Exploitatie Natuurpark Lelystad in handen van Hajé

Leisure – Hotel-restaurantbedrijf Hajé heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Flevo-landschap voor het restaurant in Natuurpark Lelystad. Het restaurant wordt verbouwd en zal dit voorjaar opengaan. Dit meldt Flevo-landschap op haar website. Hajé en Flevo-landschap werken ook al samen met restaurant de Lepelaar bij de Ooievaarsplas, een gebied dat eveneens toebehoort aan Het Flevo-landschap. Martin Jansen, directeur van het Flevo-landschap laat in het bericht weten dat  “Hajé de (Flevolandse) natuur een...

Lees bericht

Horeca heeft het jaar goed afgesloten

Cijfers - De horeca maakte eind 2015 een eindsprint in het eten en drinken buitenshuis (+10%). Het weer zat mee en het kerstaanbod paste beter in de wensen en het budget van de consument. Catering maakte in de slotweken (+2%) nog wat goed op de krimp in het eerdere deel van het jaar 2015. Dit blijkt uit de vierweekse Foodservice monitor van FSXS. De cijfers over periode 13 voor foodservice totaal geven ruim 8 procent groei...

Lees bericht

Curatoren V&D voeren ‘constructieve’ gesprekken over doorstart

Formulenieuws – De curatoren van V&D en de restaurants van La Place zijn hoopvol over een doorstart van het warenhuis. Zij hebben in een verklaring laten weten 'constructieve' gesprekken te voeren, meldt De Telegraaf. Vorige week werd duidelijk dat zeventig partijen zich hadden gemeld. Meer dan tien daarvan beschouwen de curatoren als serieuze gegadigden. Met de geselecteerde partijen werd verder gepraat en bovendien kregen zij inzage in de financiële...

Lees bericht

Sligro boekt in jubileumjaar meer dan 80 miljoen winst

Groothandel – Een recordwinst van 81 miljoen euro en een forse toename van het resultaat in retail en foodservice. Het jubileumjaar 2015 was voor Sligro-topman Koen Slippens een jaar om trots op te zijn. De nettowinst over het boekjaar 2015 is een toename van 17,4% ten opzichte van 2014. De omzet over 2015 bedroeg € 2.670 miljoen, een toename van 3,8%. Zonder het effect van overnames, week 53 in 2015 en rookwaren, bedroeg de autonome groei van de Veghelse groothandel 1,1%. In Foodservice...

Lees bericht


Eerste Belgische Sligro-vestiging opent begin 2017

Groothandel – De eerste Belgische vestiging van Sligro opent begin 2017 in Antwerpen. De vergunningen daarvoor worden momenteel geregeld. Dat heeft Sligro-topman Koen Slippens bij de jaarcijfers gemeld. Een tweede vestiging volgt spoedig daarna en zal zeker in het vlaamstalige deel van Belgie worden geopend. “Er wordt gekeken naar de driehoek Gent/Brugge/Oostende”. In deze driehoek wordt vooral gezocht vanwege het kustgebied met de vele horecabedrijven, maar deels ook vanwege de...

Lees bericht

Van Rijn vindt VNG pilot ‘blurring’ in strijd met de wet

Politiek - De pilot die de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) wil gaan doen met ‘blurring’ (het fenomeen waarbij horeca en detailhandel worden gecombineerd) is in strijd met de wet. Staatssecretaris van Rijn heeft dat in een brief laten weten aan de gemeenten, aldus een bericht op KHN. KHN is voorstander van zo’n pilot omdat de belangenvereniging van horecabedrijven op die manier inzicht krijgt in de gevolgen zijn van blurring....

Lees bericht

Terroir in Leiden schaft grill aan via crowdfunding

Horeca - Begin februari opent steakhouse Terroir haar deuren voor het publiek. Het restaurant, gevestigd in Leiden. Dankzij 62 enthousiaste supporters konden zij via crowdfunding een op maat gemaakte grill aanschaffen. Steakhouse Terroir wordt een plek waar het draait om kwaliteit. ‘Voor onze gerechten gebruiken we de beste producten. En als klant mag je zelf het gewicht van je gerecht kiezen. Niet iedereen houdt van een enorme steak.’ Aldus Merlijn van...

Lees bericht

Hilton The Haque heeft menu en plattegrond in braille

Hotels - Hilton The Hague heeft vandaag als eerste hotel in Nederland in samenwerking met Hotelaccessibility.com een braillepakket in gebruik genomen, waarbij niet alleen de menukaart, maar ook de hotelplattegrond en de informatiemap in braille zijn omgezet. De braille-menukaarten zijn feestelijk in gebruik genomen door een testpanel van zes visueel beperkten en blinden, tijdens een lunch in Restaurant Pearl. Hotelaccessibility.com is blij met het initiatief en hoopt dat...

Lees bericht


Starbucks gaat wereldwijd stappen zetten in gezondheid

Formulenieuws – Koffieketen Starbucks gaat wereldwijd stappen ondernemen om klanten beter te informeren over gezondheid en welzijn en streeft een vermindering van 25% van het gemiddelde toegevoegde suikergehalte in bepaalde drankjes na tegen het einde van 2020. De meest recente stappen in dit proces zijn het herzien van de productformules om suiker te verminderen, ingrediënten te vereenvoudigen en de beschikbare voedingsinformatie voor klanten te verbeteren. Daarnaast gaat de keten dit jaar alle...

Lees bericht

Restaurant Vroeg Beste Leerbedrijf Horeca 2015

Horecava - Restaurant Vroeg in Bunnik is gekroond tot Beste Leerbedrijf Horeca 2015. “Restaurant Vroeg is een pareltje binnen de horeca als het gaat om een naadloze integratie van leren en opleiden in het bedrijf. Leren en jezelf verbeteren is dé drijfveer voor het leerbedrijf om haar gasten te kunnen blijven verrassen”, aldus de commissie die de winnaar van de op de Horecava gepresenteerde verkiezen bepaalde. “De visie van het management...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid