Rotterdammers in de slag voor nieuwe naam Hilton restaurant Weena
Hotels - Hilton Rotterdam krijgt een nieuw restaurant en daar hoort een nieuwe naam bij. Als Rotterdams icoon wil Hilton Rotterdam stadsgenoten bij het project betrekken en schrijft daarom een prijsvraag uit: wie bedenkt de nieuwe naam van het restaurant. Degene die de leukste naam bedenkt krijgt een volledig verzorgd diner in het nieuwe restaurant, een overnachting voor twee personen in de presidentiële suite van het Hilton en is...
Lees berichtHoreca serveert steeds vaker garnalen-, paling- en groentekroket
Snacks - De vraag naar speciale kroketten neemt gestaag toe. Naast de gebruikelijke rundvlees- en kalfsvleeskroket verrijken restaurants, cafés, hotels en cateraars hun menukaart steeds vaker met exlusieve ‘croquetten’. De trend komt doordat consumenten meer beleving van de horeca verwachten, ze worden graag verrast en waarderen zodoende een ruimere keuze op het gebied van kroketten. Dit signaleert Oma Bobs, fabrikant van frituursnacks. De speciale ‘croquetten’ die het meeste aan...
Lees berichtBidvest Deli XL nieuwe distributeur vestigingen La Place
Groothandels - Groothandel Bidvest Deli XL belevert vanaf 1 juli alle La Place-vestigingen in Nederland. Bidvest Deli XL is de opvolger van HAVI Logistics. De belangrijkste reden dat La Place en Bidvest Deli XL gaan samenwerken is de sterke behoefte van La Place aan flexibiliteit. De keten wil snel kunnen schakelen. Door de samenwerking met Bidvest Deli XL kan dit, immers het is tevens een groothandel die snel kan opschalen mocht...
Lees berichtKwalitaria opent vlaggenschip in Vianen
Fastservice - Kwalitaria heeft vandaag in Vianen het nieuwe vlaggenschip geopend. De zogenoemde Kwalitaria 4.0 daar toont aan hoe keten ffc de toekomst van fastservice ziet. Kwalitaria wil volgens eigen zeggen ‘vooruitlopen in de branche’ en opent daarom haar eigen pilotstore in Vianen. In de nieuwe vestiging zijn de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van fastservice te zien. Met het lanceren van het nieuwe generatie cafetariaconcept slaat Kwalitaria een...
Lees berichtEXKI komt met ‘vegan’ gerechten
Fastservice - De gezonde fastfoodketen EXKi komt vanaf mei met speciale 'vegan' gerechten. Dit zijn volgens de keten gerechten waarbij groente centraal staat. “Veg’energy is het 100% plantaardige alternatief van EXKi voor iedereen die goed wil eten, in evenwicht met de natuur”, meldt de keten vandaag in een perscommuniqué. De vegan gerechten zijn geheel nieuw bij EXKi, het merk heeft volgens eigen zeggen altijd al 100% plantaardige recepten aangeboden. “Maar vanaf 1...
Lees berichtSligro neemt mogelijk Belgische Bestfood over
Groothandel – De Nederlandse groothandel Sligro wordt door toeleveranciers genoemd als belangrijkste partij in de overname van het Belgische Bestfood. Woordvoerder Wilco Jansen van Sligro Food Group kan en mag niets bevestigen omdat Sligro beursgenoteerd is. Sligro nam onlangs ook de Belgische groothandel Java Foodservice over. Woordvoerder Jansen laat desgevraagd weten aan @FoodClicks ‘dat Sligro vrijwel altijd als kandidaat wordt genoemd bij een mogelijke overname, maar ook in dit geval niets...
Lees berichtLa Place in voormalig V&D pand in Arnhem morgen open
Horeca - Zaterdag 30 april gaat de eerste La Place die in een voormalig V&D pand is gevestigd weer open. Het gaat om het La Place Restaurant, de La Place Express en het La Place Bakkerij Café aan het Johnny van Doornplein 14 in Arnhem. 80 procent van de medewerkers in deze locatie was voorheen ook in dienst van La Place. @FoodClicks meldde al eerder dat Arnhem de eerste locatie zou worden...
Lees berichtBijenkorf Utrecht presenteert nog dit jaar nieuw restaurant
Warenhuizen – Luxe doet warenhuisketen De Bijenkorf goed. Het zag zowel de omzet als de winst het afgelopen jaar stijgen. The Kitchen sluit aan op de wensen van de nieuwe, welvarende doelgroep die De Bijenkorf trekt. Vandaar dat ook De Bijenkorf Utrecht nog dit jaar het restaurantconcept adopteert. In het rampjaar voor warenhuizen blijft de Bijenkorf flink groeien. Vooral de stap naar het luxesegment lijkt de drijfveer achter het succes. Zowel...
Lees berichtNieuwe tomatenketchup Remia gezoet met stevia en 100% natuurlijk
Sauzen - Remia heeft een tomatenketchup geïntroduceerd die is gezoet met zoetstof uit de steviaplant. Hierdoor bevat de nieuwe Remia tomaten ketchup 30% minder suiker dan de meeste andere ketchups. Met de introductie wil het bedrijf uit Den Dolder inspelen op de vraag naar meer natuurlijke en verantwoorde producten. De lancering van de vernieuwde receptuur past bij de rol van Remia als smaakmaker en innovator in de markt voor sauzen...
Lees berichtBierbrouwers halen via crowdfunding drie ton op voor eigen bottellijn
Bier - Two Chefs Brewing heeft via crowdfunding 300.000 euro binnengehaald. Dit is een record voor een Nederlandse brouwerij. Het bedrag wordt gebruikt om de bierbrouwerij verder te kunnen ontwikkelen. Martijn Disseldorp en Sanne Slijper zijn er nog niet helemaal van bijgekomen. Nog nooit eerder haalde een Nederlandse brouwerij zoveel op met crowdfunding. “We wilden herrie maken. Nou, dat is gelukt!’ aldus Disseldorp. Binnen anderhalve maand investeerden 210 supporters in totaal 300.000 euro....
Lees bericht