Kleurrijke borrelkaas met paprika en peper
Industrie - Nederland kent vele kaassoorten, voor op brood of als borrelsnack. Van Beek Intercheese in Veenendaal heeft aan die laatste groep een soort toegevoegd: kaas met groene paprika en pittige rode peper. Het resultaat is een kleurrijke en feestelijke kaas, die vooral uniek is door de bijzondere samenstelling van melksoorten en de toevoeging van paprika en peper. Een maand zit de Ruscello Life nu in het assortiment en elke...
Lees berichtKoffieformule Kaldi speelt in op Singles’ Day
Koffie - In China is het al járen hot and happening: Singles’ Day, schrijft koffiefomule Kaldi in een bericht en daarom starten zij morgen eveneens met aanbiedingen op Singles’ Day. Singles’ Day is in China een nationale feestdag en ooit begonnen om te laten zien dat singles het net zo leuk kunnen hebben als stelletjes. De dag wordt elk jaar gevierd op 11 november, zoals in Nederland op die datum...
Lees berichtFNV fopt met Foodsy
Campagne - Foodsy, het Amsterdamse restaurant zonder personeel, bestaat helemaal niet. FNV Horeca heeft het concept verzonnen om aan te tonen dat horeca-personeel ‘onmisbaar’ is. “Veel vakmensen die de horeca werken, raken gefrustreerd omdat het werk zo slecht betaalt. Zij zoeken uiteindelijk toch maar een vaste baan buiten de horeca. Deze rampzalige leegloop moet zo snel mogelijk stoppen”, aldus Ben Francooy, voorzitter FNV Horeca, tegen de Telegraaf. Drie dagen Eind...
Lees berichtHoreca wil gelijkheid binnen deeleconomie
Deeleconomie – Gisteren presenteerde de koepelorganisatie HOTREC in het Haagse Hilton Hotel een 10-puntenplan. Daarmee geven de Europese belangenbehartigers van de horeca hun visie op de nieuwe deeleconomie. Kern van de boodschap: alle aanbieders die tegen betaling producten of diensten leveren horen aan dezelfde wet- en regelgeving te voldoen. Het tien puntenplan moet de consument en de ondernemers in de hotellerie, restaurants en andere belanghebbenden in de wereld van dienstverlening beschermen...
Lees berichtAirDnD komt met 5-puntenplan in reactie op KHN
Horeca – In reactie op het 10-puntenplan van de horeca koepelorganisatie HOTREC publiceert AirDnD het 5-puntenplan. AirDnD.nl, een platform waarmee iedereen een huiskamerrestaurant kan zoeken, boeken, betalen en beoordelen, is van mening dat de nieuwe aanbieders binnen de nieuwe deeleconomie geen bedreiging, maar juist een aanvulling zijn. Rob Lagendijk, CEO AirDnD (voluit Air Drink ’n Dine, red.), begrijpt de kritiek niet die de gevestigde partijen hebben op nieuwe initiatieven zoals...
Lees berichtVissoort op menukaart wordt vaak niet geserveerd
Buitenland – Een op de drie visgerechten in Belgische restaurants blijkt een andere vissoort te zijn dan op de menukaart staat aangegeven. Dat blijkt uit een dna-analyse van de universiteit in Leuven. In een bericht daarover in de Volkskrant blijkt dat na analyse van 280 gerechten in 217 restaurants, 42 bedrijfsrestaurants en 21 sushibars pangasius als kabeljauw, koolvis als heek en grootoogtonijn als blauwvistonijn wordt aangeboden. Het onderzoek door de universiteit is uitgevoerd in opdracht...
Lees berichtFood Lab zoekt duurzame oplossingen in foodsector
Competitie – Vandaag start Food Lab 2015: een competitie voor innovatieve start-ups in de foodsector. Deze competitie is geïnitieerd door communicatiebureau Ketchum in samenwerking met Albert Heijn, Food Valley NL en Rabobank. Startups worden uitgedaagd om na te denken over innovatieve oplossingen voor de verduurzaming van de voedselketen en hierover in gesprek te gaan met deze grote spelers uit de sector op 15 december aanstaande. Ketchum ziet een sectorbrede behoefte aan innovatieve...
Lees berichtING signaleert groei bij hotels en restaurants
Horeca - De horeca profiteert van het toenemende vertrouwen bij consumenten. Sinds medio 2013 is ieder kwartaal sprake geweest van volumegroei, vooral bij hotels en restaurants. Dat schrijft ING in haar rapport Vooruitzicht sectoren. Het vooruitzicht voor 2016 is ook goed door verder herstel van de koopkracht maar boet wel iets in na twee jaren van forse stijging. Door de groei in de sector ontstaan er meer vacatures. In de eerste twee...
Lees berichtDordrecht krijgt alles-in-één horecaconcept
Horeca – Een alles-in-één horecaconcept, dat is wat Huis Roodenburch in Dordrecht moet worden. Het Huis wordt omgetoverd tot een restaurant, café, markt, patisserie, stadstuin, flexwerkplek en ruimte om te vergaderen of een borrel te geven. Het eten en drinken binnen Roodenburch draait om eerlijk eten met biologische, lokale en seizoensgebonden producten. De initiatiefnemers Glenda van Deutekom en Jos Wijnstekers hadden al een eetwinkel H-eerlijk in dezelfde straat als Huis...
Lees berichtFoodservice Talent Academy start tweede lichting
Opleiding – De tweede lichting van de Foodservice Talent Academy voor de jonge foodservice professionals start op 16 februari 2016. De Foodservice Talent Academy werd dit jaar voor het eerst gehouden en is een ontwikkelingsprogramma van 16 maanden voor mensen die door willen groeien in de foodservicemarkt. Het programma bestaat uit een mix van colleges, webinars, fieldtrips, opdrachten, tours en events. Speerpunten zijn persoonlijke groei, het opbouwen van een netwerk en verdieping van kennis...
Lees bericht