Eerste Tribes Café opent in Den Haag

Formulenieuws – Tribes, een netwerk van inspirerende werkplekken, gaat in Den Haag het eerste Tribes Café openen. Tribes heeft al locaties in Eindhoven, Rotterdam en Capelle aan de IJssel, maar Den Haag wordt de eerste locatie die ook toegankelijk is voor mensen van buitenaf. Het Tribes Café komt aan de Kalvermarkt. Bij deze locatie is het niet nodig om een Tribes membership te hebben om gebruik te maken van het café....

Lees bericht

Hocras viert 40-jarig jubileum met Sandra Ysbrandy en Dirk Zeelenberg

Groothandels - Onder het motto ‘Smakelijk proeven’ vierde groothandel Hocras vrijdag en zaterdag het 40-jarig jubileum. Acteur en tv-presentator Dirk Zeelenberg en tv-kok Sandra Ysbrandy, onder meer bekend van ‘Thuis op zondag’, hielden in de Hocras-vestiging in Bussum voor honderden ondernemers en consumenten masterclasses van uiteenlopende foodleveranciers. Bezoekers aan de Hocras-vestiging in Bussum werden twee dagen getrakteerd op alle mogelijke verrassende lekkernijen. Bezoekers konden in tientallen standjes, zowel van Hocras...

Lees bericht

Zakenwereld slaapt vaker in Nederlands hotel

Hotellerie - Goed nieuws voor de hotelsector. Meer zakenmensen hebben vorig jaar voor hun werk de nacht in een Nederlands hotel doorgebracht. Het aantal overnachtingen steeg met 3,1 procent naar ruim zestien miljoen. Dat blijkt blijkt uit het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2015 van onder meer het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) en het bureau voor toerisme NBTC. In het eerste half jaar van 2015 zette die groei door en...

Lees bericht

Welcome 2015 vervangt aloude Horeca & Food Inspiratie en Recreatie Vakbeurs

Beurzen - Evenementenhal Gorinchem opent op 23, 24 en 25 november haar deuren voor vakbeurs Welcome. Deze vernieuwde opzet vervangt de al tien jaar oude Horeca & Food Inspiratie en Recreatie Vakbeurs in Gorinchem. Het nieuwe platform zet vooral in op de hospitalitybranche. Tijdens Welcome 2015 wordt een kennisprogramma georganiseerd. Elke beursdag vinden er lezingen plaats rond een actueel thema op het gebied van recreatie, horeca en food en hospitality. Onderwerpen die in dit kennisprogramma...

Lees bericht


Megapakjesboot vol chocoladeletters bij Makro Delft

Groothandels - Bij de Makro vestiging in Delft staat vanaf woensdag een megapakjesboot van 9 meter lang en 3 meter hoog gevuld met de nieuwe Chocomel 1 literverpakkingen en blikken met daarop een ‘chocoladeletter’. Speciaal voor de sinterklaasperiode doen de Chocomel 1 literverpakkingen en het Chocomel blik dienst als chocoladeletter. “Van oudsher houden we in Nederland van chocoladeletters geven en krijgen tijdens de Sinterklaasperiode”, licht brand manager Thomas Luberti van FrieslandCampina toe. “Wij houden...

Lees bericht

FWS teleurgesteld over belastingverhoging sappen en waters

Politiek - De Nederlandse vereniging Frisdranken, Water en Sappen (FWS) is zeer teleurgesteld dat de Tweede Kamer heeft ingestemd met een verhoging van de verbruiksbelasting op frisdrank, water en sap. De belasting op frisdrank stijgt hierdoor met ruim 16% en de belasting op vruchtensap en water met 55%. Op Prinsjesdag kondigde de regering geheel onverwachts een nieuwe verhoging aan van de verbruiksbelasting. FWS en een aantal andere maatschappelijke organisaties reageerden daarop met...

Lees bericht

McDonald’s Twente en FC Twente gaan sporten met de jeugd

Samenwerking – Robin Veldt, Franchisenemer van vijf McDonald’s vestigingen in Enschede en Hengelo, Marco Behrens, Manager Commerciële Zaken en Jakko Slot, Hoofd Sales van FC Twente hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de komende drie jaar. Partijen gaan sportevenementen organiseren in Twente zoals het McDonald’s Twente Street Soccer Toernooi en de McDonald’s Twente Kids Run in De Grolsch Veste. Eerder dit najaar werd al gestart met het aanbieden...

Lees bericht

Franse evenementen-branche komt met verklaring

Verklaring - De UNIMEV, de Franse vereniging voor de evenementenbranche, heeft een gezamenlijke verklaring opgesteld waarin steun wordt betuigd aan de familie en naasten van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs, melding wordt gemaakt dat de geplande evenementen doorgang vinden, maar dat er wel extra veiligheidsmaatregelen worden genomen. In de verklaring van alle marktspelers uit de evenementenbranche (organisatoren van vakbeurzen, consumentenbeurzen, congressen, evenementen, expositiecomplexen, congrescentra, etc. ) uiten de bedrijven...

Lees bericht


Ook chefkoks zoeken vaker heil bij crowdfunding

Financiering - Toprestaurants openen steeds vaker hun deuren dankzij crowdfunding. Redenen om te gaan crowdfunden zijn vaak financiering, marketing en het aantrekken van klanten. Dat stelt crowdaboutnow, een platform dat zich bezighoudt met crowdfunding voor bedrijven. Veel horecabedrijven hebben ook geen andere keus dan crowdfunden om financiering te krijgen, omdat banken de sector als te risicovol beschouwen. Maar crowdfunding wordt tegenwoordig vaak ook bewust ingezet om op een slimme manier...

Lees bericht

Op Horeca Expo staat proeven en inkopen centraal

Beurzen – Eén minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Parijs werd ook in acht genomen op de Horeca Expo in Gent. Die ‘stille minuut’ vormde maandag het bizarre decor voor deze levendige Belgische horecavakbeurs. Want in tegenstelling tot veel Nederlandse ondernemers koop de Belgische foodprofessional nog volop in nop een beurs. Ondanks de gebeurtenissen in Parijs was de belangstelling groot. Ook vanuit Frankrijk. Zeker gezien het feit dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid