McDonald’s wil meer omzet uit ontbijtmoment halen

Fastservice - McDonald’s wil binnen twee a drie jaar 8 tot 10 procent van de omzet uit het ontbijtmoment halen. Het breidt daarom het assortiment uit en biedt behalve pannenkoeken met stroop ook muffins met kaas en ham aan. Dit zegt directeur Jo Sempels in een interview met De Telegraaf. Volgens hem is er in ons land meer en meer vraag naar ontbijt. “Nederland is de snelstgroeiende ontbijtmarkt van Europa”, zegt...

Lees bericht

Gedeeltelijke doorstart Kruidenier Groep

Groothandel – Groothandel Kruidenier gaat een gedeeltelijke doorstart maken. Dat heeft Peter Kruidenier vrijdag bekend gemaakt. Gisteren al circuleerde er berichten op twitter dat de Kruidenier Groep een doorstart wilde maken. De naam van de nieuwe groothandel zou worden Kruidenier fresh food & drinks. Volgens berichten zou het nieuwe bedrijf vanaf aanstaande maandag al beginnen met het beleveren van een aantal klanten. Bekend was dat Peter Kruidenier, na het faillissement van Kruidenier...

Lees bericht

Efteling blijft meest bezochte dagattractie

Leisure - NBTC Holland Marketing en Respons hebben de ‘Top 50 Dagattracties’ voor 2013 uitgebracht. In de lijst staan de drukst bezochte attractieparken, dierentuinen, musea, zwembaden en recreatiegebieden uit heel Nederland. Net zoals voorgaande jaren staat de Efteling op de eerste plaats; in 2013 met ruim 4,1 miljoen bezoeken. Zaanse Schans, Stedelijk Museum, Paleis Het Loo, Archeon en Naturalis zijn nieuw in de top 50; Rijksmuseum grootste stijger. Het Rijksmuseum stijgt met stip van de...

Lees bericht

Horeca beleeft goed eerste kwartaal

Foodservice - De horeca in Nederland heeft een goed kwartaal (eerste 12 weken 2014, red.) achter de rug. In totaal groeide de waarde van de afzet aan eten en drinken met ruim een procent. De horeca doet het beter dan de catering in bedrijven en instellingen. Per saldo komt foodservice totaal rond de nullijn uit. De eerste tekenen van herstel zijn er voor de Nederlandse horeca. Het consumentenvertrouwen is aanzienlijk gestegen. Bezoekers...

Lees bericht


Tweesterrenkok Paul van de Bunt overleden

Horeca - Tweesterrenkok Paul van de Bunt van restaurant De Leuf in Ubachsberg is plotseling overleden. Hij stierf in de nacht van woensdag op donderdag. Paul van de Bunt is sinds 1988 de chef-kok/eigenaar van De Leuf. In 1996 bekroonde Michelin zijn restaurant met een eerste ster, in 2008 gevolgd door een tweede. In 2012 werd hij door GaultMillau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Van de Bunt is 60 jaar geworden. Bron: FoodClicks

Lees bericht

JOMO Foodservice heet voortaan Chefs Culinar

Industrie - JOMO Foodservice neemt vanaf vandaag de gelijke naam aan als dat van het Duitse moederbedrijf, namelijk Chefs Culinar. De nieuwe naam heeft een meer internationaal karakter. Daardoor is de naam niet alleen geschikt voor de Duitse markt maar ook voor de landen waar Chefs Culinar nog meer actief is zoals Nederland. Zo laat het bedrijf weten. JOMO Foodservice heeft zich als onderdeel van Chefs Culinar, in de afgelopen...

Lees bericht

Gezonde sportkantine centraal in speciale kas tijdens World Cup-hockey

Leisure – De Nederlandse Hockeybond en de gemeente Westland hebben het plan opgevat om tijdens de World Cup-wedstrijden in Den Haag een echte kas te bouwen waar deelnemers en bezoekers tekst en uitleg krijgen over gezonde producten. In dit WestlandGreenhouse kunnen bezoekers zien hoe deze producten groeien. Het WestlandGreenhouse wordt een ontmoetingspunt waar mensen samenkomen om niet alleen te praten over hockey, maar ook over tuinbouw en gezond leven. In de...

Lees bericht

Sligro start magazine ‘Exclusief’ voor foodprofessional en hobbykok

Groothandel - Groothandel Sligro is gestart met het  inspiratiemagazine ‘Exclusief’ voor de foodprofessional en de hobbykok. Het magazine biedt beide doelgroepen food-inspiratie, informatie over de laatste (internationale) trends en praktische tips om te gebruiken in de dagelijkse keuken. Het magazine gaat zes keer per jaar verschijnen, in een omvang van 100 pagina’s en een oplage van 100.000 exemplaren per editie. Het wordt uitgevoerd op een ruw en mat papier in een...

Lees bericht


Pierre Wind kruipt achter het fornuis van Tramrestaurant Hoftrammm

Horeca - Pierre Wind is aangesteld als executive chef-kok van het nieuwe Haagse Tramrestaurant Hoftrammm. Achttien jaar geleden legde Pierre Wind zijn functie als chef-kok neer. Pierre Wind was de laatste jaren vooral actief als TV-kok, programmamaker, kookentertainer en vormgever van vele smaakprojecten en lezingen. Dit zal hij ook allemaal blijven doen, maar daarnaast heeft hij besloten een nieuwe culinaire uitdaging aan te gaan bij het tramrestaurant. Pierre Wind: “Het...

Lees bericht

Nationale Horeca Cadeaukaart geliefd

Horeca – De Nationale Horeca Cadeaukaart is geliefd bij veel mensen. De door KHN geïntroduceerde cadeaukaart is inmiddels een geaccepteerd betaalmiddel in meer dan 500 locaties. De Nationale Horeca Cadeaukaart is de eerste cadeaukaart die kan worden besteed in alle bedrijfstypen die de horeca kent; van café, cafetaria, ijssalon tot restaurant of hotel. De kaart is op te waarderen in alle waarden tussen de €5,- en €150,-. KHN ondersteunt het initiatief. ...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid