ProFri biedt samen met NHN vaste energieprijzen aan


ProFri-directeur Frans van Rooij laakt wetsvoorstel dat gemeenten straks mogelijkheden geeft snackbars en fastfoodrestaurants te verbieden

Energiecontract - Vakvereniging ProFri bood samen met haar energiepartner COMCAM al eerder dit jaar leden energiebundels aan tegen lage tarieven. Met Nieuwe Horeca Nederland (NHN) zet ProFri nu een tandje bij. Naast frituurzaken kunnen ook andere bedrijven aanhaken bij de najaarsbundel. De prijzen voor 2023 en 2024 leveren ondernemers veelal blije gezichten op, volgens ProFri.

Leden van ProFri die nog niet zijn overgestapt kunnen zich via de website van de vereniging aanmelden voor deze bundel met vaste energieprijzen. Andere bedrijven kunnen zich aanmelden via de website van NHN. De prijzen gelden zolang deze nieuwe energiebundel ruimte biedt, laat ProFri weten.

0,86 cent voor gas in 2024

De prijzen van de nieuwe bundel, werden afgelopen maandag, samen met de energieprijzen voor 2024, gepresenteerd tijdens de jaarvergadering van ProFri. In 2023 betalen bedrijven die zich nu melden maximaal €1,46604 per kuub gas en voor stroom €0,294 per kWh op piekuren en €0,168 in de daluren. In 2024 daalt de gasprijs naar maximaal €0,86053 en is de stroomprijs per kWh respectievelijk €0,2001 en €0,1395. De genoemde prijzen zijn exclusief energiebelasting en btw. Ondernemers die willen inschrijven, moeten lid zijn of worden van vakvereniging ProFri of zich aansluiten bij Nieuwe Horeca Nederland (NHN) en tekenen voor een periode van vijf jaar.

Rust in de zaak

COMCAM, de energiepartner van ProFri/NHN, is een inkoper met een slimme inkoopstrategie op de termijnmarkt, laat ProFri weten. Frans van Rooij zegt namens beide organisaties: “Zowel de overheid als marktdeskundigen verwachten dat de onrust op de energiemarkt voorlopig blijft aanhouden. Eerder dit jaar hebben we al veel leden kunnen helpen aan vaste lage prijzen. De prijzen in de nieuwe bundel liggen weliswaar hoger, maar je weet wel waar je aan toe bent en dat zorgt voor rust in je hoofd.” Met de bekendmaking van deze prijzen weet iedereen die eerder is ingestapt nu ook wat hij in 2024 gaat betalen. Van Rooij: “De samenwerking met COMCAM werpt opnieuw zijn vruchten af. Voor de leden die onlangs de overeenkomst getekend hebben met daarin een hoger gastarief, gaan we zorgen dat deze wordt aangepast. We staan tenslotte voor het collectief.”

Verduurzamen en besparen

Van Rooij: “Steeds meer andere ondernemers dan ondernemers met frituurzaken kloppen bij ons aan. Ook fabrikanten en toeleveranciers. Ze willen net zoals veel van onze leden af van hun onvoorspelbare en vaak torenhoge energierekening. Met de stichting NHN kunnen we meer bedrijven de helpende hand reiken.” NHN gaat samen met COMCAM ook kijken hoe horecaondernemers het beste geholpen kunnen worden bij de energietransitie, eigen opwek en het verminderen van het verbruik. Deze bedrijven zijn pas een bijdrage verschuldigd aan NHN wanneer de overeenkomst met COMCAM is getekend of als een bedrijf gebruik wil maken van een van de andere diensten of voordelen.

Van Rooij raadt alle horecaondernemers aan tijdig te beslissen en niet te wachten tot het huidige contract daadwerkelijk afloopt. “Meld je dus ook aan als jouw energiecontract pas in de loop van 2023 afloopt.”

Bron: ProFri/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht


Minder bestellingen, maar beter resultaat bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst - Minder bestellingen, maar toch een beter resultaat. Dat is de kern van de jaarcijfers van moederbedrijf Just Eat Takeaway van het Nederlandse Thuisbezorgd. Het betere resultaat werd vooral geboekt omdat ondernemers meer betaalden aan de maaltijdenbezorgdienst. Het bedrijf wist te melden dat het operationeel resultaat in 2023 naar 324 miljoen euro steeg.

Lees bericht

ILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels

Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.

Lees bericht

Foodsector blij met uitblijven strenge controle verpakkingsregels

Politiek – CBL en branchevereniging ProFri voor professionele frituurders zijn blij met de uitspraak van demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over het in de ijskast zetten van de controles op de nieuwe verpakkingsregels. Zij heeft besloten dat deze weliswaar blijven, maar dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ze niet streng gaat controleren. Ook het...

Lees bericht


Frans van Rooij vertrekt als directeur ProFri

Persoonlijk – Frans van Rooij, directeur van branchevereniging ProFri, heeft tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging voor professionele frituurders, bekendgemaakt dat hij al zijn functies neerlegt. Een opvolger is nog niet gevonden.

Lees bericht

ProFri haalt met Rational 50-ste partner binnen

Cafetaria – Vakvereniging ProFri haalde onlangs met Rational de vijftigste partner binnen. ProFri-directeur Frans van Rooij ziet de mijlpaal als signaal dat er steeds meer herkenning en erkenning komt voor de inzet die de vereniging levert voor de frituurbranche.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid