De Aubergerie toegetreden tot Euro-Toques

Horeca - Restaurant De Aubergerie in Amersfoort is sinds kort toegetreden tot Euro-Toques. Bij het restaurant werd door Han en Ingrid Everts al langer gewerkt volgens de code van eer. Euro-Toques Nederland is een van de oudste restaurantverenigingen van Nederland met meer dan 100 aangesloten bedrijven en bestaat volgend jaar 30 jaar. De “10 geboden” oftewel de code van eer die Euro-Toques Nederland hanteert, geldt als belangrijkste uitgangspunt van de vereniging. De aangesloten...

Lees bericht

‘Efteling overnameprooi bij uitbreidingsverbod’

Leisure - Als de Efteling de komende jaren niet kan uitbreiden, dreigt het Brabantse attractiepark overgenomen te worden door een buitenlandse investeerder, volgens directeur Fons Jurgens. Dat schrijft website Looopings naar aanleiding van een gesprek tussen het attractiepark en buurtbewoners, dat gisteravond heeft plaatsgehad. De buurtbewoners zijn fel gekant tegen de groeiplannen. Volgens Jurgens kloppen er geregeld buitenlandse investeerders aan die veel geld voor het park willen neerleggen. Volgens de...

Lees bericht

Toerisme neemt met 10 procent toe in 2014

Ontwikkeling - Het aantal toeristen en zakenreizigers die in 2014 in Nederland verbleven is met ongeveer 10% gestegen ten opzichten van het jaar daarvoor. Deze groei is vooral waar te nemen in de stedelijke gebieden in de Randstad en dit bevestigt de trend dat Europese stedentrips steeds populairder worden. Ook cijfers van Datlinq over de ontwikkeling van het aantal hotels per provincie bevestigen deze trend. In de provincies Noord-Holland en Utrecht is...

Lees bericht

Korting verlaagt drempel sterrenrestaurant

Prijs – Nederlanders zijn kien op kortingen, ook in de horeca. De dealsite Groupon meldt op basis van recent onderzoek namelijk dat kortingsacties drempelverlagend werken. Uit een onderzoek van Groupon naar de mening van consumenten over sterrenrestaurants, blijkt dat vier op de tien restaurantbezoekers wel eens bij een sterrenrestaurant heeft gegeten, waarvan in vier op de tien gevallen wel eens gebruik is gemaakt van een kortingsactie. Als er een korting wordt...

Lees bericht


Rollende Keukens 2015: kijken, kijken en niet kopen

Event – Niet iedere deelnemer was even gelukkig tijdens de druk bezochte Rollende Keukens 2015 in Amsterdam. De ‘kijkers’ wonnen het in veel gevallen van de daadwerkelijke ‘probeerders’ van de gerechten en specialiteiten. zoals die werden aangeboden door de tientallen eetstalletjes op wielen. Want net als thuis, wat de consument niet kent, eet die ook niet. Over het bezoek hadden de meeste niet te klagen, over de verkoop wel. Als er al...

Lees bericht

HMSHost en Van Zwanenburg verlengen contract

Industrie - HMSHost en Van Zwanenburg hebben een nieuw meerjarige samenwerking getekend voor de levering van onder andere porselein, glaswerk en kleinkeukenmaterialen voor alle locaties van HMSHost in Nederland. HMSHost exploiteert vele tientallen horecaconcepten op Schiphol. Patrick Brans, de nieuwe General Manager van HMSHost en Jeroen Krielen, Algemeen Directeur van Van Zwanenburg tekende daarvoor onlangs een overeenkomst. Bron: Van Zwanenburg

Lees bericht

Jarno Eggen slaagt voor de SVH Meesterkok

Geslaagd - Jarno Eggen, eigenaar en chef kok van Restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde, is geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee heeft hij de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald. De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles  in Amsterdam) en Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De keuken van Eggen werd door...

Lees bericht

Eerste clubdag Euro-Toques

Clubdag - Euro-Toques Nederland heeft onlangs de eerste clubdag georganiseerd. Collega restaurateurs uit de regio die nog geen lid zijn van de vereniging konden op deze dag komen kennismaken met de vereniging. De clubdagen worden de komende tijd gehouden bij restaurantleden door het hele land. Afgelopen maandag 11 mei was de eerste en deze werd gehouden bij Jan en Anita Cremers van Hoeve de Boogaard in Geijsteren. In de grote schuur...

Lees bericht


Jelle Conijn (Ciel Bleu) wint Slag op de Schelde

Wedstrijd – Jelle Conijn, sous-chef van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam, heeft de kookwedstrijd Slag op de Schelde gewonnen. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar Takis Panagakis van restaurant Mazie in Den Haag. De Slag op de Schelde werd gehouden aan boord van het schip de Adriana. Tijdens een 6 uur durende vaart op het water van Nationaal Park de...

Lees bericht

Wonen, recreëren en werken bij nieuwe hotelketen

Hotellerie – 'Zoku Loft' opent een eerste vestiging in Amsterdam. De nieuwe Nederlandse hotelketen combineert wonen, recreëren en werken, ook voor langere perioden. Zoku Loft opent de eerste vestiging dit najaar in een verbouwd kantoorpand (Weesperstraat) in Amsterdam met 133 huiskamers en 24 uurs gemeenschappelijke ruimte van 500 vierkante meter. Het bed staat niet meer centraal, maar de tafel en keuken. Gasten kunnen hun eigen decor uitkiezen, zo meldt De Telegraaf. Het is...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid