Horeca blijft plussen, zorgen bij catering
Marktcijfers - De omzet van eten en drinken buitenshuis heeft in periode 5 (20 april t/m 17 mei) een mooie groei laten zien ten opzichte van 2014: +5,8%. De stijging zit vooral in de horeca (+8%). De waarde in de catering van bedrijfsleven en zorginstellingen kende een daling (-4%). Dat meldt onderzoeksbureau Foodstep. Over het geheel lopende jaar (YearToDate) staat de index voor foodservice +1,2%. De horeca staat op +2,3%. Bij catering staat de meter op -3,2%....
Lees berichtWereldwijd daalt vertrouwen in foodindustrie
Onderzoek - Het vertrouwen in de levensmiddelenindustrie daalt wereldwijd. Tot de grootste dalers behoren Singapore, Argentinië, Hong Kong, Zuid-Korea en Nederland, waar het vertrouwen daalde van 65 procent in 2014 naar 59 procent in 2015. De gegevens zijn afkomstig van de Trust Barometer van onderzoeksbureau Edelman Berland. Het onderzoek bestond uit een twintig minuten durende vragenlijst onder 27.000 respondenten in 27 laanden, die afgenomen werd tussen 13 oktober 2014 en 24 november 2014. De daling van het vertrouwen wordt mogelijk...
Lees berichtGeen statiegeld op kleine blikjes en flesjes
Politiek – Er komt voorlopig geen statiegeld op kleine blikjes en flesjes. Volgens diverse media zal staatssecretaris Wilma Mansveld van Milieu dat donderdag aan de Kamer melden. Steun voor statiegeld op kleine verpakkingen was er aan de kant van D66 en ChristenUnie. Diverse belangenorganisaties van zelfstandige ondernemers binnen de out-of-homesector waren hiertegen fel gekant omdat zij geen afval in bedrijfspanden wilden opslaan in de nabijheid van ruimtes waar ook voedingsproducten liggen...
Lees berichtKFC partner bij GAMMA Racing Day
Formulenieuws - KFC Nederland wordt evenementpartner van GAMMA Racing Day. Het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa geeft de restaurantketen in kipproducten niet alleen exposure, maar de keten distribueert ook de toegangsbewijzen voor het evenement en verloot daarnaast ‘VIP-treatments’ onder de bezoekers en medewerkers van haar restaurants. Zondag 2 augustus vindt de 16e editie plaats van de GAMMA Racing Day op het TT-circuit in Assen. Volgens marketing manager Bart...
Lees berichtRestaurant Vesters sluit aan bij Euro-Toques
Horeca - Restaurant Vester in Nijmegen is geïnaugureerd bij Euro-Toques. Toetreding lag voor de hand omdat Vesters bijzondere aandacht heeft voor het ambachtelijk koken met seizoensgebonden en regionale ingrediënten. Burgemeester Bruls van Nijmegen was door Jeroen Vesters en zijn partner Nikolien Verstraelen uitgenodigd om de officiële inauguratie te voltrekken. De onthulling van het Euro-Toques schild bij de ingang van de zaak werd door de burgemeester bezegeld met...
Lees berichtKHN zoekt nieuwe directeur
Personalia - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zoekt een nieuwe directeur. Hij of zij leidt in nauwe samenwerking met de algemeen directeur Lodewijk van der Grinten brancheorganisatie KHN. KHN heeft recent de vacature bekend gemaakt. “Het Landelijk Bestuur heeft besloten de directie van het bedrijf uit te breiden met een tweede (statutair) directeur, onder eindverantwoordelijkheid van de algemeen directeur”, zo schrijft KHN in de vacature. De gezochte directeur geeft sturing en...
Lees berichtPeter Liesting presenteert 25 juni zijn ‘Perfect Store’
Bijeenkomst - Datlinq-oprichter Peter Liesting presenteert donderdag 25 juni in Bar Brasserie Engels in Rotterdam zijn boek Perfect Store. Het managementboek geeft inzage op welke manier je als fabrikant, samen met de ondernemer op een locatie, slimmer en beter zaken kunt doen in het belang van de consument. Elke locatie in de dynamische out-of-homemarkt en retail is uniek. En iedere ondernemer tracht elke dag opnieuw de consument te verleiden en streeft...
Lees berichtJanka Dekker in board Foodservice Homies
Personalia - Foodservice Homies heeft een nieuw lid van de Board of Brothers: Janka Dekker van Marketing4Results. Zij bundelt samen met Pim Pelser, Remco Pot en Matty Geertsen de krachten om van het initiatief een nog groter succes te maken. Dit bevestigt initiatiefnemer Mehmet Eser van Foodservice Homies. “We waren we met onze Board of Brothers van mening dat we meer marketeers wilden toevoegen aan onze familie. Ik ben...
Lees berichtKoksgilde en Meesterkoks willen samengaan
Horeca - Koksgilde Nederland en Gilde van Nederlandse Meesterkoks hebben de intentie uitgesproken om samen één culinaire club te gaan vormen. Tijdens de ledenvergaderingen van beide organisaties is hiermee onlangs volmondig ingestemd. De bedoeling is de nieuwe vereniging begin 2016 te realiseren. Met het samengaan van beide organisaties ontstaat een netwerk van 3500 koks in Nederland. Een kleine werkgroep gaat aan de slag om de voorbereidingen voor de nieuwe vereniging te treffen....
Lees berichtJubilerende Appelaere kijkt over de grens
Fruitsappen – De Appelaere viert haar twintigjarig jubileum en gaat de aandacht meer richten op het buitenland. België en Denemarken behoorden al tot de klantenkring, maar nu wordt de horizon verbreed naar Spanje, Engeland en de Antillen. Het Zeeuwse bedrijf ziet in landen als Engeland en Spanje de vraag naar gezonde, duurzame sappen van hoge kwaliteit toenemen. “Maar ook bijvoorbeeld op de Antillen, aldus Janine Tazelaar, dochter van grondlegger Henk en...
Lees bericht