VION Food Group benoemt Michiel Herkemij als nieuwe CEO
Personalia - De Raad van Commissarissen van VION Food Group heeft Michiel Herkemij (49) benoemd in de functie van CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur. Herkemij heeft ruime internationale ervaring in de food en beverage sector en gaf leiding aan verschillende bedrijven in transitie. Hij start per 15 januari 2014. Als CEO van Douwe Egberts Master Blenders was Herkemij onder andere verantwoordelijk voor de verzelfstandiging van het bedrijf na afsplitsing van...
Lees berichtDeli XL Groningen samen met RTV Noord in actie voor de Voedselbanken
Groothandel – De vestiging van Deli XL in Groningen levert 13.600 artikelen van A-merken aan de voedselbanken in de provincie. De groothandel zorgt voor de opslag en het bezorgen van de artikelen. De actie is opgezet samen met RTV Noord. RTV Noord verzamelt tot en met 23 december de boodschappen. Verslaggevers rijden elke dag door de provincie met een speciale 'Voedselwagen'. De Voedselwagen stopt bij diverse supermarkten, waar klanten de boodschappen kunnen inleveren...
Lees berichtING: Volume in horeca neemt weer toe
Marktcijfers - Na twee jaren van krimp ziet het er naar uit dat de Nederlandse economie in 2014 weer licht groeit. De horeca laat in 2014 een gematigde groei zien van het volume. Voor een deel komt dit voort uit een toename van het aantal toeristen. Dit schrijft het ING Economisch Bureau in de publicatie ‘Visie op sectoren’, waarin het bureau de belangrijkste economische ontwikkelingen voor 2014 in 60 sectoren beschrijft. Ook het verbeterde...
Lees berichtDineren op Haagse restauranttram wellicht volgend voorjaar mogelijk
Horeca - Dineren in een luchtballon kan al, maar genieten van een diner in een tram is in Nederland nieuw. Maar als het aan de Haagse ondernemer Bobby van Galen ligt, dan moet zijn restaurant Hoftrammm volgend voorjaar op de rails staan. Volgens Van Galen is hij op het idee gekomen tijdens een wereldreis in Australië en Nieuw Zeeland, vertelt hij aan de Telegraaf. Hij zag het in Melbourn en...
Lees berichtOok zorgcongres op Horecava
Horecava - Tijdens de komende Horecava wordt op dinsdag 14 januari voor het eerst het Horecava Facilitair Congres gehouden. Het congres met als thema “Voor de Verandering’ is gericht op facility managers van commerciële- en zorginstellingen. Centraal op de bijeenkomst staan de veranderingen waar de zorginstellingen mee te maken hebben. Onderwerpen zijn een veranderde (zorg)vraag, de wetgeving in de institutionele markt en de vraag naar meer ‘hospitality’ in de...
Lees berichtKHN en ministerie van Veiligheid en Justitie gezamenlijk in actie tegen straatroof
Horeca- Maandag 16 december gaat de straatroofcampagne Ben jij het waard om beroofd te worden? De campagne is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland en het ministerie van Veiligheid en Justitie. Sinds 2011 heeft het terugdringen van het aantal straatroven hoge prioriteit. Veel straatroven vinden plaats in uitgaansgebieden. Om dit aantal een halt toe te roepen, is KHN in samenwerking het ministerie een offensief begonnen. In tien grote horecagebieden in zeven steden ...
Lees berichtBBB viert diamanten jubileum in 2014
Beurzen - In 2014 beleeft de Bourgondische horecavakbeurs haar 60e editie. De jubileumeditie borduurt voort op het succes van de 59e editie in 2013 waarin de BBB een aangepast en versterkt concept presenteerde. De vernieuwde BBB werd -in combinatie met Folie Culinaire- in drie dagen tijd door 12.037 professionals bezocht. Er waren ruim 250 exposanten aanwezig. De vernieuwde BBB kreeg veel positieve reacties en hoge waarderingscijfers van zowel deelnemers als bezoekers. “De aankleding en...
Lees berichtEenmalig incident: Encebe produceerde reguliere ham als biologisch
Industrie - Encebe Vleeswaren, onderdeel van Vion, heeft in de zomer 2012 één partij regulier varkensvlees ten onrechte verwerkt in biologische ham. Dit maakt het bedrijf vandaag bekend op basis van een recente melding door klokkenluiders. Dit, volgens Vion, eenmalige incident betreft ca. 24 ton vlees waarvan 11 ton ten onrechte als biologische ham is verkocht. De resterende 13 ton product is als reguliere ham op de markt afgezet. De vleeswaren zijn verkocht via...
Lees berichtKwalitaria steunt ook dit jaar 3FM Serious Request
Formulenieuws – Cafetariaketen Kwalitaria steunt ook dit jaar 3FM Serios Request. Vorig jaar doneerde de keten 1600 euro aan het goede doel. De actie ‘Kwalitaria voor 3FM Serious Request’ start vanaf maandag 16 december en loopt tot het einde van het jaar. Serious Request staat dit jaar geheel in het teken van kindersterfte als gevolg van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Van 16 tot 31 december ontvangen alle gasten bij elke bestelling een...
Lees berichtLa Place wil meer aandacht voor beleving
Formulenieuws - La Place gaat meer aandacht schenken aan de beleving binnen de restaurants. De locaties moeten ook meer een ontmoetingsplaats worden. De details daarvoor worden op dit moment bekeken. De plannen voor de herpositionering komen van ceo Bart van den Nieuwenhof en zijn gedaan in een videogesprek met RetailTrends Media. De ceo schetst in het gesprek dat de aandacht voorheen lag bij 'product, concept en een beetje plaats'. La...
Lees bericht