Dordrecht krijgt alles-in-één horecaconcept
Horeca – Een alles-in-één horecaconcept, dat is wat Huis Roodenburch in Dordrecht moet worden. Het Huis wordt omgetoverd tot een restaurant, café, markt, patisserie, stadstuin, flexwerkplek en ruimte om te vergaderen of een borrel te geven. Het eten en drinken binnen Roodenburch draait om eerlijk eten met biologische, lokale en seizoensgebonden producten. De initiatiefnemers Glenda van Deutekom en Jos Wijnstekers hadden al een eetwinkel H-eerlijk in dezelfde straat als Huis...
Lees berichtFoodservice Talent Academy start tweede lichting
Opleiding – De tweede lichting van de Foodservice Talent Academy voor de jonge foodservice professionals start op 16 februari 2016. De Foodservice Talent Academy werd dit jaar voor het eerst gehouden en is een ontwikkelingsprogramma van 16 maanden voor mensen die door willen groeien in de foodservicemarkt. Het programma bestaat uit een mix van colleges, webinars, fieldtrips, opdrachten, tours en events. Speerpunten zijn persoonlijke groei, het opbouwen van een netwerk en verdieping van kennis...
Lees berichtCulinaire parade voor HEERLIJK10DAAGSE
Horeca - Om aandacht te vragen voor de aankomende HEERLIJK10DAAGSE trokken enkele leden van de Nederlandse gastronomie gewapend met potten, pannen en spandoeken door Rotterdam en Amsterdam. De HEERLIJK10DAAGSE vindt plaats van 6 tot en met 15 november. Gasten kunnen die week tegen sterk gereduceerde prijzen kennismaken met de Nederlandse horeca. Om aandacht voor dit evenement te vragen verschenen eerder pop-up tafels op de Dam, het Binnenhof en de Koopgoot...
Lees berichtRamon Huigsloot in finale wereldkampioenschap chocolade
Wedstrijd – De jury van de World Chocolate Masters in Parijs heeft de 10 finalisten gekozen die, vrijdag 30 oktober, zullen strijden om de titel. De Nederlander Ramon Huigsloot wist zich overtuigend te plaatsen voor de finale voor morgen. Samen met de 9 overblijvende chefs zal hij een “patisserie van de dag” en een artistieke creatie moeten maken binnen het thema "Where nature goes”. Als Ramon wint, mag hij zich voor de volgende drie...
Lees berichtFrieslandCampina lanceert Lattiz voor ‘barista-kwaliteit’ melkschuim
Horeca - Op drukke piekmomenten snel een cappuccino of latte macciato maken is voor iedereen een opgave, zelfs voor een geoefende barista. Zuivelproducent FrieslandCampina heeft hiervoor nu Lattiz geïntroduceerd, een melkschuimmachine die met één druk op de knop perfect melkschuim levert. Koffie met melkschuim in alle mogelijke variaties, is momenteel bijzonder populair. In Nederland is ruim een op de drie bestelde koffies een latte of cappuccino. Deze maken met...
Lees berichtOok deel horeca ondertekent Green Deal verduurzaming
Verduurzaming – Na de zorgsector gaat ook een groep nationale en gemeentelijke overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties, die samenwerken binnen Dutch Cuisine, de Green Deal Verduurzamen Voedselconsumptie ondertekenen. De gezamenlijke ondertekening vindt plaats op 2 november, waarbij ook staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken het akkoord ondertekent. Het feit dat de zorggroep en Dutch Cuisine zo kort na elkaar de Green Deal Verduurzamen Voedselconsumptie ondertekenen is toevallig. “In het voortraject hebben we...
Lees berichtLekker en VVV Dinercheque breiden samenwerking uit
Samenwerking - De Lekker500, de restaurantgids van Nederland en VVV Dinercheque, de restaurantcadeaukaart van Nederland, gaan hun samenwerking uitbreiden. Lekker en VVV Dinercheque gaan specifieke acties opzetten, zoals een gratis VVV Dinercheque bij het aangaan van een abonnement, of een gratis Lekker500 middels een specifieke Facebook actie. Daarnaast wordt de dinercheque bij alle restaurants ook betaalmiddel. “Wij zijn blij dat we samen met Lekker de twee voor ons belangrijke doelgroepen,...
Lees berichtNederlandse chef deelnemer aan prestigieuze chocoladewedstrijd
Wedstrijd – Tijdens de Le Salon du Chocolat in Parijs strijden 20 chefs om de felbegeerde titel “World Chocolate Master”. Ramon Huigsloot vertegenwoordigt Nederland op deze meest prestigieuze chocoladewedstrijd ter wereld. Hij komt vandaag in actie. De World Chocolate Masters worden van 28 tot 30 oktober gehouden. Gisterenavond werden de twintig deelnemende chefs voorgesteld op het openingsdefilé van Le Salon du Chocolat. De eerste ronde start vandaag. De twintig chefs strijden om een plaats...
Lees berichtGreen Deal akkoord moet leiden tot duurzamere zorg
Zorg - Om de verduurzaming in de zorg te versnellen ondertekenden ruim 54 partijen dinsdag 27 oktober de Green Deal ‘Nederland op weg naar Duurzame Zorg’. Omdat zorgaanbieders in Nederland grootverbruikers zijn van bijvoorbeeld energie, water en voedsel is veel winst te behalen. De ondertekenaars gaan kennis en ervaringen delen én een duurzame bedrijfsvoering hoger op de agenda zetten. Milieu Platform Zorgsector is de initiator van deze Green Deal waar ook minister...
Lees berichtSpaghetti is tijdens Halloween gewoon ‘gebraden spinnenbenen’
Leisure – De speciale Halloweendagen die attractieparken organiseren zijn inmiddels big business. Voor de meeste attractieparken behoren de griezeldagen tot de meest belangrijke omzetdagen van het jaar. Fright Nights, Griezelfeesten, horrorvoedsel: Nederlandse en buitenlandse attractieparken spelen met speciale arrangementen massaal in op de populariteit van de Halloweenfeesten. Waar de populariteit precies vandaan komt weet niemand te verklaren. Wel is duidelijk dat de belangstelling bij de jeugd elk jaar toeneemt. Het Duitse...
Lees bericht