ProFri Keurmerk voor Snackpoint De Passage in Wolvega


ProFri-bestuurslid Marcel van Veen (l.) reikt het ProFri keurmerk Goed Gefrituurd uit aan collega Menno de Koe

Cafetaria – ProFri-bestuurslid Marcel van Veen heeft onlangs het Goed Gefrituurd Keurmerk uitgereikt van de vakvereniging aan zijn collega Menno de Koe van Snackpoint de Passage in het Friese Wolvega. ProFri was in De Koe’s bedrijf te gast vanwege een regionale ledenbijeenkomst.

Toen Menno de Koe zo’n acht jaar geleden begon met zijn zaak werd hij direct lid van ProFri. Hij melde zich onlangs aan voor het keurmerk en doorliep het traject van de drie V’s: Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid. Deze drie V’s vormen de pijlers van Goed Gefrituurd. In de toekomst geldt het behalen van dit certificaat als randvoorwaarde voor het lidmaatschap van vakvereniging ProFri

De regionale bijeenkomsten van ProFri zijn bedoeld om ideeën en ontwikkelingen met elkaar te bespreken. Eerder werd er ook een regionale bijeenkomst gehouden bij Eetpaleis ’t Vosje in Berlicum. Daar werd onder andere gesproken over de hoge energierekeningen en welke oplossingen er mogelijk zouden zijn hiervoor. Er staan nog twee regionale ledenbijeenkomsten. Maandag 9 mei bij FrieteRia in Dronten en dinsdag 10 mei bij Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen.

Bron: ProFri/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Alide van Toor beoogd opvolger Frans van Rooij bij Profri

Benoeming – Alida van Toor (1965) is voorgedragen als beoogd voorzitter van Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Zij volgt daarmee Frans van Rooij op die terugtreedt als voorman van de vakvereniging. Van Toor was van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk.

Lees bericht



ILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels

Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.

Lees bericht

Cafetaria-omzet stijgt nauwelijks in januari 2024

Analyse - 2024 is voorzichtig uit de startblokken gekomen voor de cafetariasector; de omzet kwam dit jaar met 0,4% iets hoger uit vergeleken met januari 2023. Vermeld moet worden dat januari 2023 een zeer goede maand was ten opzichte van januari 2022 met een plus van 13,9%. Dat blijkt uit de analyse die Rien de Koning heeft gedaan op basis van alle transacties van het horecaplatform...

Lees bericht



Cafetariaomzet in 2023 met 6% gegroeid

Analyse – De omzet in de Nederlandse cafetaria’s is in het afgelopen kalenderjaar met 6,2% toegenomen. Dat is exact hetzelfde groeicijfer als dat van 2022 ten opzichte van 2021. De omzetten in de laatste drie maanden van 2023 waren zelfs gelijk aan die van 2022 dus omzetgroei van 0%.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid