Sligro Food Group neemt Metro-activiteiten in België over


Sligro-vestiging bij Antwerpen

Overname – Het werd verwacht, maar nu is het definitief: de rechtbank in Antwerpen heeft de gerechtsmandatarissen gemachtigd het merendeel van de Metro-activiteiten in België aan Sligro Food Group te verkopen voor een bedrag van 47 miljoen euro.

Door de machtiging kan Sligro Food Group de negen Metro groothandels (Antwerpen Zuid, Wevelgem, Luik, Hasselt, Middelkerke, Namen, Sint-Katelijne-Waver, Brussel en Vorst) overnemen met een honderdtal medewerkers vanuit de regiostructuur en het hoofdkantoor. Bovendien worden de medewerkers van de vestiging in Antwerpen Noord, die niet wordt overgenomen, een functie aangeboden in de nabijgelegen Sligro-ISPC vestiging in Antwerpen. De vestiging in Evergem en het personeel dat daar werkzaam is, gaat over naar Horeca-groothandel Van Zon. In deze combinatie wordt aan 506 medewerkers van Metro een duurzame toekomst geboden, zo laat de Sligro Food Group in en toelichting weten.

47 miljoen euro

Voor de vestigingen die Sligro Food Group overneemt, wordt een bedrag van €47 miljoen betaald. Dat bedrag is lager dan de 55 miljoen euro die eerder werd genoemd door verschillende mediapartijen. Het overnamebedrag is inclusief het vastgoed van de locatie in Luik. Op de dag voorafgaand aan de overdracht van de activiteiten aan Sligro Food Group, zullen de resterende voorraad en aanwezige kasmiddelen worden geïnventariseerd. De transactie heeft wel de goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) nodig. Maar aangezien de BMA gedurende het traject van de gerechtelijke reorganisatie heeft meegekeken worden er vanuit de BMA ‘geen significante belemmeringen’ verwacht.

Integratie-organisatie

Naar alle waarschijnlijkheid zal de overname en de overdracht van activiteiten in de eerste week van januari worden voltooid. De overgenomen activiteiten worden ondergebracht in een voor deze transactie speciaal opgerichte entiteit, Sligro-MFS Belgium NV. Er wordt een integratie- en supportorganisatie voor deze activiteiten opgetuigd bestaande uit de hoofdkantoor-collega’s die vanuit Metro overkomen, ervaren Sligro Food Group collega’s en enkele specialistische adviseurs. Deze zullen worden aangestuurd door Willem-Jan Strijbosch (commercieel & operationeel) en Jeroen Kanters (financieel & operationeel), beiden met zeer veel Sligro Food Group ervaring.

Landelijk netwerk

Voor de aankondiging van de gerechtelijke reorganisatie werd er in de door Sligro Food Group overgenomen Metro- locaties en de bijbehorende bezorging, een omzet van circa € 300 miljoen op jaarbasis gerealiseerd. Sligro verwacht dat de overgang in eerste instantie ten koste zal gaan van de omzet, maar dat deze op langere termijn weer op het oude niveau gaat terugkomen.  Koen Slippens, CEO Sligro Food Group: “Wij zijn blij met deze overname in de Belgische foodservicemarkt. Hiermee realiseren wij onze doelstelling om ook in België te komen tot een landelijk netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels voor foodprofessionals. De afgelopen jaren hebben wij de organisatiestructuur, onze teams en logistieke en IT-infrastructuur in België voorbereid op deze situatie. Wij hebben er ongelofelijk veel zin in om dat nu te kunnen gaan invullen.”

Bron: Sligro Food Group/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Groothandel Sligro ontvangt keurmerk PSO ‘Trede 2’

Groothandel – Groothandel Sligro in Veghel heeft Trede 2 verdiend van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). PSO is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO en een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties is ingericht op sociaal ondernemen. Uit de erkenning blijkt dat Sligro meer dan gemiddeld gericht is op sociaal ondernemen en op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op...

Lees bericht




Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht


Sligro Food Group ziet marktaandeel groeien in turbulent jaar

Groothandel - De Sligro Food Group wist in een turbulent jaar zowel in Nederland als in België het marktaandeel te vergroten. Dat bleek bij de presentatie van de jaarcijfers van de foodservicegroothandel. “De operationele prestaties verbeterden waardoor de ebitda met € 11 miljoen toenam tot € 137 miljoen. De nettowinst over het boekjaar werd gedrukt door incidentele lasten en bedroeg over 2023 € 6 miljoen,” aldus CEO...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid