Eerste Europese rundvleesproduct met Rainforest-keurmerk bij Sligro

Groothandel - Sligro Food Group neemt als eerste bedrijf in Europa een Rainforest Alliance gecertificeerd rundvleesproduct op in haar duurzame assortiment, Eerlijk & Heerlijk. Het gaat om de Beef Burger van het merk The Frozen Butcher. The Frozen Butcher presenteerde in oktober van dit jaar de nieuwe Beef Burger op de Anuga beurs in Keulen. Slagerij Kaldenberg, de verspartner van Sligro, vulde het bestaande assortiment van The Frozen Butcher aan met...

Lees bericht

Veel creativiteit bij Food Experience van HAS Hogeschool

Opleiding – Onder de naam Food Experience toonden gisteren meer dan 100 vierdejaarsstudenten van de opleidingen Food Design & Innovation Food Innovation en Food Technology van HAS Hogeschool in Den Bosch hun eindwerkstukken. Het leverde niet alleen veel creativiteit op, maar ook een schat aan innovatieve ideeën. Veel van de gepresenteerde producten hadden betrekking op gezondheid en op gemak. De aankomende foodprofessionals moesten voorafgaand aan de presentatie onderzoek doen naar behoeften binnen...

Lees bericht

Ladage begint met Bram’s aan internationaal avontuur

Formulenieuws - Bram Ladage opent op 11 februari 2016 de eerste Bram’s Gourmet Frites. Met deze nieuwe, internationale formule in een opvallende, zwarte zeecontainer wordt friet naar een hoger culinair niveau getild. Dat meldt de Rotterdamse cafetariaformule in een persbericht dat eigenlijk tot 4 februari had moeten wachten met verschijnen. Ladage heeft bewust gekozen voor een nieuwe formule, maar wel eentje die dicht aanligt waarmee Bram Ladage groot is geworden. Rocco. “Ook...

Lees bericht

Albron verlengt samenwerking met De Stichting 4Daagse

Event – Foodserviceorganisatie Albron en Stichting De 4Daagse hebben hun samenwerking voor het grootste wandel evenement ter wereld verlengd tot en met 2022. Albron verzorgt sinds 2001 dagelijks het eten en drinken op de Wedren, het centrale start- en finishterrein, voor ruim 50.000 bezoekers en wandelaars. Vierdaagse voorzitter Johan Willemstein is blij met de verlenging van het partnership: "Al jarenlang weten we wat we aan elkaar hebben en helpt Albron ons verder in de...

Lees bericht


DanZep bouwt tweede easyHotel Amsterdam bij Arena

Hotels - DanZep, masterfranchisehouder van easyHotel Benelux, bouwt momenteel aan twee nieuwe hotels: een easyHotel in Amsterdam, naast de Amsterdam Arena, én een easyHotel aan de Zilverstraat in Brussel, middenin het historische stadscentrum. easyHotel is een unieke hotelformule, bedacht door Sir Stelios Haji-Ioannou, oprichter van easyJet. Wereldwijd heeft easyHotel 20 hotels in de grote steden van Europa en het Midden-Oosten. DanZep Hotels is masterfranchisehouder van easyHotel Benelux en opende vier jaar...

Lees bericht

Jumbo binnenkort in gesprek met HMSHost over La Place

Formulenieuws – Na de overname van alle activiteiten van La Place door Jumbo is de supermarktketen ook franchisegever geworden van HMSHost, die de exploitatie van de drie La Place-restaurants op de stations recent heeft overgenomen van NS Stations. Een woordvoerder laat weten binnenkort met de franchisenemers in gesprek te gaan en dat ‘Jumbo de wens heeft de bestaande relaties voort te zetten’. HMSHost, in Nederland vooral bekend vanwege de activiteiten op...

Lees bericht

JDE verlengt samenwerking met NH Hotel Group, Westcord Hotels en Roompot

Samenwerking – Jacobs Douwe Egberts (JDE) verlengt de komende jaren de samenwerking met NH Hotel Group. Ook WestCord Hotels en Roompot Vakanties hebben de samenwerking met JDE voortgezet. De drie overeenkomsten zijn onlangs op de Horecava beklonken. “Met onze kennis en inzichten van eindgebruikers bieden we ondernemers toegevoegde waarde en bouwen wij concepten voor én samen met klanten”, aldus Sander van der Linden, marketing director JDE Professional. JDE is sinds enige...

Lees bericht

Knorr Professional breidt Geconcentreerde Bouillonlijn uit met visvariant

Introductie – Hoe vertel je chef koks dat het gebruik van een geconcentreerde visbouillon een verrijking kan zijn voor het gerecht? Inderdaad door het te laten proven. En dat gebeurde tijdens een lunch in restaurant Bij Teus in Houten, waar gastheer Martin Rotteveel samen met Onno Kokmeijer, de toepassingen van geconcentreerde bouillons liet zien en de gerechten proeven. Het duo Kokmeijer en Rotteveel toonde aan dat de inzetbaarheid van deze Geconcentreerde...

Lees bericht


Sligro breidt uit met De Kweker Purmerend en Texel

Groothandel - Sligro en Vroegop Ruhe hebben vandaag bekend gemaakt dat de groothandelsactiviteiten van De Kweker in Purmerend en op Texel worden overgenomen door Sligro Foud Group.  In Purmerend betreft dit de zelfbedieningsgroothandel en op Texel een bezorggroothandel. De Kweker realiseerde in 2015 met deze activiteiten in totaal een omzet van € 17 miljoen. Er zijn op fulltime basis circa 35 medewerkers werkzaam, die bij Sligro Food Group in dienst zullen treden. De Kweker...

Lees bericht

Analyse: Zuiverheid ‘La Place-diamant’ nog niet vastgesteld

Analyse –  Jumbo koopt de 61 zelfstandige restaurantvestigingen van La Place, waarvan zes in het buitenland. Ook de activa van de bijna 200 warenhuislocaties worden eigendom van de supermarktketen, evenals het intellectueel eigendom van de restaurantketen, waar onder de merknaam La Place. Jumbo krijgt er op die manier een ijzersterk merk bij. De diamant uit de failliete V&D-boedel lijkt daarmee gered. Alleen moet de zuiverheid van de diamant nog worden vastgesteld. Jumbo...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid