‘Horeca sluit jaar redelijk af door eindsprint’

Cijfers – In de laatste periode van vorig jaar wist een aantal sectoren door een eindsprint het jaar nog redelijk af te sluiten. Eten en drinken buitenshuis pluste 10%, vooral doordat het weer meezat en het kerstaanbod goed aansloot op het budget van de consument. Zorgenkind Catering maakte in de slotweken  met een plus 2% nog wat goed op de jaarkrimp van 2015. Dat blijkt uit de ...

Lees bericht

‘Hilton The Hague is beste hotel van Nederland’

Prijzen - Hilton The Hague is verkozen tot Beste hotel van Nederland door de reviewers van HotelSpecials.nl. Het hotel aan de Zeestraat werd door de bezoekers van de site beoordeeld met een 9,1. De gasten zijn het meeste te spreken over de centrale ligging van het hotel, de sfeer, de luxe kamers en de uitstekende service. Hilton The Hague is hiermee tevens Beste hotel van Zuid-Holland en Beste hotel van...

Lees bericht

Foodservice Homies zet stap in volwassenheid

Bijeenkomst - Twee gastsprekers en vooral veel netwerken. Dat was de inhoud van de eerste editie van Foodservice Homies in het nieuwe jaar en ook de eerste bijeenkomst waar uitsluitend betalende leden toegang hadden. Sinds Homies eind vorig jaar de stap zette naar het betaald lidmaatschap heeft de netwerkfamilie 221 leden aan zich weten te binden, waardoor er een website en een mobiele app gebouwd konden worden, plus de aankondiging werd...

Lees bericht

Biologisch theemerk Piramide ingelijfd door Wessanen

Overnames - Het biologische theemerk Piramide is ingelijfd door Wessanen. De producent van natuurvoedingsmiddelen heeft daarover met Organic Flavour Company, een mkb-bedrijf uit Veenendaal, een overeenkomst getekend. Met de overname denkt Wessanen de positie op de Nederlandse markt voor biologische thee te versterken. De transactie wordt naar verwachting in maart afgerond. Er werden geen financiële details naar buiten gebracht. Wessanen, dat in 2014 een omzet van €433,5 mln behaalde, legt de...

Lees bericht


Nieuw: patat met kaviaar bij de snackbar

Assortiment - De Rotterdamse snackbar Tante Nel heeft wel een heel bijzonder gerecht op de kaart gezet: patat met gefrituurde eierbol en kaviaar. De liefhebber kan er zelfs een glas champagne bij krijgen. Tante Nel serveert 50 gram Tzar-kaviaar bij de frieten. Dat is niet de echte kaviaar van de steur, maar een Russisch alternatief. Volgens de eigenaar van de snackbar een goed, betaalbaar alternatief en ook nog eens diervriendelijk. Het...

Lees bericht

ACM ziet geen bezwaar in overname La Place door Jumbo

Besluit - De Autoriteit Consument en Markt (ACM) ziet geen bezwaar in het overnemen van de zelfstandige vestigingen en  activa van La Place door supermarktketen Jumbo. De Veghelse supermarktfamilie Van Eerd maakte eerder bekend de vestigingen van La Place uit de failliete boedel van V&D te willen overnemen, plus de daarbij behoren activa, waaronder de merknaam La Place. Volgens het ACM blijft er voldoende concurrentie in de markt over....

Lees bericht

Bidvest Deli XL ook op Horeca EvenTT met ‘groentekas’

Groothandel - Na het succes op de Horecava biedt Bidvest Deli XL ook tijdens het Horeca EvenTT in Assen de mogelijkheid om aan te schuiven in het tot pop-up restaurant verbouwde groentekas. Chefs uit de regio brengen hier de ambachtelijke smaken uit eigen keuken. In het pop-up restaurant wordt gekookt op basis van het 80/20-principe: 80% groenten en fruit en 20% vlees of vis. Maandag 15 februari kookt chef Roderik Seubers van restaurant...

Lees bericht

We Design Food opent pop-up atelier op Art Rotterdam

Horeca - We Design Food, een collectief van toonaangevende Nederlandse food-designers, opent tijdens Art Rotterdam een tijdelijk eet-en-drink atelier. Chef-koks Arne Ramak, Menno Vreeburg en Maarten Hogeveen zorgen in het pop-up concept onder andere voor diverse seizoensgebonden gerechten. In het We Design Food atelier, dat van 10 tot en met 14 februari 2016 in de Van Nellefabriek is te bezoeken, werken verschillende food-designers samen. Ze zijn trots op wat ze doen en willen...

Lees bericht


Consumptie ‘buiten de deur’ vindt weg naar groei

Cijfers - Na de krimp in 2014 heeft de foodsector de weg naar groei ingeslagen. De groei van 2 procent die ABN AMRO verwacht in 2016 en 2017 voor de consumptieve bestedingen in Nederland komt vooral op het conto van de consumptie buitenshuis. De stijging in de besteding aan voedingsmiddelen komt vooral door het toegenomen consumentenvertrouwen, zo laat de bank weten. In 2015 lagen de particuliere bestedingen aan foodproducten op 57 miljard euro. Volgens de rapportage...

Lees bericht

ING verwacht blijvende groei in horeca

Cijfers – Bevolkingsgroei, vergrijzing en toerisme zijn de belangrijkste 'drivers' achter de bestedingsgroei in horeca. Aangezien die de komende jaren blijven toenemen, verwacht ING dat de horecasector de komende jaren blijft groeien. Dat laat Thijs Geijer, sectoreconoom Horeca & Leisure van ING-bank weten in een toelichting op de vandaag gepubliceerde Vooruitzicht Sectoren. De bank stelt daarin de verwachting dat de restaurants het de komende twee jaar gaan winnen van de supermarkten. Geprognotiseeerd...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid