CBS zit weer mis: omzet foodservice daalt met 2,5 procent

Horeca - In tegenstelling tot de rooskleurige cijfers van het CBS, die aangeven dat Horeca met 2,9% in omzet zou zijn gegroeid ten opzichte van vorig jaar, geven de cijfers uit de sector een volledig tegenovergesteld beeld en daalt de sector tot en met april met 2,5 procent. Bij eerdere publikaties zat het CBS ook beduidend naast de werkelijke marktcijfers In dit cijfer is ook de teleurstellende maand april verwerkt, die mede...

Lees bericht

Kwalitaria in Best start met ontbijt

Horeca - De nieuwe Kwalitaria XL in Best start met de verkoop van ontbijten. Het bedrijf dat vandaag officieel als honderdste Kwalitaria wordt geopend, gaat dagelijks van half negen tot half twaalf ontbijtjes verkopen voor 2,95 euro. Voor de cafetariasector is ontbijtverkoop een tamelijk unicum. Ondernemer Jos van Alphen gelooft er heilig in. "Hier vlak om de hoek bij Ikea zitten dagelijks 800 mensen te ontbijten. Dan moeten er toch kansen liggen...

Lees bericht

Victoria Trading Services groeit door

Inkooporganisatie - De nieuwe inkooporganisatie Victoria Trading Services in Alkmaar groeit door. Naar verluidt sluit HMSHost zich als zesde partij aan. HMSHost exploiteert bijna 80 foodservice-outlets op luchthaven Schiphol. De aansluiting betekent een verdere versterking voor de inkoopkracht van Victoria Trading Services.  Eerder sloten zich al andere grote marktspelers aan, te weten La Place, ffc in Zeist (het formulehuis van onder meer Kwalitaria), Albron Catering en De Efteling. Een maand geleden...

Lees bericht

Cox & Co introduceert Sanifair

Horeca - Het Roermondse horecaconcern Cox & Co lanceert het Duitse toiletconcept Sanifair in ons land. De Roermondse brasserie Het Pakhuis, gecombineerd met Adventure Golf, zal als eerste met dit toiletsysteem worden uitgerust. Sanifair bestaat sinds 2003. Het bedrijf beheert en exploiteert vele honderden toiletten, onder meer bij restauratieve voorzieningen langs de Duitse autobanen. Om toegang te krijgen tot een Sanifair-toilet betaalt de gast 50 eurocent of 1 euro bij automatische toegangspoortjes. In ruil...

Lees bericht


Oprichter Johma overleden

Vandaag is bekend gemaakt door het management van Profish Food (Johma) dat oprichter en oud-directeur Johan Schreur in de leeftijd van 72 jaar thuis in Hengelo is overleden. Met het overlijden van Johan Schreur verliest de Nederlandse retail- en foodbranche een toonaangevende ondernemer. Johan heeft tot het laatste moment enorm veel betekend voor het bedrijf en het personeel van Profish Food B.V. in Twello Johan Schreur werd op 11 juli 1939 geboren...

Lees bericht

Ter Brugge neemt Huiskes Verswaren over

Horeca - Huiskes Verswaren is overgenomen door Ter Brugge uit Borne. Alle activiteiten worden naar Borne verplaatst. Verscentrum Ter Brugge richt zich met namen op de ondernemers in Oost-Nederland. Ter Brugge is een familiebedrijf dat zich met 35 medewerkers richt op de bevoorrading van locaties in de food- en versbranche. Het bedrijf is aangesloten bij Interkring Vers. Huiskes verswaren is aangesloten bij de VWU VersGroep, een samenwerkingsverband van zelfstandige versgroothandels. Bron:...

Lees bericht

Herpositionering KHN, zorgt mede voor nieuwe belangeninitiatieven

  Horeca – Belangenbehartiging binnen de horeca en de catering is volop in beweging. In de schaduw van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ontstaan nieuwe organisaties, die zich veelal richten op specifieke deelsegmenten binnen de horeca. Terwijl KHN de laatste hand legt aan een voorgenomen reorganisatie, wordt bovendien gewerkt aan een nieuwe brede horecavereniging.   De initiatiefnemer: “KHN is zijn doel kwijt en alleen nog maar verstrikt in zijn eigen processen.” Koninklijke Horeca Nederland...

Lees bericht

Hilton speelt met Grab & Go en chinees ontbijt in op snelle zakelijke ontbijter

Horeca - Hilton is gestart met een ontbijtservice Grab&Go voor zakenmensen en een speciaal ontbijt voor Chinese gasten in restaurant Issimo. Het geronommeerde hotel speelt hiermee in de veranderende vraag naar goedkoper en sneller ontbijten.   De gasten in het Hilton zijn vooral internationale zakenmensen, advocaten en toeristen. Voor de zakenmensen geldt dat zij weinig tijd hebben om ’s ochtends van een uitgebreid ontbijt te genieten in het restaurant. Voor...

Lees bericht


Nieuw Horeca City inspireert ondernemerschap

Inspiratie - Jaarlijks bezoeken tussen de 6.000 en 7.000 professionals de locatie Horeca City in Amsterdam. De plek waar ondernemers in de out-ofhomesector kunnen zien hoe zij met bier meer beleving in hun zaak kunnen creëren. De afgelopen maanden is het inspiratiecentrum van de bierbrouwer volledig op de schop gegaan. FoodClicks nam een kijkje voor de officiele opening.   Marketingverantwoordelijke voor Horeca City, Aldert Schipper: “In...

Lees bericht

Noodkreet: Cafetaria’s moeten volume snel vergroten en niet alleen naar marge kijken

Cafetaria - Juist in de uren waarvan cafetaria’s het moeten hebben, haalt de consument tegenwoordig even snel een kant-en-klare maaltijd of een diepvriespizza uit de schappen van de supermarkt. Het is de hoogste tijd om het volume in de sector te vergroten. Dit laten twee cafetariakenners weten in de jongste uitgave van FoodClicks. een van hen, Rogier Gielen van SnackPoint:  “Vorig jaar plusten we ruim 3 procent, maar ik kan...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid