Belgen zuiniger met fooi in restaurants dan Nederlanders

Onderzoek - Wie denkt dat Nederlanders zuiniger zijn dan Belgen heeft het mis. Volgens recent onderzoek van DirectResearch, in opdracht van Groupon, blijkt dat Nederlanders guller zijn met het geven van fooi aan het bedienend personeel bij een restaurantbezoek. 22% van onze landgenoten legt tussen de 7,6% en 15% van het eindbedrag op tafel tegenover slechts 7% van de Belgen. Het onderzoek laat verder zien dat ‘wij’ in het algemeen meer uitgeven aan een...

Lees bericht

Reclameduo wil met Brusco Lambrusco weer op de kaart zetten

Horeca - Op donderdag 6 maart presenteert modeontwerpster Olcay Gulsen samen met sommelier Milton Verseput een nieuwe Lambrusco. Brusco is een frisse, licht mousserende, rode Lambrusco, die koud wordt gedronken. De wijn is afkomstig uit dé Lambrusco streek Emilia-Romagna in Noord Italië. Brusco is een product van reclameduo Frank de Ruwe en Lard Breebaart van reclamebureau NATWERK. De twee Amsterdamse vrienden vonden de tijd rijp voor een comeback van Lambrusco, want...

Lees bericht

Vroegop neemt Natudis over

Industrie - Vroegop Ruhe & Co en Royal Wessanen hebben overeenstemming bereikt over de acquisitie door Vroegop van 100% van de aandelen van Natudis Nederland, Hagor en Kroon met hun ondernemingen. De gesprekken hierover liepen al enige tijd. Door deze overname wordt Vroegop totaalleverancier van biologisch aardappelen, groenten en fruit, vers en droge kruidenierswaren. De focus op biologisch was al in gang gezet door de intensieve samenwerking met Kroon. Natudis zal als...

Lees bericht

Vrouwen reserveren in de regel het restaurant

Onderzoek - Uit het reserveringssysteem van Couverts blijkt dat 62% van de gebruikers vrouw is: het is dus de vrouw die een restaurant, eetcafé of brasserie uitzoekt en een tafel reserveert. Daarnaast is opvallend dat 71% van de etentjes tijdens kantooruren wordt gereserveerd. De meeste reserveringen vinden plaats op woensdag (21%). Verrassend is dat circa 1% van de mensen ‘s nachts reserveert en 54% buiten openingstijden. Dit blijkt uit een analyse van gegevens uit de...

Lees bericht


Burgemeester Onno Hoes opent Sligro in Maastricht

Groothandel - Maandag 10 maart opent Sligro zijn nieuwe groothandelsvestiging in Maastricht. Burgemeester Onno Hoes zal met het sabreren van Champagne de officiële openingshandeling verrichten. Het is de bedoeling dat deze nieuwe zelfbedieningsgroothandel de komende jaren het voorbeeld en uitgangspunt is bij de doorontwikkeling van de Sligro-vestigingen in Nederland. Hoes opent de vestiging onder toeziend oog van een groot aantal Nederlandse en Belgische Michelinsterrenkoks met onder andere Hans van Wolde,...

Lees bericht

Bram Ladage opent in Rijswijk nieuw concept

Fastservice – Fastservice formule Bram Ladage opent woensdag 12 maart in Rijswijk een nieuw concept. Bram Ladage staat, sinds 1976, bekend om het bakken van verse friet, van aardappels van boeren uit de buurt. De afgelopen periode heeft het bedrijf sterk ingezet op het terugdringen van alle e-nummers in alle producten. In het nieuwe filiaal wil Bram Ladage dit verhaal gaan vertellen aan de klant. De winkel die een totaal nieuwe uitstraling krijgt,...

Lees bericht

Overname Horeca Totaal Sluis door Sligro Food Group afgerond

Groothandel – Sligro Food Group meldt dat de transactie van de op 14 januari 2014 aangekondigde overname van Horeca Totaal Sluis is afgerond. Sligro Food Group nam eerder ook de groothandelsactiviteiten van Rooswinkel Horeca uit Roermond over, waarmee het marktaandeel van de marktleider in Nederland volgens analisten met circa 1% is toegenomen tot ruim 22% Bron: FoodClicks

Lees bericht

Vroegop Ruhe & Co met Wessanen in gesprek over overname Natudis

Industrie - Vroegop Ruhe & Co laat weten in vergaande gesprekken te zijn met Royal Wessanen over de overname van Natudis en haar werkmaatschappijen Kroon en Hagor. Natudis omvat vier activiteiten: Natudis (de grootste distributeur van biologische producten in de Benelux),  Kroon (biologische leverancier met een uitgebreid versassortiment), Natuurwinkel ( de biologische franchise winkelformule van Natudis) en Hagor (de Belgische vestiging van Natudis). Vroegop Ruhe & Co b.v. bestaat uit de werkmaatschappijen...

Lees bericht


Horeca goed uit startblokken, foodservice als totaal op nullijn

Foodservice - De eerste periode van het nieuwe jaar start gelijk goed voor de horeca met een waardeontwikkeling van +2,6%. Bovendien zit het consumentenvertrouwen weer bijna rond het nulpunt. De horeca vangt wel alle klappen op van catering, waardoor foodservice totaal rond de nullijn uitkomt. Binnen catering kent het eten en drinken in zorg wederom de grootste krimp (-8%) , maar ook bij bedrijven is er daling (-3%). Horeca Op fastservice na...

Lees bericht

Sligro opent nieuwe generatie zelfbedieningsgroothandel

Groothandel - Maastricht krijgt de landelijke primeur van het volledig nieuwe groothandelsconcept van Sligro. Achter de schermen is lang gewerkt aan de vernieuwde formulevorm die bij Sligro intern de werktitel ‘Sligro 3.0’ kreeg. Maandag 10 maart is de opening. De vestiging is de derde generatie van de zelfbedieningsformule van Sligro. Het is de bedoeling dat deze nieuwe zelfbedieningsgroothandel de komende jaren het voorbeeld en uitgangspunt is bij de doorontwikkeling van de Sligro-vestigingen...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid