Van Dam (EZ): ‘Consument wil eerlijk geïnformeerd worden over eten’
Foodservice/Retail - Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Alliantie Verduurzaming Voedsel, overhandigde vandaag een ‘stamppot vol duurzaamheid’, aan staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken. De stamppot stond synoniem voor alle activiteiten die het bedrijfsleven onderneemt om de voedselketen te verduurzamen. Voor Van Dam is het verduurzamen en transparant maken van de agri-sector een voorwaarde om aan een blijvend sterke sector te werken. Diverse CEO’s uit de land- en...
Lees berichtWim van Oers overleden
Groothandels - Wim van Oers (48) is vrijdagmorgen onverwacht overleden. De grootaandeelhouder en directeur van het Boxtelse snackbedrijf Van Oers behoorde tot de derde generatie van het familiebedrijf dat door zijn opa is opgezet. “Met groot verdriet geven wij kennis van het overlijden van onze geliefde directeur en eigenaar Wim van Oers. Wim was een gepassioneerde ondernemer die, samen met zijn medewerkers, vol overgave bezig was om het ruim 50 jaar oude...
Lees berichtJumbo brengt overgenomen La Place onder in La Place Food B.V
Foodservice – Jumbo heeft bekend gemaakt dat alle activiteiten van restaurantketen La Place B.V. worden ondergebracht in La Place Food B.V. La Place werd samen met V&D op oudejaarsdag failliet verklaard en eind januari overgenomen door supermarktketen Jumbo. Jumbo laat weten dat alle assets en activiteiten worden ondergebracht in de nieuwe B.V. Ook de overgenomen medewerkers hebben een nieuwe arbeidsovereenkomst gekregen met La Place Food. Eerder al...
Lees berichtMarkthal-ondernemers richten uit onvrede nieuw collectief op
Onvrede – Ondernemers in de Rotterdamse Markthal zijn ontevreden en hebben zich verenigd in Collectief Ondernemersbelangen Markthal (COM). De onvrede richt zich vooral op de hoge servicekosten en het klimaat in de hal. Dit meldt het AD. Volgens woordvoerder en ondernemer Mark Kolster van het nieuwe collectief, ergeren de ondernemers zich rot aan het 'eigengereide' beleid van eigenaar Klépierre. Er zou te weinig worden gedaan in promotie en het verbeteren...
Lees berichtGeen stadsstrand en strandpaviljoen in Arnhem, gemeente wil praten
Strandpaviljoens - Het ziet ernaar uit dat Arnhem komende zomer geen stadsstrand met paviljoen krijgt. Ondernemer Robin Hagen zegt in De Gelderlander er ‘geen zin meer in te hebben’ nu de gemeente het project ‘te groot’ vindt en naar de impact wil kijken van het stadsstrand op het gebied en het verkeer. Stadsstrand-initiator Hagen stelt dat de gemeente Arnhem een ontmoedigingsbeleid voert. “Ik ben er uit met de grondeigenaar, de...
Lees berichtSupermarkt steeds vaker concurrent van groothandel in foodservice
Groothandels – Het gaat goed met de groothandels in foodservice, maar het lage prijsniveau in supermarkten en de fijnmazige vestigingsstructuur zorgt ook voor toenemende concurrentie tussen deze twee. En in die concurrentie komt eerder een versnelling dan een vertraging, nu steeds meer supermarkten boodschappen gaan bezorgen, waarschuwt ING Economisch Bureau in haar nieuwste Sectorvisie Foodservice. Groothandels in foodservice bedienen samen een markt van bijna 6,5 miljard euro. Een markt die komend jaar...
Lees berichtCouverts start pilot met ‘no show’-vergoeding bij reserveringen
Horeca - Reserveringssite Couverts gaat ondernemers faciliteren bij consumenten die reserveringen maken, maar niet in het restaurant verschijnen. Door de creditcardgegevens van de gasten te vragen bij de reservering zouden die, bij niet verschijnen, achteraf ‘gecharged’ kunnen worden voor een bepaald bedrag, indien de ondernemer dat rechtvaardig vindt. Paul Wiertz van Couverts zegt in een reactie aan @FoodClicks dat het vragen om creditcardgegevens vooral gezien moet worden als een dienstverlening...
Lees berichtGrolsch brengt Radler Ice Tea met Groene Theesmaak
Introductie - Bierbrouwer Grolsch breidt het Radler assortiment uit met Grolsch 0.0% Radler Ice Tea met Groene Theesmaak. De brouwer speelt hiermee in op de groeiende populariteit van Radlers in Nederland. Nederlanders leven steeds bewuster en kiezen daardoor vaker voor alcoholarme of alcoholvrije dranken, motiveert Grolsch. Daarnaast zien zij een ontwikkeling bij consumenten waar vaker nieuwe smaken, merken en belevingen worden uitgeprobeerd. De stijgende populariteit van Ice Tea binnen het frisdranksegment...
Lees berichtFranse Beurs Sial zet glutenvrij op de kaart
Beurzen – De Sial, die van 16 t/m 20 oktober 2016 in Paris Nord Villepinte wordt gehouden, geeft aankomende editie de glutenvrije producten een eigen podium. Na een succesvolle start in 2014 organiseert de SIAL dit jaar wederom speciale beursruimtes voor opkomende sectoren. Voor de eerste keer is er in 2016 een speciale glutenvrije sector, welke symbool staat voor de noodzakelijke aanpassingen van de markt, om in te kunnen spelen op de nieuwe verwachtingen en...
Lees berichtSterke deelname Nederland op SIAL Paris, grootste foodvakbeurs ter wereld
Beurzen - Nederlandse bedrijven zullen sterk vertegenwoordigd zijn tijdens de komende SIAL Paris, de grootste levensmiddelenvakbeurs ter wereld van 16 tot en met 20 oktober in Paris Nord Villepinte. Ten opzichte van de beurseditie van twee jaar geleden zal het aantal foodbedrijven uit Nederland met ruim honderd zijn toegenomen. Dat meldt de beursorganisatie van SIAL Paris donderdag. Met een verwacht aantal bezoekers van ruim 160.000, onderstreept de tweejaarlijks georganiseerde vakbeurs haar internationale en...
Lees bericht