CBS: Meerdaags toerisme in Nederland gestegen in 2012

Hotels - Het jaar 2012 laat net als het voorgaande jaar 2011 een voortzetting van het herstel van het meerdaagse toerisme in Nederlandse logiesaccommodaties zien. Het aantal gasten in logiesaccommodaties nam met bijna 2 procent toe tot 31,3 miljoen, het aantal overnachtingen daalde met 1,4 procent tot 84,2 miljoen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Nederlanders bleven meer maar korter in eigen land. Zo nam het aantal Nederlandse gasten licht toe met 1 procent...

Lees bericht

Horeca-activiteit is antwoord op opkomst online winkels

Onderzoek - Steeds meer bedrijven voegen horeca-activiteiten toe aan hun winkelconcept om  zo beleving te creëren. Horeca wordt daarmee gezien als een juist antwoord op de stijgende online-verkopen. Horeca kan een nog grotere rol spelen in die concurrentie als acties slimmer worden ingezet en er een betere koppeling wordt gemaakt tussen bezoek aan de horeca en het overige winkelassortiment. Horeca past zich nu te veel aan de winkels aan...

Lees bericht

Foodstep: ‘Lichte stijging foodservice in periode 9’

Onderzoek - De omzetcijfers over het  derde kwartaal in foodservice zijn vrij stabiel. Na een lichte stijging en daling in periode 7 en 8 laat periode 9 weer een lichte groei zien: +0,5%. Dat laat onderzoeksbureau Foodstep weten in hun vier wekelijkse rapportage. Restaurants leven weer iets op, maar dalen in omzet nog wel licht met -0,3%. Ook het bezoek trekt weer wat meer aan, echter zijn de gemiddelde uitgaven van een restaurantbezoek een...

Lees bericht

Heineken geeft nieuwe invulling aan Franse lunch

Buitenland – Een glas Pelforth, een van de speciaalbiertjes van Heineken, een croque-monsieur en een kop koffie; het is het recept dat de omzetten van de cafés in Frankrijk een nieuwe impuls moet geven. Heineken, de grootste brouwer in Frankrijk, helpt de cafés graag ’de klanten weer naar het café te lokken’. Want de bierverkopen lopen terug. Dus biedt café Le Biscornu in Parijs sinds maart een eigen snelle...

Lees bericht


Eerste editie Gastvrij Rotterdam goed gewaardeerd

Beurs - Gastvrij Rotterdam heeft in de eerste editie een uitstekend visitekaartje afgegeven: een fraai aangeklede beurs, veel inspiratie en een prima sfeer. Bezoekers waardeerden de opzet van de horecabeurs, zo bleek tijdens het bezoek dat FoodClicks er gisteren bracht. Ahoy Rotterdam en een paar- bij de opstart - betrokken fabrikanten hadden er alles aangedaan de randvoorwaarden voor een succesvolle beurs goed in te vullen. Of de beurs zakelijk succesvol...

Lees bericht

Burger King komt met caloriearme friet

Assortiment - Caloriearme frieten; ze zijn een hype in de Verenigde Staten. Na McDonald’s brengt nu ook Burger King deze ‘verantwoorde’ frietvariant op de markt. De naam? Satisfry. Het nieuwe frietje heeft 270 calorieën in plaats van 340, zoals de klassieke Burger King-frieten. Dit komt volgens Burger King mede doordat er de nieuwe frieten minder olie absorberen. Ook hebben de gezondere frietjes een andere ‘look’. Ze zijn namelijk geribbeld zodat...

Lees bericht

Strandtenten groeien in aantal en variatie

Leisure – Niet alleen nemen de strandtenten in aantal toe, ook de variatie. Dat blijkt uit cijfers van het Kenniscentrum Horeca, waarover het ANP bericht. Waren er in 2001 nog 326 strandtenten, in 2013 zijn er 70 bijgekomen, waardoor het totaal aantal op bijna 400 uitkomt. De groei komt voor een deel door het feit dat strandtenten in sommige gemeente het hele jaar door open mogen zijn. Hierdoor is de exploitatie iets eenvoudiger geworden en durven...

Lees bericht

Jumbo Foodmarkt rolt eerste foodservicemodule uit

Foodservice - Jumbo Foodmarkt rolt de eerste foodservicemodules uit naar andere vestigingen. De module diepvries vis, waar de consument zelf diepgevroren vis kan scheppen en in de Foodmarkt in Breda een groot succes is, wordt in een vestiging in Utrecht ingebracht. Foodmarkt heeft veel foodservice-elementen die, in combinatie, of als standalone concept op locaties kunnen worden ingezet. Volgens Gaston Lomans , development manager vers en horeca  van Jumbo Foodmarkt is de...

Lees bericht


Culinair journalist Johannes van Dam overleden

Mensen - De bekendste culinaire journalist Johannes van Dam is woensdag overleden. Van Dam kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen aan zijn hart en nieren. Ook leed hij aan suikerziekte. Van Dam is 66 jaar geworden. Het Parool bevestigde gisteren het overlijden. Voor die krant schreef Van Dam bijna 25 jaar veelgelezen restaurantrecensies, die hem tot een autoriteit maakten op culinair gebied. Van Dam werd geboren op 9 oktober 1946 in Amsterdam. Na zijn...

Lees bericht

Minister Kamp in gesprek met horeca

Discussie – De biermarkt is verziekt. Zomaar een uitspraak ergens de afgelopen weken over de verstoorde marktsituatie. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) gaat daarom het gesprek aan over de biermarkt met de betrokken marktpartijen. Dat bleek tijdens een debat over mededinging in de Tweede Kamer. Volgens onder meer D66 is er sprake van een ongezonde markt, omdat kroegbazen gedwongen worden tot langjarige contracten met een alleenrecht op de tap voor de...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid