Horecava meldt succesvolle editie

Horecava – De Horecava spreekt van een succesvolle editie. De beurs die plaatsvond van 11 tot en met 14 januari in RAI Amsterdam faciliteerde maar liefst 1,5 miljoen ontmoetingen. De ruim 600 deelnemende bedrijven gaven aan daarbij dat de horeca weer volop in beweging is en innoveert, gezien de grote investeringsbereidheid onder bezoekers. Zestig procent hiervan wil naar aanleiding van zijn beursbezoek zaken doen met deelnemende bedrijven. De innovaties, trends en het aanbod hebben bijna 63.000...

Lees bericht

Opleiders ontvangen SVH-erkenning

Horecava – De eerste oplieders hebben op de Horecava de officiële erkenning ontvangen van de vernieuwde SVH Erkenning Horecaopleidingen 2016. Het gaat om de opleiding Sociale Hygiëne van Picabia Opleidingen en SHO (Stichting Horeca Onderwijs) en de opleidingen Koffie en Thee van ITC (International Tea and Coffee Academy). De SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen heeft als doel het bieden van een keurmerk dat helderheid geeft over de kwaliteit van opleidingen. Het keurmerk...

Lees bericht

KHN: nieuwe Wet werk en zekerheid schiet tekort

Horecava - Koninklijke Horeca Nederland KHN vindt bij monde van voorzitter Toon Naber dat de nieuwe Wet werk en zekerheid tekort schiet, vooral bij omgaan met seizoenen, pieken en dalen. “Wij zijn een sector met een grote behoefte aan flexibiliteit qua inzet van medewerkers. De nieuwe Wet werk en zekerheid schiet hier tekort. Dus wij hebben met name behoefte aan maatwerk voor individuele ondernemingen en flexibiliteit. Alleen als een horeca...

Lees bericht

Contactloos betalen populair in horecabranche

Horecava - Het aantal pintransacties in de horeca steeg van 251 miljoen in 2014 naar 333 miljoen in 2015, een spectaculaire stijging van ruim dertig procent. Het aantal contactloze pintransacties piekte van 1,5 miljoen in 2014 naar bijna 23 miljoen in 2015. KHN is blij met deze ontwikkeling. Vier van de vijf horecaondernemers beschikken over een of meer betaalautomaten. De verschillen tussen de horecasegmenten zijn groot. Bij restaurants kun je bijna overal pinnen (95%) en ook logiesvertrekkers en ondernemers...

Lees bericht


Wollerich wint Gouden Koksmuts 2016

Horecava - Het team van restaurant Wollerich, met chef de cuisine Gerard Wollerich en Erik Bons en Koen van den Hurk, heeft tijdens de Horecava de Gouden Koksmuts gewonnen. De prijs werd uitgereikt door Robert Kranenborg, SVH Meesterkok en ambassadeur van de Nederlandse kampioenschappen voor koks. De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een viergangen menu voor vier personen op basis van verse seizoensingrediënten,...

Lees bericht

Bidvest Deli XL daagt jonge professionals uit

Horecava - Dick Slootweg, CEO van Bidvest Deli XL, daagt jonge professionals uit om het beste idee te leveren voor nog meer online bestelgemak voor Deli XL-klanten of om de webshop van de horecagroothandel verder mee te ontwikkelen. Hij doet zijn oproep tijdens de Young Professional Experience Day (YEPD) op de Horecava. Bidvest Deli XL gelooft in de potentie van aanstormend talent en heeft zich daarom als hoofdsponsor verbonden aan...

Lees bericht

Gast wil kraanwater op tafel

Horecava - Gasten willen gratis kraanwater op tafel. Ruim honderdduizend Nederlanders tekenden hiervoor een petitie die vandaag, op de eerste dag van de jaarlijkse horecabeurs Horecava, wordt aangeboden aan Martijn Naberman. Hij is directeur van de Hogere Hotelschool van Amsterdam en wordt gezien als vertegenwoordiger van de horecatoekomst. Kraanwater is al langer een onderwerp van discussie. Gasten vinden het onterecht hiervoor te moeten betalen, terwijl horeca-ondernemers een kleine vergoeding juist...

Lees bericht

Eten met dinercheque in restaurant in trek

Horecava – Een vorkje prikken in het restaurant met een cadeaubon wint aan populariteit. In 2015 werd er voor een recordbedrag van 8.000.000 euro aan VVV Dinercheques verkocht. De VVV Dinercheque is de grootse restaurantcadeaubon van Nederland. Deze cadeaukaart is te besteden bij zo’n 2.250 restaurants door heel Nederland. Van eetcafé tot toprestaurant. Alleen al in 2015 werden er bijna 150.000 VVV Dinercheques verkocht. “Uitgaande van minimaal twee gasten per reservering konden de aangesloten restaurants...

Lees bericht


Bestedingen food stijgen met meer dan 700 miljoen euro

Horecava - Nederlanders hebben het afgelopen jaar fors meer geld uitgegeven aan eten en drinken. De totale foodomzet steeg vorig jaar met €703 miljoen tot €57,3 miljard. De buitenshuisconsumptie nam toe met €643 miljoen euro tot 17,7 miljard euro. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het FoodService Instituut Nederland (FSIN). “Dat het nu weer heel goed gaat met de totale buitenshuisconsumptie betekent niet dat het overal goed gaat”, stelt Jan-Willem Grievink, directeur van...

Lees bericht

Nieuw op Horecava: Brood & Horeca

Horecava - Brood & Horeca in het Elicium is een nieuw podium op de Horecava voor alles omtrent brood. Brood & Horeca is een partnership tussen Horecava en The Bakery Institute. Zij bieden middels de Bakkerij van de (V)oorsprong inspiratie (hoe kleed je je winkel aan), informatie (proeven en kennisoverdracht) en interactie (bakkers geven demo’s waarbij het publiek vragen kan stellen). In het midden staat een grote bakkerij, eromheen de...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid