Michelin Sterren bekendgemaakt in theater DeLaMar


Theater DeLaMar was opnieuw de locatie voor de uitreiking van de Michelin Sterren

Uitreiking - Michelin heeft vandaag de selectie van de Michelin Gids Nederland 2023 bekendgemaakt in het Amsterdamse DeLaMar Theater. De selectie omvat 504 restaurants, waaronder 125 restaurants bekroond met ten minste één ster en 98 Bib Gourmand restaurants. De selectie van dit jaar wordt verrijkt met één restaurant met twee sterren, 17 restaurants met één ster, 4 Groene Sterren en 8 Bib Gourmand restaurants.

“Jaar na jaar verheugen onze inspecteurs en inspectrices zich erop om nieuwe restaurants in Nederland aan te prijzen die kleur geven aan onze gastronomie. Met 18 nieuwe sterrenrestaurants, waaronder 1 restaurant met twee Michelin Sterren, illustreert deze 2023-selectie deze dynamiek” aldus Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de Michelin Gidsen. “Creatief, trouw aan hun roots - lokaal of meer exotisch - open voor andere invloeden of toegewijd aan het uitdenken van de contouren van een meer duurzame gastronomie: de unieke ervaringen die Nederlandse chefs aanbieden, promoten wij met trots bij alle fijnproevers”.

De twee restaurants met 3 Michelin Sterren behouden hun onderscheiding Jonnie Boer van De Librije (Zwolle) en Jannis Brevet van Inter Scaldes (Kruiningen) blijven met hun resaurants de uithangborden van de Nederlandse gastronomie.

Bron: Michelin/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

La Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas

Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.

Lees bericht


JRE-Nederland doet mee aan Week Zonder Vlees & Zuivel

Actieweek – JRE-Jeunes Restaurateurs doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De restaurants willen de gasten een week traceren op eten en te drinken, zonder vlees en zuivel. De restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”.

Lees bericht

De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024

Verkiezing – Maandagmiddag werd in het Utrechtse Tivoli Vredenburg de winnaars bekend gemaakt van de Gault & Millau Awards 2024. Onder het toeziend oog van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Gastheer van het Jaar’. Na afloop van de bijeenkomst werd de nieuwe...

Lees bericht

Ramzy Group gaat samenwerken met Royal Swinkels

Samenwerking - De Ramzy Group en Royal Swinkels Family Brewers gaan samenwerken. De bierbrouwer uit Brabant versterkt hiermee haar positie in de hoofdstad. De Ramzy Group exploiteert in Amsterdam 35 bars, restaurants en hotels en is daarmee een gevestigde speler binnen de Amsterdamse hospitalitysector. Deze samenwerking legt tevens de basis voor verdere Amsterdamse groei van de Ramzy Group.

Lees bericht


ING: ‘Horeca gaat mager jaar tegemoet in 2024’

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijgende werkloosheid, een laag consumentenvertrouwen en oplopende prijzen in de horeca. Dat voorspelt ING Research in een Vooruitzicht Horeca.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid