Utopia-snackbar start met verkoop Mora snacks’

Actie – Mora snacks zijn vanaf vanavond te koop in de snackbar in de real life soap van SBS. In Le Luifel 2.4 wil Mark een 'professionaliseringsslag' maken waarvoor hij de horecaproducten van Mora heeft gekozen. Mark is geïnspireerd door het verrassende horeca-assortiment van Mora. Bas Bemelen, Rayon Manager bij Mora (Van Geloven) gaat daarvoor naar Utopia om de cafetariahouder advies te geven over zijn snackassortiment. Mora zegt in een bericht...

Lees bericht

Nieuwe Aziatische formule Enoki open op Utrecht Centraal

Formulenieuws – Vandaag is de nieuwe Aziatische formule Enoki geopend op Utrecht Centraal. Met deze nieuwe formule speelt NS in op de behoefte van de reiziger aan een Aziatische food formule op het station. Het assortiment bestaat uit een breed aanbod van verse producten die ter plekke worden bereid. De Aziatische food formule biedt de reizigers licht en verantwoord eten met een Aziatische signatuur. Zo zijn er soepen vol verse ingredi...

Lees bericht

Franchise Code brengt nog geen eenheid

Franchise Code - De Nederlandse Franchise Code (NFC) zou moeten leiden tot eenheid, tot verbondenheid in franchiseland. Toch lijkt het tegendeel te gebeuren – nu de reactie op de consultatieversie openbaar zijn gemaakt. Franchisenemers zijn over het algemeen tevreden, franchisegevers willen dat het concept wordt herschreven. “De concept code reflecteert onvoldoende het evenwicht tussen enerzijds zelfstandig ondernemerschap en anderzijds samenwerking en ondersteuning van de franchisegever”, stelt Albert Heijn in de reactie. ...

Lees bericht

Gastvrij Rotterdam organiseert Street&fingerfood competitie

Verkiezing - Koksgilde sociëteit Zuid-Holland organiseert van 21 tot en met 23 september in samenwerking met Gastvrij Rotterdam de street&fingerfood competition 2015. Street & Fingerfood gerechten zijn trendy snacks ofwel culinaire creaties die men zonder of met 1 bestekonderdeel kan nuttigen. Alleen leden van Koksgilde sociëteit Zuid-Holland en regionale horeca scholen kunnen hieraan deelnemen. De deelnemers strijden voor de "street&fingerfood trophy. Deelnemende teams moeten op eigen locatie 1 street en 1 fingerfood gerecht...

Lees bericht


Nieuwe doggybagactie bij restaurants van natuur & Milieu

Actie – Vorig jaar was het de eerste keer dat Natuur & Milieu gratis doggybags uitdeelde aan restaurants. Dit jaar wordt de actie herhaald en worden er 50.000 doggybags uitgedeeld. In de tussenliggende tijd blijkt dat 1 op 3 Nederlanders de doggybag steeds normaler is gaan vinden in Nederland. Uit onderzoek in op dracht van Natuur & Milieu en Depa blijkt dat bijna 1 op de 5 Nederlanders dit jaar vaker dan andere jaren om een doggybag gevraagd....

Lees bericht

Dagje-uit-klant neemt 145 miljoen horecaomzet mee van huis

Leisure - Consumenten die een dagje uit gaan nemen voor 145 miljoen aan consumpties mee van huis. Dierentuinen, attractieparken of musea zouden de horecaomzet kunnen vergroten als ze meer aanbiedingen zouden doen en goedkopere productvarianten zouden aanbieden. Dat zegt ABNAMRO naar aanleiding van een onderzoek dat de financiële instelling heeft laten uitvoeren door GfK. In het onderzoek geeft ruim 70 procent van de respondenten aan de hoge prijzen op de locaties...

Lees bericht

Bert Waninge geslaagd als SVH Meesterijsbereider

Bekroning - Bert Waninge (1973), Hoofdijsbereider bij IJssalon Van der Poel in Hengelo, is geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterijsbereider. Het was drie jaar geleden dat voor het laatst een Meesterproef SVH Meesterijsbereider werd afgelegd. De tweedaagse proef werd afgenomen door SVH Meesterijsbereiders Joep Biemans, Walter Goemans (Goemans IJscafé in Zaandam) en Jacqueline Hilders (IJscafé Da Benito in Haarlem), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). "De opdracht die de...

Lees bericht

Jorritsma opent vijfde Sligro 3.0 in Almere

Groothandel – Vandaag opende burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere de 48e Sligro zelfbedieningsgroothandel in Nederland. Almere is de daarmee de vijfde zogenaamde 3.0-vestiging, een locatie ingericht volgens de laatste zb-richtlijnen van Sligro. Special voor de opening waren diverse kookdemonstraties van top- en Michelinsterrenkoks, waaronder de Almeerders Robert Kranenborg, Roderik Goores, Raymond Kuhlman en Jeroen Kunneman. Ook nationaal bekende chefs als Ron Blaauw, Lars van Galen, Julius Jaspers en Angélique Schmeinck...

Lees bericht


Groupon en Posthoorn leren Nederland koken met Gin

Horeca – Groupon heeft samen met sterrenchef Jeroen Bavelaar en sommelier Edwin van Egmond van Michelinster-restaurant Posthoorn de handen ineen geslagen om het ‘Shaken & Koken met Gin receptenboek’ te creëren. Samen hebben zij twee bijzondere Gin-Tonic cocktailrecepten ontwikkeld, een hoofdgerechten een dessert waarin gin en tonic zijn verwerkt. Groupon biedt het receptenboek vanaf vandaag gratis via een 0-euro deal aan. Zo ontvangt iedereen na ‘aanschaf’ van de deal het digitale...

Lees bericht

Hilton The Hague krijgt stempel ‘toegankelijk’

Hotels - Hilton The Hague is door Hotelaccessibility International uitgeroepen tot toegankelijk hotel voor rolstoelgebruikers en visueel gehandicapten. Hilton The Hague is getest door Mirjam de Koning, meervoudig paralympisch zwemkampioen. Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau heeft ruim 12 procent van de Nederlanders matige of ernstige lichamelijke beperkingen. Door de vergrijzing zal het aantal mensen met lichamelijke beperkingen volgens het bureau de komende jaren sterk toenemen. Daarbij gaat het niet alleen om...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid