Verenigde Naties kondigen Jaar van de Boon af

Actie - De FAO (Food & Agricultural Organization) van de Verenigde Naties heeft in Rome officieel het ‘Internationale Jaar van de Boon’ ingeluid. Het vormt de start van een jaar vol wereldwijde initiatieven voor de erkenning van al het goede van de boon als voedingsmiddel. In 2016 zullen in 32 landen Nationale Bonen Comités bonen op de kaart zetten. In Nederland is hiervoor het initiatief de Blije Boon in het leven geroepen....

Lees bericht

Zestig jarige Horecava deelt 60 dagen lang prijzen uit

Beurzen - De Horecava bestaat komende editie 60 jaar en viert dat met een actie. Vanaf 12 november geeft de horecavakbeurs zestig dagen lang prijzen weg via Facebook, speciaal voor horecaprofessionals. Luuk Scholte, beursmanager, over de jubileumactie: “We willen niet alleen op de beursvloer het jubileum vieren, maar ook de aanloop er naar toe. Dit doen we met een ludieke Facebookactie, waarbij onze bezoekers mooie prijzen kunnen winnen die worden aangeboden door...

Lees bericht

Nestlé met ‘CHEF On Tour’ bij Van der Valk

Inspiratie – Samen met enkele chefs van Van der Valk heeft Nestlé professional de CHEF vloeibare sauzenlijn ontwikkeld. Om ook de andere chefs van de hotelketen op locatie te overtuigen werd de foodtruck ingezet van Nestlé’s culinair adviseur chef-kok Edwin Detering. Detering liet op deze CHEF On Tour zien hoe de sauzen worden bereid, wat er in zit en welke afleidingen er mogelijk zijn. Van 27 oktober t/m 12 november bezocht...

Lees bericht

Hanos opent 26ste vestiging in Delft

Groothandel –Hanos opende gisteren, de zesentwintigste vestiging in het veertigjarig bestaan van de horecagroothandel in Delft. Het nieuwe gebouw, gelegen aan de A13, bestaat uit twee verdiepingen van samen meer dan 30.000 vierkante meter en biedt een uitgebreid assortiment aan food en non-food producten. In het bijzijn van oprichter Jan van der Horst en zijn vrouw alsmede commissaris van het eerste uur Dik Wessels verrichte de Burgemeester van Delft, de heer...

Lees bericht


Kleurrijke borrelkaas met paprika en peper

Industrie - Nederland kent vele kaassoorten, voor op brood of als borrelsnack. Van Beek Intercheese in Veenendaal heeft aan die laatste groep een soort toegevoegd: kaas met groene paprika en pittige rode peper. Het resultaat is een kleurrijke en feestelijke kaas, die vooral uniek is door de bijzondere samenstelling van melksoorten en de toevoeging van paprika en peper. Een maand zit de Ruscello Life nu in het assortiment en elke...

Lees bericht

Koffieformule Kaldi speelt in op Singles’ Day

Koffie - In China is het al járen hot and happening: Singles’ Day, schrijft koffiefomule Kaldi  in een bericht en daarom starten zij morgen eveneens met aanbiedingen op Singles’ Day. Singles’ Day is in China een nationale feestdag en ooit begonnen om te laten zien dat singles het net zo leuk kunnen hebben als stelletjes. De dag wordt elk jaar gevierd op 11 november, zoals in Nederland op die datum...

Lees bericht

FNV fopt met Foodsy

Campagne - Foodsy, het Amsterdamse restaurant zonder personeel, bestaat helemaal niet. FNV Horeca heeft het concept verzonnen om aan te tonen dat horeca-personeel ‘onmisbaar’ is. “Veel vakmensen die de horeca werken, raken gefrustreerd omdat het werk zo slecht betaalt. Zij zoeken uiteindelijk toch maar een vaste baan buiten de horeca. Deze rampzalige leegloop moet zo snel mogelijk stoppen”, aldus Ben Francooy, voorzitter FNV Horeca, tegen de Telegraaf. Drie dagen Eind...

Lees bericht

Horeca wil gelijkheid binnen deeleconomie

Deeleconomie – Gisteren presenteerde de koepelorganisatie HOTREC in het Haagse Hilton Hotel een 10-puntenplan. Daarmee geven de Europese belangenbehartigers van de horeca hun visie op de nieuwe deeleconomie. Kern van de boodschap: alle aanbieders die tegen betaling producten of diensten leveren horen aan dezelfde wet- en regelgeving te voldoen. Het tien puntenplan moet de consument en de ondernemers in de hotellerie, restaurants en andere belanghebbenden in de wereld van dienstverlening beschermen...

Lees bericht


AirDnD komt met 5-puntenplan in reactie op KHN

Horeca – In reactie op het 10-puntenplan van de horeca koepelorganisatie HOTREC publiceert AirDnD het 5-puntenplan. AirDnD.nl, een platform waarmee iedereen een huiskamerrestaurant kan zoeken, boeken, betalen en beoordelen, is van mening dat de nieuwe aanbieders binnen de nieuwe deeleconomie geen bedreiging, maar juist een aanvulling zijn. Rob Lagendijk, CEO AirDnD (voluit Air Drink ’n Dine, red.), begrijpt de kritiek niet die de gevestigde partijen hebben op nieuwe initiatieven zoals...

Lees bericht

Vissoort op menukaart wordt vaak niet geserveerd

Buitenland – Een op de drie visgerechten in Belgische restaurants blijkt een andere vissoort te zijn dan op de menukaart staat aangegeven. Dat blijkt uit een dna-analyse van de universiteit in Leuven. In een bericht daarover in de Volkskrant blijkt dat na analyse van 280 gerechten in 217 restaurants, 42 bedrijfsrestaurants en 21 sushibars pangasius als kabeljauw, koolvis als heek en grootoogtonijn als blauwvistonijn wordt aangeboden. Het onderzoek door de universiteit is uitgevoerd in opdracht...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid