Crowdfunding levert ‘vluchtelingen restaurant’ Syr 1,5 ton op

Horeca – Syr, een restaurant dat met vluchtelingen gaat werken in Utrecht, haalde in 20 dagen meer dan 150.000 euro op via crowdfunding. Nog nooit eerder werd er op het crowdfundplatform CrowdAboutNow  in zo'n korte tijd door zoveel mensen geïnvesteerd. Dat het een mooi plan is, wist het team achter Syr, maar dat ze zoveel sympathie zouden krijgen hadden ze niet durven dromen. ' Er hebben al ruim 500 mensen geïnvesteerd. En...

Lees bericht

Drankenconcern Campari lijft branchegenoot Grand Marnier in

Overnames - Het Italiaanse drankenconcern Campari neemt zijn Franse branchegenoot Grand Marnier over. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. De deal heeft een waarde van 684 miljoen euro. ''Grand Marnier is een Frans icoon, met een rijke 150-jarige historie waarvoor we diep respect hebben'', aldus Campari-baas Bob Kunze-Concewitz. In november deden al geruchten de ronde dat Grand Marnier zijn strategische opties, waaronder een verkoop, aan het onderzoeken was. Grand Marnier heeft een jaaromzet...

Lees bericht

Kwalitaria met spot op landelijke televisie

Campagnes - Kwalitaria start met spots op de landelijke televisie. Met de campagne wil Kwalitaria de naamsbekendheid vergroten. In de tv-spot zien we een aantal mensen in hun dagelijkse leven. Allemaal hebben ze een druk leven en voor allemaal is er iets van hun gading bij Kwalitaria. “We willen meer relevant worden voor meer mensen, zowel mannen als vrouwen”, zo stelt Martijn Boone, Marketing Manager van Kwalitaria. “We richten ons...

Lees bericht

Food 4.0: Congres over vernieuwende foodmarketing en -sales

Congres – Op donderdag 21 april 2016 vindt in Rotterdam de eerste editie van het congres Food 4.0 plaats. Het congres heeft een interactieve opzet, waarbij veel ruimte wordt geven aan het uitwisseling van kennis en ervaringen met de sprekers en als foodprofessionals onder elkaar. Food 4.0 draait om innovatieve foodmarketing en -sales. Marco Derksen (oprichter van Marketingfacts) spreekt ‘s morgens over digitale strategie en leiderschap. Hij laat belangrijke trends en maatschappelijke ontwikkelingen zien waar...

Lees bericht


Foodclub haalt twaalfduizend euro op voor Stichting Kinderen Kankervrij

Horeca - Het door Foodclub georganiseerde Kika-Diner haalde dinsdag ruim twaalfduizend euro op ten bate van Stichting Kinderen Kankervrij. Zes chefs met in totaal vijf Michelinsterren verzorgden samen met leerlingen van Zadkine Horeca een 6-gangendiner. De ruim 150 aanwezigen konden na het diner bieden op uiteenlopende items bij de veiling zoals een 10-gangendiner voor twee personen bij restaurant Niven, een overnachting voor vier personen bij Carlton Beach Hotel en een thuis-BBQ...

Lees bericht

24hPressroom zondag van start: 24 sterrenchefs koken 24 uur voor dance4life

Horeca - Onder de naam 24hPressroom gaat zondag 13 maart een 24-uur durende kookmarathon van start. 24 Nederlandse sterrenchefs, samen goed voor 34 Michelinsterren, koken dan zoveel mogelijk geld bij elkaar. De opbrengst gaat naar dance4life. Initiatiefnemers van de 'gastromarathon' zijn de chef-koks Tjitze van der Dam (INK Hotel) en Frank Schipper (De Compagnon). Deelnemende chefs zijn onder meer Sidney Schutte (Librije’s Zusje), Soenil Bahdoer (De Lindehof), Stefan van Sprang (Aan...

Lees bericht

Bert Waninge benoemd tot Meesterijsbereider

Benoeming - Bert Waninge, hoofdijsbereider bij IJssalon Van der Poel in Hengelo, is vandaag geïnaugureerd als 31ste SVH Meesterijsbereider. In Restaurant Dorset in Borne ontving hij van zijn inaugurator, SVH Meesterijsbereider Theo Clevers, de onderscheiding die bij de officiële titel SVH Meesterijsbereider hoort. Waninge werkt sinds 2002 bij IJssalon Van der Poel, nadat hij eerst jaren als patissier en chocolatier heeft  gewerkt. Na het behalen van verschillende titels als...

Lees bericht

Naarderheem eerste zorginstelling met ‘Euro-Toques’ predicaat

Zorg - Restaurant Het Vestion van Naarderheem in Naarden  is het eerste restaurant in een zorginstelling in Nederland dat het ‘Euro-Toques’ lidmaatschap ontvangt. De uitreiking vindt plaats donderdag 17 maart. Euro-Toques Nederland maakt zich sterk voor ambachtelijk koken met gebruik van verse, biologische seizoensproducten van lokale herkomst. “Het lidmaatschap van Euro-Toques is voor Naarderheem, maar vooral voor het koksteam, een mijlpaal en een erkenning in hun streven om aan cliënten...

Lees bericht


Crowdfunding wint aan populariteit in recreatiesector

Leisure – Ondernemers in de recreatiesector hebben afgelopen jaar een half miljoen euro opgehaald via het crowdfundplatform van CrowdAboutNow. Dat heeft het platform laten weten. Volgens CrowdAboudNow is de recreatiesector bezig met een sterke groei en zien ondernemers steeds vaker crowdfunding als mogelijkheid om te kunnen starten of groeien. In totaal werd er het afgelopen jaar al voor een half miljoen opgehaald voor bedrijven in de recreatiesector. Zo werd er gecrowdfund...

Lees bericht

Ottolenghi één avond gastchef in RIJKS

Horeca - Gerenommeerd chef, food journalist en restaurateur Yotam Ottolenghi bezocht gisterenavond RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Onder zijn supervisie kookte chef Ramael Scully en het team van Joris Bijdendijk eenmalig een exclusief menu. RIJKS nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchef uit, vergelijkbaar met een gastconservator in het museum. Yotam Ottolenghi (1968) is eigenaar van vier succesvolle deli’s & restaurants in het centrum van Londen. In 2011...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid