Loogman helpt studenten studieschuldenvrij de wereld in


Broodje Co werd eerder omgedoopt naar Co to Go bij Loogman / Foto bij: Loogman

Personeel - Wie personeel nodig heeft, moet tegenwoordig creatief zijn. Bij de Loogman Groep zijn ze al jaren creatief en zetten ze opnieuw weer een van hun succesnummers in om jongeren te werven: studenten die een contract aangaan van minimaal 12 uur bij een van de loogmanbedrijven, krijgen hun collegegeld en hun boeken vergoed. Zelfs een bijdrage voor kleine studiereizen wordt verstrekt.

De Loogman Groep is met de bijzondere actie begonnen in 2019. Afgelopen studiejaar hebben er 31 medewerkers deelgenomen aan deze bijzondere studiebeurs. Voorwaarde voor deelname is dat de student in het eerste of tweede jaar zit van de HBO of universitaire studie zit. Verder moet de student bereid zijn 12 uur in de week te komen werken bij een van de bedrijven tegen een normaal salaris. Andere voorwaarden worden door Loogman niet gesteld.

Wervingsactie

Loogman combineert met de gerichte wervingsactie twee belangrijke zaken. Enerzijds trekt hij voor verschillende functies binnen zijn bedrijven goed opgeleid personeel aan. Anderzijds doet het bedrijf iets aan de schrijnende situatie bij studenten, die vaak de opleiding verlaten met aanzienlijke studieschulden. De directie van Loogman is ongewenste situatie bij studenten oprecht een doorn in het oog, aldus de motivatie voor de campagne in de promofilm.

Doorstroming

Binnen De Loogman Groep zitten verschillende bedrijven, van tankstations tot carwashbedrijven. Maar ook een golfbaan en een brasserie behoren tot de groep. Het vinden van geschikt personeel is ook voor het Amsterdamse bedrijf een uitdaging. Toch slaagt het bedrijf er in door een goede doorstroming het voor medewerkers aantrekkelijk te maken. 52% van de medewerkers zoekt met enige regelmaat een andere betrekking binnen de groep, op zoek naar nieuwe uitdagingen. Daarnaast heeft het bedrijf ook voormalige studenten in dienst, die na hun studie zijn blijven werken.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ABN AMRO: ‘grootste crises voor foodsector lijkt voorbij’

Analyse – Een lichte stijging van het volume van zo’n 0,5 procent in 2024, maar met oplopende personeelskosten, grondstoffen en energie, zorgen gezamenlijk voor verdere druk op de marges in de foodsector. Toch lijkt daarmee de grootste crises voorbij, aldus een analyse van ABN AMRO. De bank heeft de verwachting dat het in de foodsector in de tweede helft van 2024 allemaal wat...

Lees bericht


Robotkeuken Eatch beleeft primeur bij ISS-locaties

Catering - De Zaanse startup Eatch en ISS introduceren een robotkeuken als oplossing tegen personeelstekort en voedselverspilling. De volledig automatische keuken is onlangs bij enkele klantlocaties van ISS geïnstalleerd. De keukens kunnen tot wel 100 maaltijden per dag bereiden.

Lees bericht

Jan Aaltzen Linde (Van Geloven):  ‘Leverbetrouwbaarheid is grootste prioriteit’

Interview - De gehele foodserviceketen heeft momenteel te maken met inflatie, personeelstekort, gestegen energie- en grondstofprijzen en als gevolg daarvan mindere servicelevels. Ook Van Geloven ontkomt hier niet aan, vertelt ceo Jan Aaltzen Linde. Maar hij heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. “We werken aan structurele oplossingen en dat begint z’n vruchten af te werpen.”

Lees bericht

Sterrenrestaurant Noor geeft studenten 50% korting

Restaurantactie - Het onlangs met een Michelinster bekroonde restaurant Noor in Groningen geeft studenten dit najaar 50% korting op de gehele rekening. Eigenaren Marleen en Jeroen Brouwer willen eten in een toprestaurant toegankelijker maken voor studenten en daarmee investeren in potentiële gasten van de toekomst.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid