Sportscholen en sportkantines vervroegd per 1 juli open


Leisure – Sportkantines en sportscholen mogen van het kabinet twee maanden eerder open, tenminste als de ontwikkelingen in de bestrijding van het coronavirus blijven verlopen zoals nu. In het routeplan van het kabinet zouden sportscholen en sportkantines aanvankelijk pas op 1 september open mogen gaan. Dat is nu vervroegd naar 1 juli. Minister-president Mark Rutte heeft dat vanavond bekendgemaakt.

Ook de sauna’s en de casino’s mogen vervroegd open. De versoepeling van de maatregelen werd bekendgemaakt na corona-crisisberaad van het kabinet vanmiddag. Tot gisteren was de opening van de sportscholen nog steed een vraagteken, omdat het Outbreak Management Team, dat het kabinet adviseert, nog niet tot een duidelijk advies gekomen. Er wordt getwijfeld over de verspreiding van zweetdruppeltjes en over voldoende ventilatie op sportscholen.

Winstwaarschuwing

De versoepeling volgt op eerdere versoepeling van maatregelen, die per 1 juni ingaan. Het kabinet heeft blijkbaar voldoende vertrouwen in de beheersbaarheid van het virus. Wel sprak Rutte van een “Echte grote winstwaarschuwing. Of het kan hangt af hoe wij ons houden aan de gedragsmaatregelen.” Want zodra het virus weer toeneemt, zullen de aangekondigde maatregelen weer worden teruggedraaid.

Vakantie

Dat is ook bepalend voor de ruimte die mensen tijdens de vakantie krijgen geboden. Rutte deed een oproep aan diegenen die niet gebonden zijn aan schoolvakanties de vakantie in een andere periode te plannen. Of er naar het buitenland op vakantie kan worden gegaan, wil Rutte pas over twee weken bekijken. Dat is ook afhankelijk over landen hun grenzen open hebben. Sommige landen doen spontaan oproepen om aan vakantiegangers om vooral te komen. Er zijn zelfs landen die bij coronabesmetting de zorgkosten voor hun rekening willen nemen, een soort coronaverzekering. Toerisme voor veel landen een belangrijke bron van inkomsten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Vood krijgt investering van 6,5 ton

Investering - Vood, producent van plantaardige maaltijden voorheen bekend als Plant B, heeft een investering van 6,5 ton ontvangen. Het bedrijf verkocht de afgelopen twee jaar meer dan 120.000 diepgevroren volwaardige kant-en-klaarmaaltijden.

Lees bericht

‘Sport maken van suikerreductie in de kantine loont’

Actie – In januari nam Optisport, exploitant van 300 sportlocaties in Nederland en België, deel aan een door Vrumona opgezette actie om zoveel mogelijk de suikerinname via frisdrank te verminderen. Een eerdere test van de frisdrankleverancier bij drie sportverenigingen had al aan getoond dat suikerreductie bij frisdrankgebruik bij sportkantines mogelijk is. Ook bij deze competitie werkte het.

Lees bericht



Alcoholvrij bier steeds beter verkrijgbaar in horeca

Analyse – De beschikbaarheid van alcoholvrije bier varianten in de foodservice segmenten: eten, drinken, sporten, gemak, slapen en evenementen nemen toe. Inmiddels heeft 57 procent van de locaties in deze segmenten alcoholvrij bier beschikbaar, voor pils met alcohol ligt dit op 68 procent. Dat schrijft het Rotterdamse databedrijf Datlinq in een analyse.

Lees bericht

Kabinet: ‘Alles kan weer open in 3 stappen’

Coronamaatregelen - Ondanks de hoge besmettingscijfers, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. Toch gaat het kabinet versoepelen en wel in een drietal stappen. Waarom? We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Maar tijdens de persconferentie dinsdagavond waarschuwde minister Ernst Kuipers wel, want het zijn grote stappen, die snel achter elkaar.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid