Pretparken fors duurder geworden
Leisure - Pretparken zijn de laatste jaren flink duurder geworden. In de afgelopen 5 jaar is een entreeticket aan de balie 17% in prijs gestegen. Dit is bijna twee keer zoveel als de inflatie. Dat meldt ING op basis van eigen onderzoek. Voor een entreeticket dat in juni 2010 nog 30 euro kostte, betalen bezoekers aan de balie nu gemiddeld zo’n 5 euro meer. Investeringen in dure attracties is volgens ING de belangrijkste reden...
Lees berichtKwalitaria focust verder op bezorging
Fastservice – De helft van alle Kwalitaria's bezorgt aan het einde van dit jaar ook friet thuis. Deze verwachting spreekt directeur Bas Holshuijsen van Kwalitaria uit in een interview met @FoodClicks. Belangrijke drijfveer om het aantal locaties dat ook stappen zet in bezorging uit te breiden is het rendement per vierkante meter. Holshuijsen: “Met hetzelfde aantal vierkante meters doe je meer omzet. Het verkooppotentieel stijgt per vestiging dankzij de bezorging van...
Lees berichtSligro Food Group neemt CaterTech over
Groothandel - Sligro Food Group N.V. neemt het in Zoetermeer gevestigde bedrijf CaterTech over. Dat hebben beide partijen vandaag bekend gemaakt. CaterTech is gespecialiseerd in advisering, ontwerp, levering, inrichting en onderhoud van professionele keukeninrichting, apparatuur en koel-vries techniek. Daarbij richt CaterTech zich met een gespecialiseerd assortiment met eigen merken en (exclusieve) licenties vooral op hotels, bedrijfsrestaurants, gezondheidszorg, onderwijs en scheepvaart. De activiteiten van CaterTech zijn een aanvulling op de...
Lees berichtLiesting: “Bedrijven moeten buitendienst slimmer inzetten”
Relatiedag - Fabrikanten kunnen slimmer hun markten bewerken door gebruik te maken van data die daarvoor beschikbaar is. Die kernboodschap viel te beluisteren uit de mond van Datlinq-oprichter Peter Liesting bij de presentatie van zijn boek ‘Perfect Store’. De presentatie vond onlangs tijdens de relatiedag van Datlinq in restaurant Engels in Rotterdam. Een kleine 100 belangstellenden waren aanwezig om het verhaal van Peter Liesting – dat gebaseerd is op vijftien jaar ervaring...
Lees berichtFood Valley Award genomineerden 2015
Verkiezing - De biobased koffiecapsules van Koffiebranderij Peeze, het schone broeiproces om pluimvee te ontdoen van veren van Marel Stork Poultry Processing en de extractietechnologie om pectine uit de pulp van koffiebessen te winnen van Pectcof, zijn genomineerd voor de Food Valley Award 2015. Dat heeft de vakjury van de Food Valley Award bekend gemaakt. Koffiebranderij Peeze uit Arnhem heeft samen met een innovatiepartner een duurzaam alternatief ontwikkeld voor Nespresso capsules....
Lees berichtTweede editie Week van de Friet in oktober
Promotie - De tweede editie van de Week van de Friet vindt plaats van zaterdag 3 tot en met zondag 11 oktober. De organiserende vakvereniging ProFri verwacht dat er ten opzichte van de afgelopen editie wederom ongeveer 800 frituurbedrijven zullen deelnemen. Gezamenlijk en structureel werken aan het verbeteren van het imago en de bedrijfsresultaten van de professionele frituurbedrijven in Nederland: dat is de doelstelling van de Week van de Friet. En het geliefde ...
Lees berichtOma Bobs sluit partnership met ProFri
Fastservice –Oma Bobs Snacks en de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) zijn een partnership aangegaan. Met de samenwerking met ProFri wil Oma Bobs het belang onderstrepen van een goede bereiding van snacks door de horeca. “Om de klant de goede kwaliteit van snacks ook daadwerkelijk te laten beleven, is het essentieel veel aandacht te besteden aan het op de juiste manier frituren”, aldus Jurgen Ottenhoff, oprichter en directeur van Oma Bobs...
Lees berichtOok voorzitter ProFri nu Goed Gefrituurd
Fastservice – Een bedrijfsovername door zijn zoon Dennis en enkele verbeterpunten bij de zelfevaluatie stonden voorzitter Hans Hus van ProFri in de weg om met zijn bedrijf in aanmerking te komen voor het Goed Gefrituurd Keurmerk. Maar met een score van 92% na het bezoek van de Mystery Guest ontving hij vandaag uit handen van zijn collega bestuurder Peter van Dinther, het certificaat en het bijbehorende schildje. Het Goed Gefrituurd Keurmerk is...
Lees berichtMondelēz en Douwe Egberts nu Jacobs Douwe Egberts
Industrie – Vanaf vandaag is Jacobs Douwe Egberts de nieuwe naam van het samenwerkingsverband tussen D.E Master Blenders 1753 B.V (DEMB) en Mondelēz International (MDLZ). Bijna een jaar geleden kondigden DEMB en MDLZ hun voornemen aan om 's werelds grootste koffiebedrijf te creëren onder de naam Jacobs Douwe Egberts (JDE) als onderdeel van Jacobs Douwe Egberts groep. Als gevolg daarvan is de bedrijfsnaam Douwe Egberts Professional Netherlands B...
Lees berichtFood goed vertegenwoordigd in Tourkaravaan
Evenement – Het aantal foodbedrijven is traditioneel goed vertegenwoordigd in de Tourkaravaan die afgelopen zaterdag vanuit Utrecht van start is gegaan. Foodgiganten als Haribo, McCain, Unilever en Senseo namen deze keer met meerdere wagens deel. Het internationale wielerspektakel trekt sponsoren aan uit alle Europese landen. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld McCain vanuit België meedoet aan de Tour de France zonder dat het Nederlandse kantoor daarbij actief betrokken is. Senseo doet...
Lees bericht