Terroir in Leiden schaft grill aan via crowdfunding

Horeca - Begin februari opent steakhouse Terroir haar deuren voor het publiek. Het restaurant, gevestigd in Leiden. Dankzij 62 enthousiaste supporters konden zij via crowdfunding een op maat gemaakte grill aanschaffen. Steakhouse Terroir wordt een plek waar het draait om kwaliteit. ‘Voor onze gerechten gebruiken we de beste producten. En als klant mag je zelf het gewicht van je gerecht kiezen. Niet iedereen houdt van een enorme steak.’ Aldus Merlijn van...

Lees bericht

Hilton The Haque heeft menu en plattegrond in braille

Hotels - Hilton The Hague heeft vandaag als eerste hotel in Nederland in samenwerking met Hotelaccessibility.com een braillepakket in gebruik genomen, waarbij niet alleen de menukaart, maar ook de hotelplattegrond en de informatiemap in braille zijn omgezet. De braille-menukaarten zijn feestelijk in gebruik genomen door een testpanel van zes visueel beperkten en blinden, tijdens een lunch in Restaurant Pearl. Hotelaccessibility.com is blij met het initiatief en hoopt dat...

Lees bericht

Starbucks gaat wereldwijd stappen zetten in gezondheid

Formulenieuws – Koffieketen Starbucks gaat wereldwijd stappen ondernemen om klanten beter te informeren over gezondheid en welzijn en streeft een vermindering van 25% van het gemiddelde toegevoegde suikergehalte in bepaalde drankjes na tegen het einde van 2020. De meest recente stappen in dit proces zijn het herzien van de productformules om suiker te verminderen, ingrediënten te vereenvoudigen en de beschikbare voedingsinformatie voor klanten te verbeteren. Daarnaast gaat de keten dit jaar alle...

Lees bericht

Restaurant Vroeg Beste Leerbedrijf Horeca 2015

Horecava - Restaurant Vroeg in Bunnik is gekroond tot Beste Leerbedrijf Horeca 2015. “Restaurant Vroeg is een pareltje binnen de horeca als het gaat om een naadloze integratie van leren en opleiden in het bedrijf. Leren en jezelf verbeteren is dé drijfveer voor het leerbedrijf om haar gasten te kunnen blijven verrassen”, aldus de commissie die de winnaar van de op de Horecava gepresenteerde verkiezen bepaalde. “De visie van het management...

Lees bericht


Horecava meldt succesvolle editie

Horecava – De Horecava spreekt van een succesvolle editie. De beurs die plaatsvond van 11 tot en met 14 januari in RAI Amsterdam faciliteerde maar liefst 1,5 miljoen ontmoetingen. De ruim 600 deelnemende bedrijven gaven aan daarbij dat de horeca weer volop in beweging is en innoveert, gezien de grote investeringsbereidheid onder bezoekers. Zestig procent hiervan wil naar aanleiding van zijn beursbezoek zaken doen met deelnemende bedrijven. De innovaties, trends en het aanbod hebben bijna 63.000...

Lees bericht

Opleiders ontvangen SVH-erkenning

Horecava – De eerste oplieders hebben op de Horecava de officiële erkenning ontvangen van de vernieuwde SVH Erkenning Horecaopleidingen 2016. Het gaat om de opleiding Sociale Hygiëne van Picabia Opleidingen en SHO (Stichting Horeca Onderwijs) en de opleidingen Koffie en Thee van ITC (International Tea and Coffee Academy). De SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen heeft als doel het bieden van een keurmerk dat helderheid geeft over de kwaliteit van opleidingen. Het keurmerk...

Lees bericht

KHN: nieuwe Wet werk en zekerheid schiet tekort

Horecava - Koninklijke Horeca Nederland KHN vindt bij monde van voorzitter Toon Naber dat de nieuwe Wet werk en zekerheid tekort schiet, vooral bij omgaan met seizoenen, pieken en dalen. “Wij zijn een sector met een grote behoefte aan flexibiliteit qua inzet van medewerkers. De nieuwe Wet werk en zekerheid schiet hier tekort. Dus wij hebben met name behoefte aan maatwerk voor individuele ondernemingen en flexibiliteit. Alleen als een horeca...

Lees bericht

Contactloos betalen populair in horecabranche

Horecava - Het aantal pintransacties in de horeca steeg van 251 miljoen in 2014 naar 333 miljoen in 2015, een spectaculaire stijging van ruim dertig procent. Het aantal contactloze pintransacties piekte van 1,5 miljoen in 2014 naar bijna 23 miljoen in 2015. KHN is blij met deze ontwikkeling. Vier van de vijf horecaondernemers beschikken over een of meer betaalautomaten. De verschillen tussen de horecasegmenten zijn groot. Bij restaurants kun je bijna overal pinnen (95%) en ook logiesvertrekkers en ondernemers...

Lees bericht


Wollerich wint Gouden Koksmuts 2016

Horecava - Het team van restaurant Wollerich, met chef de cuisine Gerard Wollerich en Erik Bons en Koen van den Hurk, heeft tijdens de Horecava de Gouden Koksmuts gewonnen. De prijs werd uitgereikt door Robert Kranenborg, SVH Meesterkok en ambassadeur van de Nederlandse kampioenschappen voor koks. De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een viergangen menu voor vier personen op basis van verse seizoensingrediënten,...

Lees bericht

Bidvest Deli XL daagt jonge professionals uit

Horecava - Dick Slootweg, CEO van Bidvest Deli XL, daagt jonge professionals uit om het beste idee te leveren voor nog meer online bestelgemak voor Deli XL-klanten of om de webshop van de horecagroothandel verder mee te ontwikkelen. Hij doet zijn oproep tijdens de Young Professional Experience Day (YEPD) op de Horecava. Bidvest Deli XL gelooft in de potentie van aanstormend talent en heeft zich daarom als hoofdsponsor verbonden aan...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid