten ingezet als bruikbare grondstoffen. Alle producten worden bij binnenkomst en voordat zij het pand verlaten gecontroleerd op kwaliteit. Chefs moeten er immers op kunnen vertrouwen dat de producten goed zijn. Het aanbod kunnen afnemers online bekijken. De software is zo gebouwd dat de gehele financiële administratie en impactberekening automatisch voor de bestellers wordt gedaan. Op die manier kunnen afnemers ook binnen hun eigen organisatie laten zien wat de impact is van de bestellingen bij InstockMarket. Op de locatie in Diemen is ook een inspiratieruimte voor groepen tot 30 personen, waar het vanaf september mogelijk is om de ruimte te boeken voor workshops, presentaties en rondleidingen.

Impact

De groothandel InstockMarket is voortgekomen uit drie zelfstandige restaurants en cateringbedrijf. Sinds 2019 richten de initiatiefnemers van Instock zich als groothandel volledig op de horeca. Belangrijke motivatie was de mate van impact die een groothandel kan realiseren bij voedselverspilling. Want voedsel heeft enorme impact op de CO2-uitstoot. Elke kilo voedselverspilling staat namelijk gelijk aan 2 á 3 kilo CO2-uitstoot. Het doel is om in de komende drie jaar ruim 1000 chefs in Nederland te helpen om een duurzamere bedrijfsvoering te voeren. Op dat moment is het mogelijk om 5 miljoen kilo eten te redden.

Breder assortiment

De ruim 1700 vierkante meters maken het mogelijk voor InstockMarket om ook het assortiment steeds verder uit te breiden. Op dit moment is ongeveer 70% procent van het assortiment aardappelen, groenten en fruit. Daarbij levert Instock ook een twintigtal circulaire merken, zo levert InstockMarket onder andere de tosti’s van de Tweede Jeugd, de tomatensaus van Food Fellows en de bitterballen van GRO. Deze merken passen perfect binnen de circulaire strategie van het bedrijf. In de toekomst zal het assortiment steeds meer productcategorieën toevoegen die chefs helpen bij een duurzame bedrijfsvoering.

Bron: InstockMarket/@FoodClicks

Burgemeester Erik Boog van Diemen opende het nieuwe pand van InstockMarket opening

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen

Voedselverspilling  – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.

Lees bericht



Minder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor

Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...

Lees bericht

Orbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered

Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.

Lees bericht


Orbisk en Accor-hotels streven naar halvering voedselverspilling

Voedselverspilling - Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. In een samenwerking met de voedselafvalmonitor van Orbisk gaat de hotelorganisatie in honderden Accor hotels de komende maanden een start maken met het tegengaan van voedselverspilling. Die slimme technologie moet chefs helpen hun voedselafval te meten en met de helft terug te...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid