CF lotgenoten beleven topdag met CF Beachdance

Event - Zaterdag vond de 12e editie van de lotgenoten contactdag voor mensen met Cystic Fibrosis (CF) Taaislijmziekte plaats bij Boomerang Beach Club in Scheveningen. Middels de ‘CF Beachdance’ werd aandacht gevraagd voor deze erfelijke ziekte en de noodzaak van donorregistratie om de beperkte levensverwachting van CF patiënten te verhogen. De CF lotgenoten konden na afloop overnachten in hotelkamers die door de Vereniging 3-4-5 Sterren Hotels Den Haag...

Lees bericht

Jarno Eggen en Cindy Borger ontvangen Klasbak Trofee

Onderscheiding - Horeca-echtpaar Jarno Eggen en Cindy Borger ontvingen maandagavond tijdens een walking dinner bij de Sligro in Zwolle de Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen. SVH Meesterkok Jarno Eggen en zijn vrouw Cindy Borger zijn eigenaar van restaurant De Groene Lantaarn**...

Lees bericht

Succesvolle drijf-in bioscoop bij SPARK in Den Haag

Bioscoop - Vrijdagavond vond de eerste drijf-in bioscoop in de grachten van Den Haag plaats bij cocktailbar SPARK van Hilton The Hague. Vanaf het uitverkochte terras en de boten in de gracht van de Mauritskade kon men de film ‘Cocktail’ zien. Voorafgaand aan de film werd er gebarbecued en na afloop zorgde de DJ van SPARK een after-party op het terras. De drijf-in-bioscoop werd gehouden in navolging van de populaire...

Lees bericht

Horeca kampt met enorme schaarste personeel

HR – De horeca kampt met een probleem; het aantal vacatures is in korte tijd met 70 procent opgelopen naar in totaal 11.500 niet ingevulde banen. Er dreigt vooral een schaarste te ontstaan aan koks. En dat terwijl we de komende jaren alleen maar vaker uit eten gaan. De koksopleidingen krijgen jaarlijks genoeg aanmeldingen, maar veel studenten maken de opleiding niet af. De laat horecaopleider SVH weten. “Het lijkt een romantische leuke baan....

Lees bericht


Nederland krijgt in juli ‘Week van de Zomergans’

Vlees - Om wilde ganzenvlees in Nederland nadrukkelijker op de kaart te zetten, wordt in juli de ‘Week van de Zomergans’ gelanceerd. In deze week zetten verschillende restaurants de wilde zomergans op het menu. Als aftrap van de week vindt op 27 juni een proeverij plaats bij ROC Elandstraat Amsterdam door chefs-koks van onder meer Restaurant Mos, Le Garage en Hemingway’s Beach. De chefs worden uitgedaagd om de gans te...

Lees bericht

Rookruimte in horeca staat ter discussie

Rechtszaken - De rookruimte in de horeca ligt onder vuur. Clean Air Nederland is een rechtszaak tegen de staat begonnen om een verbod te bewerkstelligen. Morgen ontmoeten de partijen elkaar in de rechtszaal. Clean Air Nederland (CAN) beroept zich op een verdrag met de Wereldgezondheidsorganisatie over het tegengaan van roken, waar Nederland al in 2005 zijn handtekening onder heeft gezet. Daarin is opgenomen dat lidstaten hun burgers moeten beschermen tegen tabaksrook...

Lees bericht

Grand Central Food Market opent op Den Haag Centraal

Reizigersshops - Op het centraal station van Den Haag opent binnenkort een nieuw groot horecabedrijf: Grand Central Food Market. Het concept presenteert diverse uiteenlopende concepten onder één dak, waaronder Firma Pickles en een Iberico Wijnbar. De Grand Central Food Market opent op een toplocatie in de nabijheid van het centrum en dicht bij zowel trein, bus en tram. Gasten kunnen er genieten van burgers, wijn en vis. Zo vestigt Firma...

Lees bericht

Lennart van Weert wint zilver bij ‘The Vegetarian Change’ in Milaan

Wedstrijden - Lennart van Weert van Sandton Château De Raay in Baarlo heeft de 2e prijs behaald in de internationale vegetarische kookwedstijd ‘The Vegetarian Chance’ in Milaan. De jury sprak vol lof over de verrassende gerechten van de Limburgse kok. Van Weert  gebruikt vooral groenten, kruiden en eetbare bloemen, gekweekt in de (kruiden)tuin van chef-kok Dylan van Hirtum op het landgoed. Het winnende gerecht staat de komende maanden...

Lees bericht


Consument besteedt meer geld aan restaurantbezoeken

Cijfers – De maand april was een minder goede maand als het gaat om de uitgaven aan voedingsmiddelen. Gemiddeld gaf de Nederlander 1,6 procent minder uit aan voedings- en genotmiddelen. Wel werd er vaker een bezoek gebracht aan een restaurant. En ook met het consumentenvertrouwen gaat het goed, dat ligt in juni ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar. Consumenten hebben in april per saldo evenveel uitgegeven als in dezelfde...

Lees bericht

Innovatieve Smullers opent in Eindhoven

Openingen - Smullers heeft in Eindhoven in navolging van Smullers op Utrecht Centraal een automatiek waar contactloos kan worden betaald. Het systeem accepteert bankpassen die deze functie ondersteunen, maar ook andere systemen die binnenkort op de markt verschijnen, waaronder ApplePay. Dit zegt Quentin van der Pan, format marketeer Smullers en Starbucks bij NS Stations. “De ervaring uit Utrecht leert, dat zo’n 50 procent van de automatiektransacties tegenwoordig contactloos wordt betaald”,...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid