Branche stevent af op koude sanering’

Grossiers - De totale inkoopwaarde van het foodservicekanaal is in 2013 met maar liefst 5% gedaald. Hierdoor is het gevecht van grossiers om de klant verhevigd, met margederving en omzetschommelingen als gevolg. “Waar ratio nodig is, voert emotie de boventoon in deze markt.” Dit stelt onderzoeksbureau Foodstep in het jaarboek Foodservice Essentials dat medio december is verschenen. Bij de grossiers blijven volumes, omzetten en marges onder druk staan. De prijs is leidend....

Lees bericht

McDonald’s waarschuwt op eigen personeelssite tegen eten fastfood

Fastservice – McDonald’s heeft op de eigen personeelssite gewaarschuwd tegen het eten van fastfood. Bij een plaatje van een cheeseburger, Franse frietjes en een beker cola, stond ‘ongezonde keuze’ vermeld. En verder: fastfood is misschien gemakkelijker en goedkoper dan zelf koken, “maar het zit boordevol calorieën, vet, suiker en zout.” Fastfoodliefhebbers, zouden volgens het bericht op de eigen site, meer kans maken op een overgewicht. Werknemers werd geadviseerd een...

Lees bericht

Den Haag krijgt 1 februari mogelijk eerste ‘Lidl-budgetrestaurant’

Horeca – Voor 5 euro een maaltijd, een ontbijt voor 2,50 en een lunch voor een euro meer. Het eerste restaurant, dat geënt is op het lage prijspeil van de producten van supermarkt Lidl, opent naar alle waarschijnlijkheid op 1 februari de deuren in Den Haag. Ondernemer Ad Sedubun meldt in een bericht aan de Telegraaf dat zijn gasten in zijn restaurant Dill voor 5 euro een compleet verzorgde maaltijd inclusief drankje krijgen voorgeschoteld....

Lees bericht

Friese cafetaria’s halen bijna 2.500 euro op voor Serious Request

Cafetaria - De actie die twintig cafetaria’s in Friesland, samen met de fabrikanten Oliehoorn en Van Reusel Snacks, hebben opgezet voor Serious Request heeft 2.500 euro opgebracht. De actie die cafetaria de Canterlanden in Gytsjerk apart had georganiseerd leverde nog eens € 3.454,= op. De gezamenlijke actie van de cafetaria’s bestond uit de verkoop van de Frikandel XXL met Wimpiesaus. Oliehoorn en Van Reusel Snacks sponsorede de cafetaria’s in product...

Lees bericht


14% van Nederlanders is van plan kerst 2013 in horeca te vieren

Horeca - Afgelopen 3 weken is aan Nederlanders tussen 16 en 65 jaar gevraagd, of ze van plan zijn de kerst in de horeca te vieren, wat bleek: 14,4% is van plan tijdens de kerst in de horeca te eten. En 6,7% van de Nederlanders heeft gereserveerd. Mensen uit het Zuiden hebben relatief meer gereserveerd (11%) dan in de rest van Nederland. Van de ondervraagden ging eveneens 14,4% vorig jaar met kerst uit eten. •    4 op de 10 die...

Lees bericht

Directeur Van der Grinten van KHN verwacht kaalslag in klassieke horeca

Horeca - Directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) verwacht dat de komende tijd zo’n 800 bedrijven uit de klassieke horeca verdwijnen. De redenen zijn de afnemende bestedingen en overcapaciteit in de markt. In een interview in de nieuwste uitgave van @FoodClicks vergelijkt Van der Grinten de horecasector met een peloton wielrenners: een kopgroep, een volgende middengroep en de groep vlak voor de bezemwagen. “De kopgroep redt...

Lees bericht

FSIN: ‘Zondagshopper’ zoekt gemak, vooral in foodservice

Onderzoek - Consumenten zijn op zondag vooral op zoek naar gemak. Tegelijkertijd went Nederland aan boodschappen doen op zondag en groeit het aantal supermarkten dat de deuren op zondag opent explosief. Dat betekent een bedreiging voor de traditionele foodserviceomzet op zondag, maar biedt tegelijkertijd nieuwe kansen. Steeds meer mensen doen hun boodschappen op zondag, blijkt uit recent onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK, gehouden in opdracht van het FSIN. Inmiddels valt ruimt 2,3...

Lees bericht

Campagne moet consument bewust maken van hergebruik frituurvet

Industrie - Het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën (MVO) en Stichting RIONED gaan de consument bewust maken van het hergebruik van frituurolie en starten de campagne ‘Vet, Recycle Het’. De 5 miljoen liter frituurvet waarin thuis ieder jaar tientallen miljoenen oliebollen worden gebakken, levert voldoende biobrandstof op om met een auto ruim 1.000 keer de wereld rond te rijden. Tijdens de laatste dagen van het jaar wordt 20 procent van het frituurvet...

Lees bericht


VION Food Group benoemt Michiel Herkemij als nieuwe CEO

Personalia - De Raad van Commissarissen van VION Food Group heeft Michiel Herkemij (49) benoemd in de functie van CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur. Herkemij heeft ruime internationale ervaring in de food en beverage sector en gaf leiding aan verschillende bedrijven in transitie. Hij start per 15 januari 2014. Als CEO van Douwe Egberts Master Blenders was Herkemij onder andere verantwoordelijk voor de verzelfstandiging van het bedrijf na afsplitsing van...

Lees bericht

Deli XL Groningen samen met RTV Noord in actie voor de Voedselbanken

Groothandel – De vestiging van Deli XL in Groningen levert 13.600 artikelen van A-merken aan de voedselbanken in de provincie. De groothandel zorgt voor de opslag en het bezorgen van de artikelen. De actie is opgezet samen met RTV Noord. RTV Noord verzamelt tot en met 23 december de boodschappen. Verslaggevers rijden elke dag door de provincie met een speciale 'Voedselwagen'. De Voedselwagen stopt bij diverse supermarkten, waar klanten de boodschappen kunnen inleveren...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid