Royaan kiest voor Lakenvelder vlees

Industrie -  Royaan, bekend van o.a de merken Van Dobben en Kwekkeboomeen, is een samenwerking gestart met de stichting Lakenvelder Vlees voor de afname van het vlees van dit oud Hollandse runderras. CEO van Royaan, Bart Bakker: “wij willen transparantie in de keten en maken daarom zoveel mogelijk gebruik van eerlijke, authentieke en betrouwbare ingrediënten. Ik wil alleen nog producten die ik mijn kinderen durf voor te zetten.”...

Lees bericht

Kruidenier onderdeel Ter Wal Meppel maakt doorstart

Groothandel - Ter Wal in Meppel, onderdeel van Kruidenier Foodservices, maakt een doorstart onder de naam Verscentrum Noord. Afgelopen vrijdagochtend meldde zich na diverse besprekingen met de Rotterdamse curator Leonard Boender, een investeringsgroep om de doorstart mogelijk te maken. Details over de financiering en de achtergronden van de investeringsgroep zijn nog niet te geven, wel de bevestiging dat de doorstart een feit is. Ook het SRV-concept ‘Uw kruidenier’ voor de...

Lees bericht

Restaurant ElVi eerste Euro-toques in Utrecht

Horeca - Restaurant ElVi in Utrecht is geïnaugureerd als nieuw lid van Euro-Toques Nederland. Hiermee is ElVi het eerste restaurant in Utrecht dat toetreedt tot Euro-Toques. Euro-Toques is de vereniging voor professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit. Burgemeester Van Zanen van Utrecht verrichtte de inauguratiehandelingen en benadrukte dat Utrecht nog steeds een culinair goede stad is,...

Lees bericht

Omzetprognose horeca voor maand maart is positief

Markcijfers – De foodservicesector is redelijk goed uit de startblokken gekomen dit jaar. Tot en met periode 2 realiseerde de sector als totaal een lichte daling met 0,6 procent, maar de prognose voor de horeca is positief. Dit blijkt uit de cijfers die onderzoeksbureau Foodstep heeft gepresenteerd over de afgelopen periode.  Petrol en zorg zijn de zorgenkindjes, maar ook de fastservicesector heeft het met een daling van 4 procent moeilijk. De horeca trekt verder...

Lees bericht


Nieuwe uitstraling Bram Ladage

Fastservice - Geen snackbar, geen cafetaria, geen fastfoodrestaurant, maar een winkel ‘waar ze wat moois doen met een aardappel’ is de filosofie van de nieuwe Bram Ladage-vestiging in Rijswijk, die gisteren de deuren opende. Bram Ladage is al bijna 50 jaar actief en staat in Rotterdam bekend als de ‘patatbakker met verse friet’. Toch kwam de versheid van de producten niet echt uit verf in de winkeluitstraling. Reden om een nieuwe...

Lees bericht

Exclusiviteitszegel ProFri voor Brander Mayonaise Oliehoorn

Industrie - Oliehoorn heeft voor haar onlangs geïntroduceerde saus, de Brander Mayonaise, het 100% Exclusiviteitszegel van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) aangevraagd en verkregen. Een product dat het 100% Exclusiviteitszegel draagt van ProFri is uitsluitend via de professionele frituurder of andere bedrijven binnen de horeca, catering en fastservice, voor de consument verkrijgbaar. De Brander Mayonaise is het 3e product dat dit zegel draagt, sinds de introductie vorig najaar. De Souflesse en...

Lees bericht

KHN luidt noodklok over stijging leges

Regelgeving - De leges voor een terrasvergunning zijn in ons land in de afgelopen vijf jaar met gemiddeld 52 procent gestegen. En wil je als horeca-ondernemer een exploitatievergunning krijgen, dan betaal je nu gemiddeld 25 procent meer dan enkele jaren terug. De inflatie lag de afgelopen vijf jaar op nog geen 9 procent. Dit blijkt uit een analyse van Koninklijke Horeca Nederland van de leges, zoals de exploitatie- en drank- en horecawetvergunning over...

Lees bericht

Sligro opent zelfbedienings groothandel 3.0

(FOTOREPORTAGE) Groothandel - Sligro opent vandaag in Maastricht de eerste Sligro-vestiging van de nieuwe generatie, intern Sligro 3.0 genoemd. In Maastricht kreeg Sligro de mogelijkheid te investeren in volledige nieuwbouw op een goede locatie in de stad. Zowel de bouw als inrichting zijn optimaal naar eigen eisen en inzichten gerealiseerd. Op meer dan 14.000 m2 wordt een assortiment van 45.000 artikelen gepresenteerd, waarvan er 5.000 volledig nieuw zijn. De opzet van Maastricht is de...

Lees bericht


Koen Slippens : ‘Met Sligro 3.0 willen we weglopen van de rest’

Groothandel – Weglopen van de rest. Dat is de intentie van Koen Slippens, ceo van Sligro Food Group, met het nieuwe foodservice 3.0 –concept, dat morgen in de nieuwe vestiging in Maastricht wordt getoond. De topman motiveert de reden om met deze nieuwe zelfbedieningsgroothandel te komen als: “Er is een fundamentele verandering aan de gang in hoe je als horecaondernemer verschil kunt maken. Daar past ook een fundamenteel andere dienstverlening áán die...

Lees bericht

Groothandel Kruidenier in grote financiële problemen

Groothandel – Kruidenier Foodservice heeft grote financiële problemen en zou uitstel van betaling hebben aangevraagd of aan gaan vragen volgens insiders. Het Rotterdamse familiebedrijf verkeerde al enige tijd in financiële problemen, als gevolg van dalende omzetten. De afgelopen dagen waren leveranciers bezig voorraden terug te halen, waardoor volledige uitleveringen verder werden bemoeilijkt. De situatie heeft er toe geleid dat een van de grootste afnemers van Kruidenier, cateraar Albron, overstapt...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid