KVNW schrikt van aantal fouten in uitzending Keuringsdienst van Waarde

Horeca - De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) is geschrokken van de vele onjuistheden en onnauwkeurigheden in de uitzending van Keuringsdienst van Waarde, van vanavond. In het programma wordt gesuggereerd dat wijnmakers tijdens het bereidingsproces vrijelijk en naar eigen inzicht hulpstoffen kunnen toevoegen om de wijn de gewenste smaak en kleur te geven. Volgens de KVNW is dit onjuist: de toegestane procedés en de hulpmiddelen die gebruikt mogen...

Lees bericht

Aantal kiosken en bezorglocaties groeit fors

Outlets - Met een toename van 77% zijn er in de afgelopen 4 jaar relatief gezien de meeste kiosken bijgekomen in Nederland. Naast kiosken maken ook de afhaal- en bezorgrestaurants een duidelijke opmars. Met een toename van 981 outlets was hier een stijging van 72% waar te nemen. Dit blijkt uit een locatieanalyse binnen horeca van databurea Datlinq in Capelle aan de IJssel waarvan de cijfers zijn gepubliceerd in de laatste editie van Foodservice...

Lees bericht

Scelta Taste Accelerator wint innovatieprijs

Award - Tijdens de Fi Europe Innovation Awards ceremonie in Parijs heeft Scelta Taste Accelerator twee Fi Innovation Awards gewonnen. Scelta Mushrooms ontving de prijs voor het zoutreductie ingrediënt in de categorie “Beste Functionele Innovatie”, maar werd daarnaast als overall winnaar en “Meest innovatieve voedingsingrediënt” uitgeroepen. De awards zijn onderdeel van de Food Ingredient Europe 2015 beurs, welke plaatsvindt in Parijs van 1 tot en met 3 december. De Fi Innovation...

Lees bericht

Erben Wennemars Ambassadeur De Gezonde Sportkantine

Benoeming - Erben Wennemars wordt de ambassadeur voor het project De Gezonde Sportkantine. Wennemars werd gepresenteerd door Marjon Bachra, directeur van Jongeren Op Gezond Gewicht, tijdens het 10e Nederlands Congres van Sportbestuurders. In zijn functie gaat Wennemars aandacht vragen voor het belang van een gezonder aanbod in sportkantines. “De gezonde keuze moet voor alle kinderen de makkelijke keuze zijn. Als sporter weet ik zelf als geen ander hoe belangrijk een...

Lees bericht


‘Snacksnor’ brengt 7500 euro op voor Movember Foudation

Fastservice – Mora bracht in Movember  de ‘Mora Stache’ op de markt. Een deel van de verkoop van de ‘snacksnor’ was bestemd voor de Movember Foundation, die aandacht vraagt voor de gezondheid van mannen. Het bedrag voor de foundation werd uiteindelijk 7500 euro. De ludieke ‘snacksnor’ was als eerste verkrijgbaar bij snackbar Le Luifel van het TV programma Utopia en daarna exclusief verkrijgbaar in horeca in heel Nederland. De snacksnorren -gekruide kipsnacks...

Lees bericht

Reserve Roastery & Tasting Room nieuw paradepaardje Starbucks

Horeca - Starbucks, de grootste koffieketen ter wereld, heeft in het Amerikaanse Seattle het nieuwste paradepaardje van de formule geopend: The Starbucks Reserve Roastery & Tasting Room. In de 1400 vierkante meter grote vestiging staat het branden, proeven, informatie geven en ontdekken van de wereld van koffie centraal. De The Starbucks Reserve Roastery & Tasting Room is geopend aan 1124 Pike Street in Seattle, de thuisstad van Starbucks en negen blokken verwijderd van het...

Lees bericht

Horesca Smulders gaat sportkantines gezonder maken

Groothandel - Horeca Smulders in Goirle gaat sportverenigingen helpen de kantine wat gezonder te maken. Niet alleen in aanbod, maar ook financieel. Op de sportbeurs in Gorinchem, die woensdag wordt gehouden, presenteert de groothandel het concept ‘Kantine.nl’, dat bestaat uit een uitgebreid gezond food- en nonfoodpakket, sponsoring van koffiebekers en posters om de sporter te wijzen op het gezondere aanbod. Stefan Smulders van Horesca Smulders wil niet alleen leverancier...

Lees bericht

De Bierfabriek brouwt eigen bier op Horecava

Beurzen - Tijdens de Horecava realiseert De Bierfabriek een tijdelijke pop-up restaurant met bijna 200 zitplaatsen. Hier kan de bezoeker genieten van het bekende Franse boerderijkippetje, maar ook inspiratie opdoen over het brouwen van bier... er wordt namelijk op de beursvloer bier gebrouwen. De Bierfabriek is een horeca-concept waarin brouwerij, restaurant en café samenkomen. Oprichter Andrea Possa: “Het pop-up restaurant tijdens de beurs is een ambitieus project waar we trots op...

Lees bericht


Horeca Academie en tuinders delen snackgroenten uit aan vluchtelingen

Actie - Westlandse tuinders van Zwin Brothers en Tommies hebben dit weekend samen met de medewerkers van de Horeca Academie en opleider Threewise radijsjes, snacktomaten en snackkomkommers uitgedeeld aan de vluchtelingen in het voormalige ministerie van Sociale Zaken. Directeur Antoine Defesche van de Horeca Academie attendeerde de twee Westlandse tuinders dat er nog behoefte was aan vitaminen bij de buren van de Horeca Academie. De tuinders waren meteen enthousiast. Antoine...

Lees bericht

Tess Posthumus aan de slag bij Krasnapolsky

Hotel - Tess Posthumus, in 2015 uitgeroepen tot Best Female Bartender Worldwide, heeft zich verbonden aan de nieuwe hotelbar The Tailor, die gerealiseerd wordt in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Na de verbintenis van 3*Michelin Chef Jacob Jan Boerma is Posthumus de volgende naam die het hotel nog verder op de gastronomische kaart zet. De cocktailgrootheid zal onder meer de samenstelling van de menukaart en de training van het...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid