Jumbo Foodmarkt rolt eerste foodservicemodule uit

Foodservice - Jumbo Foodmarkt rolt de eerste foodservicemodules uit naar andere vestigingen. De module diepvries vis, waar de consument zelf diepgevroren vis kan scheppen en in de Foodmarkt in Breda een groot succes is, wordt in een vestiging in Utrecht ingebracht. Foodmarkt heeft veel foodservice-elementen die, in combinatie, of als standalone concept op locaties kunnen worden ingezet. Volgens Gaston Lomans , development manager vers en horeca  van Jumbo Foodmarkt is de...

Lees bericht

Culinair journalist Johannes van Dam overleden

Mensen - De bekendste culinaire journalist Johannes van Dam is woensdag overleden. Van Dam kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen aan zijn hart en nieren. Ook leed hij aan suikerziekte. Van Dam is 66 jaar geworden. Het Parool bevestigde gisteren het overlijden. Voor die krant schreef Van Dam bijna 25 jaar veelgelezen restaurantrecensies, die hem tot een autoriteit maakten op culinair gebied. Van Dam werd geboren op 9 oktober 1946 in Amsterdam. Na zijn...

Lees bericht

Minister Kamp in gesprek met horeca

Discussie – De biermarkt is verziekt. Zomaar een uitspraak ergens de afgelopen weken over de verstoorde marktsituatie. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) gaat daarom het gesprek aan over de biermarkt met de betrokken marktpartijen. Dat bleek tijdens een debat over mededinging in de Tweede Kamer. Volgens onder meer D66 is er sprake van een ongezonde markt, omdat kroegbazen gedwongen worden tot langjarige contracten met een alleenrecht op de tap voor de...

Lees bericht

Jan Bennink incaseert € 7,7 miljoen

Industrie - De verkoop van DE Masters Blenders aan investeringsclub Joh. A. Benckiser (JAB) doet de top van het koffiebedrijf goed. Topman Jan Bennink verkocht  zijn aandelen voor €7,7 miljoen, zo blijkt uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Ook directeur Rob Zwartendijk en bestuursvoorzitter Norman Sorensen verzilverden hun aandelen, meldt de Telegraaf. Zij verkochten net als Bennink hun aandelen voor €12,50 per stuk. Zwartendijk vangt daarvoor €131.000, Sorensen ruim €974.000....

Lees bericht


Horecava lijft Ethnic Foods Europe (EFE) in

Beurzen - De Horecava betrekt in 2014 Ethnic Foods Europe (EFE) bij haar beursprogramma. De nieuwe aanwinst van Amsterdam RAI betekent volgens de beursorganisatie een verrijking van het huidige Horecava-aanbod. De EFE is een internationale vakbeurs en biedt een uitgebreid aanbod op het gebied van Oriental, Arabic, Indian, Mexican en andere food-producten uit de wereldkeuken. Ethnic Foods Europe wordt tijdens de Horecava gehouden in het RAI Elicium. Directeur Exhibitions van Amsterdam...

Lees bericht

Connexxion helpt horeca-ondernemers een handje

Vervoer - Vervoerder Connexxion helpt horeca- ondernemers door het avondje uit en het uit eten gaan nog leuker te maken door reizigers een gratis reisje met de bus aan te bieden. Na acht uur ’s avonds kunnen mensen de gehele maand oktober gratis naar huis reizen. Deze actie is een herhaling van de campagne die vorig jaar ook werd ingezet en toen veel positieve reacties opriep van horecaondernemers en reizigers....

Lees bericht

Heineken topman De Ridder haalt fel uit over accijnsverhoging

Horeca – Heineken topman Philip de Ridder heeft ongekend fel uitgehaald naar de regering over het verder verhogen van de accijnzen van bier en wijn. Niet alleen in de grensstreken leiden de verhogingen tot een slagveld, maar ook voor het westelijk deel van Nederland wordt het steeds interessanter te tanken en de boodschappen te doen over de grens. De Ridder meldt in de Telegraaf dat Duitsland steeds dichterbij komt te liggen....

Lees bericht

Hotdogs vaker op Britse menukaart

Buitenland – Steeds vaker komen er hotdogs voor op de menukaarten in Engeland. Volgens onderzoek komt de hotdog 85 procent vaker voor op een menukaart dan een jaar geleden. De hotdog is daarmee het sterkst groeiende product bij de Britten. Dit blijkt uit recent onderzoek van het Britse foodservice consultancybureau Horizons. De reden waarom de hotdog groeit is dat het product relatief goedkoop is en er vanuit de outlet veel waarde aan...

Lees bericht


KHN: ‘Verlaag lasten en geef ondernemen ruimte!’

Horeca - Wat betekent Prinsjesdag 2013 voor de Nederlandse horeca? Minder afzet, hogere accijnzen en inkoopprijzen en hogere (werkgevers)lasten. Resultaat: minder arbeidsplaatsen in de horeca. De belangenvereniging voor horecaondernemers roept daarom op de lasten van ondernemers en burgers juist te verlichten. Dat laat Koninklijke Horeca Nederland weten in een reactie op de plannen van Prinsjesdag. Volgens de belangenvereniging kiest dit kabinet voor meer lasten en meer overheid. Voor burgers en...

Lees bericht

Pleidooi voor vrije tap in café

Horeca – Om eigenaren van cafés minder afhankelijk van bierbrouwers te maken, bepleit D66-Kamerlid Kees Verhoeven de komst van tenminste één vrije tap in de horeca. Volgens D66 betalen consumenten vaak te veel voor een biertje, omdat café-eigenaren erg afhankelijk zijn van brouwers. “Doordat banken terughoudend zijn met leningen aan horecaondernemers zijn bierbrouwers vaak de kredietverstrekkers voor kroegpanden en leveren zij de tapinstallaties”, legt Verhoeven uit aan het...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid