Korting in ruil voor smartphone

Horeca - Niets zo vervelend als je tafelgenoot in een restaurant ongegeneerd zit te telefoneren. Om dit tegen te gaan worden gasten die hun smartphone inleveren bij restaurant Eva in Los Angeles beloond met een korting van 5 procent. Eigenaar Mark Gold van het Amerikaanse restaurant wil volgens het AD een sfeer scheppen waarin tafelgenoten weer contact onderhouden met elkaar, in plaats van met hun beeldschermpjes. “Ik beken ook schuld, hoor”,...

Lees bericht

Nederlandse wijnen goed en populair

Wijnen - Regent, Johanniter of Cabernet Courtis; het zijn wijnsoorten in opkomst. Niet alleen de liefhebber koopt vaker een flesje van deze druivensoort bij de speciaalzaak, ook Sterrenrestaurants schenken graag de druivensap uit de Betuwe. Wijnmaker Diederik Beker (28) versloog recentelijk met zijn LingeWit Johanniter 134 concurrerende Johanniters uit Europa. Midden in een door appel- en kersenteelt omgeven gebied ligt zijn wijngaard van zes hectare, goed voor een jaarproductie van maximaal 20.000 flessen...

Lees bericht

Unilever past strategie aan op mogelijke armoede in Europe

Industrie – Unilever gaat haar strategie aanpassen aan de te verwachten armoede in Europa. Deze mededeling heeft topman Jan Zijderveld van het concern gedaan in een gesprek met Financial Times Deutschland, waarvan nu.nl melding maakt. Hoewel zijn uitspraak vooral betrekking heeft op het nonfood assortiment van het levensmiddelenbedrijf, zal zijn uitspraak zeker ook betrekking hebben op het fooddeel van het assortiment. Zijderveld waarschuwt dat artikelen niet te duur mogen zijn...

Lees bericht

Recordaantal horeca-deelnemers bij 27e editie Proef-Eet

Horeca – De 27e editie van de culinaire driedaagse, Proef-Eet, die vrijdag 31 augustus begint in de binnenstad van Enschede heeft een recordaantal deelnemers. Maar liefst  42 horecabedrijven doen mee aan het event. Nieuwkomers zijn onder meer het Japanse restaurant Tao, New York Pizza, ijssalon Van der Poel, de Turkse cateraar Ablas, restaurant Juliana, Sorrentino en Petite Boeuff . Dit jaar wordt vooral ingezet op het aantrekken van meer Duitse gasten. Ruim driekwart van...

Lees bericht


Fastfoodbedrijven in Emmen willen minder frietwagens tijdens evenementen

Fastservice – Snackbars en restaurant die friet verkopen willen het aantal frietwagens in Emmen drastisch beperken tijdens evenementen. De hoeveelheid snackwagens tijdens  evenementen in het Emmer centrum is eigenaren van snackbars en restaurants een doorn in het oog. Anne Legendal van De Vlaamse Hap, meldt in het Dagblad van het Noorden, dat de tijdens De Gouden Pijl en C'est La Vie maar liefst zeven mobiele patatbakkers een vergunning hadden voor de...

Lees bericht

Italiaan laat vaker zijn bakje koffie staan door economische crises

Buitenland – De economische crises heeft gevolgen voor het aantal keren dat de Italiaan een kopje koffie besteld. Maar niet alleen het aantal daalt, maar ook de kwaliteit van de koffie wordt minder. Dit meldt The Wall Street Journal naar aanleiding van gesprekken met Italianen en cijfers over de koffieconsumptie van de International Coffee Organization. In de zes maanden tot en met april dit jaar is de import van koffie in...

Lees bericht

Omzet foodservice daalt met -1,8% tot en met juni

Horeca - Het FSIN en Foodstep laten in een gezamenlijk persbericht weten andere cijfers te hebben dan het CBS. Al jarenlang publiceert het CBS afwijkende cijfers voor foodservicemarkt, die telkens tot verwarring leiden. Binnen de foodservicesector wordt rekening gehouden met de cijfers van het FSIN en Foodstep.   Waar de P6 periode (4-weeksperioden) zelf een licht negatieve trend laat zien van -1,2% ten aanzien van vorig jaar, is de ontwikkeling tot...

Lees bericht

Het merkartikel als huismerk

Groothandel – De Telegraaf meldt vandaag in een artikel dat merkproducten die slechts bij een supermarkt te koop oprukken. Een beeld dat door supermarktdeskundigen wordt bevestigd. Vraag is of hier sprake is van een nieuwe trend. Voorbeelden van merkartikelen die als een soort huismerk worden aangeboden zijn De Klok-bier en Koeleman-appelmoes bij C1000,  Lätta-boter, Erben Wennemars-ijs en Blueband-witbrood bij Albert Heijn en het boerenmerk Willem & Drees bij Plus. Merkproducten die...

Lees bericht


Meesterijsbereider Maarten Colijn blij verrast met Koninklijke onderscheiding

Op woensdag 22 augustus heeft SVH Meesterijsbereider Maarten Colijn (58) uit handen van de burgemeester van Rhenen, de heer van Oostrum, een Koninklijke onderscheiding gekregen. Zijn bijzondere bijdrage aan de sector Fastservice en inzet voor het horecaonderwijs en de ijsbranche in het algemeen zijn de aanleiding om hem te onderscheiden tot Lid in de orde van Oranje Nassau.  Maarten Colijn werd verrast toen hij bij het ijsberenverblijf in het Ouwehands Dierenparkwerd ontvangen...

Lees bericht

Bas Holshuijsen verruilt UFS voor ffc

Horeca – Bas Holshuijsen (37) verlaat Unilever Food Solutions en gaat per 1 oktober aan de slag bij ffc, het formulehuis van o.a. Kwalitaria. Holshuijsen had binnen UFS de functie van commercieel manager Trade Team. Holshuijsen wordt de opvolger van Rob Besseling als Managing Director binnen ffc, die enkele maanden geleden het bedrijf verliet om zich als zelfstandige aan te sluiten bij Branddoctors . De afgelopen zes jaar werkte Holshuijsen  in verschillende functies...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid