Sodexo lanceert cateringconcept Modern Recipe


Het gaat bij Moder Recipe van Sodexo om bekende ‘All-time favourites’ of nieuwe gerechten / Foto bij: Sodexo

Catering - Sodexo lanceert een nieuw foodserviceconcept, genaamd Modern Recipe. Het concept staat voor samen gezond en verrassend eten. Aan de basis vooral veel plantaardige seizoensproducten van lokale Nederlandse leveranciers.

Het foodserviceconcept is flexibel in te zetten op locatie: van een compleet restaurant tot een shop of vendingmachine, van bediening tot selfservice, van ‘To go’ gerechten tot geserveerd op mooi servies. ‘Het gaat om bekende ‘All-time favourites’ of nieuwe gerechten, maar wel producten waar duurzaam en lekker hand in hand gaan’, aldus Sodexo. Betalen via een app of aan de kassa. Modern Recipe sluit perfect aan op de behoeftes van kenniswerkers in kantoren.

Waste Watch

Modern Recipe is geïntroduceerd in de restaurants van APG. Zowel in het Edge Amsterdam West gebouw als in Heerlen wordt met Modern Recipe gewerkt. Op korte termijn starten ook enkele andere restaurants waar Sodexo de foodservices levert met Modern Recipe. Volgens Sodexo weten gasten steeds beter wat ze willen eten en wordt ook de kennis over voeding groter. Modern Recipe speelt daarop in, ook op de wens van bedrijven om mensen samen te brengen. Diana Vredeveld - Buurman, IFM & Food Service Developer bij Sodexo Nederland: “Met een gevarieerd, sterk wisselend aanbod is er volop keuze voor iedere individu. Met Modern Recipe zetten we ons ook in om CO2-uitstoot verder terug te dringen. Zo is het Waste Watch programma onderdeel van dit concept, waarmee Sodexo voedselverspilling meet, analyseert en reduceert”. Daarnaast zijn de gerechten die worden aangeboden veelal op basis van plantaardige eiwitten met ingrediënten die merendeels van lokale leveranciers afkomstig zijn.

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Gerechten zijn veelal plantaardig met ingrediënten van lokale leveranciers

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht


Leo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health

Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.  

Lees bericht

FHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag

Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid