Instock betrekt eigen Food Rescue Center

Verspilling – Instock, het initiatief tegen voedselverspilling, heeft sinds kort een bedrijfspand betrokken dat dienst gaat doen als het Food Rescue Center. In het pand kunnen de medewerkers de stromen onverkochte producten zelf gesorteerd. Volgende week komen de eerste voedselstromen. Instock heeft al 300.000 kilo voedsel gered, zo laten zij weten in hun nieuwsbrief, maar de ambities om voedsel te redden gaat steeds verder. Inmiddels heeft Instock drie locaties waar gekookt wordt...

Lees bericht

Nestlé organiseert culinair wildevent

Inspiratie – Nestlé’s CHEF viert de start van het wildseizoen met een exclusief IAMCHEF event op 9 oktober. De dag met de naam 'The Game is On' bestaat uit workshops en inspiratie voor de Nederlandse gastronomie. ‘CHEF wil de chef de hero laten zijn en hen de benodigdheden aanreiken die het mogelijk maken om een signatuur te ontwikkelen en gerechten te bereiden die voldoen aan zijn of haar ambitieniveau’, aldus Marcel...

Lees bericht

Horeca plust in het tweede kwartaal, maar groeicijfer vraagt wel nuancering

Marktcijfers - De horecaomzet groeide in het tweede kwartaal met 9,1% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Ten opzichte van het eerste groeide de omzet met 1,8%. De positieve cijfers die het CBS gisteren bekendmaakte vragen volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wel om enige nuancering. Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Onze branche profiteert van een gunstig economisch klimaat; Nederlanders en toeristen consumeren meer in de Nederlandse horeca en geven daarbij...

Lees bericht

Gastvrijheid, proeven en beleving centraal op jubileumeditie Gastvrij Rotterdam

Beurzen - Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam hoopt bij de komende vijfde beurseditie, een lustrum, het recordaantal exposanten en bezoekers van 2016 te overtreffen. Een nieuwe indeling op een grotere beursvloer, Belgisch paviljoen, nieuwe opzet van het Wine & Fine Food Paviljoen, exposanten en een uitgebreid programma moet hiervoor zorgen. “Een hoog niveau van bezoekers, snackbarhouders en ROC-scholieren komen we op bijna alle beurzen tegen, maar de top van de Nederlandse horeca, beslissers en...

Lees bericht


Sligro heropent vestiging Tiel in de 3.0-formule

Groothandel – Vandaag, donderdag 31 augustus, heeft groothandel Sligro de vestiging in Tiel heropend. Jord Althuizen (auteur ’Smokey Goodness’, Sandra Ysbrandy (NPO-programma Tijd voor Max), Henk Schipper (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels) en Wim van Heun (vestigingsdirecteur Sligro Tiel) verrichtten gezamenlijk de officiële openingshandeling. De groothandel in Tiel is verbouwd naar het zogenaamde 3.0-concept, dat voor het eerst opende in Maastricht. Vestigingsdirecteur Wim van Heun: “Na vele andere steden in het land, mag...

Lees bericht

Nederlander gaat bewuster om met BBQ

Onderzoek - BBQ’en blijft in Nederland populair. Net als in voorgaande jaren maken negen op de tien Nederlanders jaarlijks minimaal één BBQ mee. En de meesten van hen doen dat  nog veel vaker. Bewuster BBQ’en is de trend, ook met minder verschillende dranken erbij. Kwaliteit haalt kwantiteit in. Dat schrijft Trendbox naar aanleiding van het derde Nationale BBQ Onderzoek. De zomer sprankelde slechts zelden, maar de aandacht voor...

Lees bericht

Hema introduceert popcorn met tompoucesmaak

Introductie – In de categorie smaakcombinaties gaat Hema haar populaire tompoucen combineren met popcorn. Hema heeft meer popcornvariaties met bijzondere smaken. HEMA noemt de introduceert het beste van twee werelden: ‘Heerlijk knapperige popcorn met een lekker romige en zoete smaak, zoals je van onze tompouce gewend bent’. De roze popcorn met tompouce smaak kost €2,75 per koker (120 gram) en is vrij van kunstmatige toevoegingen. De receptuur is de gebaseerd op de unieke...

Lees bericht

Foodmaster zet nieuw formulebeeld neer in Tiel

Formulenieuws - Foodmaster wil het cafetariabedrijf als echt Hollands cultuurgoed weer vol op de kaart zetten. Daarom heeft de franchiseorganisatie een nieuw, eigentijds formulebeeld neergezet. Vlak voor het weekend ging de eerste pilotlocatie open in Tiel. Trots op de cafetaria , dat is wat het nieuwe formulebeeld moet uitstralen, aldus Foodde franchiseformule Foodmaster dat het nieuwe beeld wil gaan inzetten voor alle 47 cafetaria’s. Ralph Markwat, directeur FHC Formulebeheer, het formulehuis...

Lees bericht


Kennis opdoen tijdens Brabantse foodfestivals met Vers Academy

Foodfestivals – Vers Academy gaat op 9 en 10 september op vijf Brabantse foodfestivals een flinke steen bij aan de food kennis van de festivalbezoekers. VERS Academy levert serieuze discussies, cultuur en educatie, plezier en vermaak op de festivals. Nu gebeurt dat simultaan in vijf Brabantse steden: Breda, Den Bosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg. VERS Academy treedt op als dé leverancier van verdieping over vers, lokaal en gezond eten. Verschillende onderzoekers, wetenschappers en...

Lees bericht

Nieuwe fastserviceformule WOK& opent twee locaties

Formulenieuws - Mie Like Franchise B.V. lanceert op 7 september 2017 in Oostzaan de nieuwe Aziatische fastserviceformule WOK&. Het franchiseconcept is gebaseerd op natuurlijke Aziatische producten met eerlijkheid, bevlogenheid en maatschappelijke betrokkenheid als kernwaarden. De eerste twee locaties staan gepland in Rotterdam en Nijmegen. Oprichters Wim Markwat en Boris van Leeuwen combineren bij WOK& de snelheid van fastservice met de behoefte van jongeren aan gezonde fastfood. Binnen twee minuten bereidt het...

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid