Week van de Biologische Snack van start

Fastservice - Deze week is het de Week van de Biologische snack. Het initiatief van ondernemers Marco Agema van Friet van Piet in Groningen en Jan Willems van Alida’s Smulpaleis in Roden krijgt de ondersteuning van 15 collegabedrijven verspreid over het land. Eind 2014 organiseerden de twee initiatiefnemer voor de eerste keer in hun cafetaria’s ‘De Week van de Biologische Snack’. Een aantal collega’s in de regio sloten zich...

Lees bericht

Restaurant Rebelz biedt ex-gedetineerde vrouwen tweede kans

Horeca – Een restaurant wat van zichzelf al een kunstwerk is en waar ex-gedetineerde vrouwen een tweede kans krijgen. Rebelz aan de Rotte, dat volgende week opent, wordt in meerdere opzichten een speciale locatie. Wie bij Rebelz aan de Rotte binnentreedt, stapt als het ware een verhaal binnen. Een verhaal over het maken van keuzes in je leven, die soms weleens minder goed uitpakken. Karin Nijman en Klaasjan Krook, initiatiefnemers van...

Lees bericht

Sligro neemt Van Heinde versmarkt over

Retail/Foodservice – Dat de combinatie horeca en foodservice geen ABC-tje is bewijst de overname van Van Heinde versmarkt in Den Bosch door de Sligro Food Group. Het concept opende november vorig jaar, maar wordt nu omgebouwd naar een EMTÉ 3,0-formule., waaraan enkele pluspunten toegevoegd. Sligro leverde al aan Van Heinde versmarkt. Aandeelhouder Van Heinde, Rogier Arntz zegt in een reactie: “De afgelopen maanden hebben we fors geïnvesteerd en met...

Lees bericht

Groothandel Makro gaat assortiment halveren, meer onderscheid met food

Groothandels - Makro gaat in zijn vestigingen in Nederland het assortiment halveren. Daarnaast wil de groothandel zich gaan onderscheiden met food en foodgerelateerde producten. Ook gaat het bedrijf reorganiseren wat de komende drie jaar een banenverlies van zeshonderd oplevert. Dat zegt Kef van Helbergen, directeur van Makro Nederland, donderdag in het Financieele Dagblad. De groothandel is momenteel bezig met de ontwikkeling van een nieuw winkelconcept waarin niet langer ruimte is...

Lees bericht


Duitsers en Belgen liggen massaal op Nederlands strandbed

Strandpaviljoens – Duitsers en Belgen zijn dol op de Nederlandse kust en de Nederlandse strandpaviljoens. De Nederlandse kust is vorig jaar door 2,3 miljoen buitenlanders bezocht. Zij gaven in totaal 1,2 miljard euro uit. Dit concludeert het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) in een woensdag gepresenteerd onderzoek. Vooral Duitsers en Belgen houden van de Nederlandse stranden en duinen. Zij prijzen de goede bereikbaarheid, de fiets- en wandelmogelijkheden en het weidse uitzicht. Er...

Lees bericht

Hellmann’s op zoek naar ‘The Ultimate Bite’

Actie – Eigenaren en koks van lunchrooms, broodjeszaken, brasseries en cafés worden door het mayonaisemerk Hellmann’s de eerste helft van 2016 uitgedaagd  een product te maken met  de ‘The Ultimate Bite’. Het product moet gebaseerd zijn op een broodsoort (bijvoorbeeld een wrap, burger, pita, flatbread), origineel en lekker belegd zijn en op minimaal 1 Hellmann’s product gebaseerd zijn. Een professionele jury, waaronder Jord Althuizen (concept creator van The Rough Kitchen...

Lees bericht

‘Jumbo bekijkt exploitatie-mogelijkheden La Place’

Horeca - Jumbo bekijkt nieuwe exploitatiemogelijkheden voor de La Place-vestigingen binnen de V&D-winkels. Dit zegt financieel topman Ton van Veen van Jumbo. Hij zegt in diverse kranten dat Jumbo hierover in gesprek gaat met de eigenaren van de V&D-panden. Recent nam Jumbo alle stand-alone La Place-vestigingen over, inclusief de merknaam La Place en de activa voor een bedrag van 48 miljoen euro. Van Veen zegt...

Lees bericht

Sligro zet strategische stap met overname Belgische Java

Groothandel - Sligro Food Group N.V in Veghel zet met de overname van alle aandelen van het Belgische Bejaco in Rotselaar een belangrijke strategische stap in het zuiden. Tot de groep behoren ook twee familiebedrijven die gezamenlijk bekend staan als Java Foodservice. De bedrijven kennen de Belgische foodservicemarkt en gaan Sligro helpen een belangrijke speler te worden. Het Belgische Bejaco N.V en haar dochterondernemingen JAVA BVBA en Freshtrans...

Lees bericht


‘Veggie’ Niven Kunz en ‘meat head’ Jord Althuizen gaan hamburgerbattle aan

Battle – Ellis Gourmet Burger aan de Prinsengracht in Amsterdam vormt dinsdag 23 februari het decor van de eerste Nederlandse burger guerilla  tussen 'veggie lover' Niven Kunz en 'meat head' Jord Althuizen. Na succesvolle edities in België is het nu de beurt aan Nederland. De guerilla's zijn over de grens een groot succes, volgens Ellis Gourmet. De hamburgerketen heeft in België tien locaties, maar timmert ook in Nederland aan de weg. Voor...

Lees bericht

Verenigingen eisen in brief aan minister intrekking ‘houderschap’ hygiënecode KHN

Politiek – De vier gezamenlijke brancheverenigingen, die eerder protest aantekenden tegen de manier waarop Koninklijke Horeca Nederland de nieuwe hygiënecode introduceerde, hebben vandaag een brandbrief gestuurd aan ministerie van VWS. Zij vragen daarin of het ‘houderschap’ dat het ministerie aan KHN heeft verstrekt voor de code, kan worden ingetrokken. De brancheorganisaties, te weten Nederlands Horeca Gilde, Vereniging Chinese Horeca Ondernemers, Natte Horeca Nederland en Vereniging Professionele Frituurders hadden al eerder...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid