Vrumona partner van hockeyverenigingen

Industrie- Vrumona is de komende drie jaar met Sourcy Vitaminwater sponsor van negen hockeyverenigingen in de hoofdklasse. Het bedrijf uit Bunnik is de eerste landelijke partner die reclamedoeken plaatst in het nieuwe rollboarding systeem bij deze hockeyclubs. HC Bloemendaal, HC Den Bosch, Kampong Utrecht MHC Oranje Zwart, HC Rotterdam en HGC Wassenaar zijn de eerste verenigingen die geïnvesteerd hebben in het roterende systeem langs het hoofdveld. SCHC Bilthoven, AHBC...

Lees bericht

‘Horeca verwacht winststijging in 2015’

Ontwikkelingen - Horecaondernemers verwachten voor de eerste helft van 2015 dat zowel de omzet als de winst gemiddeld met 6% (logiesverstrekking 7%) zullen stijgen. Gemiddeld genomen is de brutomarge in horeca 61% en gaat 30% van de omzet naar personeelskosten. Dit blijkt uit cijfers, die accountantsvereniging SRA heeft gepubliceerd in de branchescan ‘Branche in Zicht (BiZ)’. De scan werd door ruim 700 respondenten ingevuld; daarvan is 95% dga of eigenaar. Van de respondenten werkt 16% in...

Lees bericht

Dilmah oprichter ontvangt Business for Peace Award

Verkiezing - Dilmah oprichter Merrill J. Fernando heeft gisteren de Oslo Business for Peace Award 2015 in ontvangst genomen, welke jaarlijks wordt uitgereikt aan internationale ondernemers die in hun werk een uitzonderlijke bijdrage leveren aan de maatschappij. De genomineerden werden geselecteerd door een onafhankelijk comité van Nobelprijswinnaars, na een wereldwijd nominatieproces uitgevoerd door de partners van de Business for Peace Foundation – de Internationale Kamer van Koophandel (ICC), UN Global Compact en...

Lees bericht

Columbus Trophy keert terug naar vakbeurs BBB

Verkiezing – De Columbus Trophy, aanmoedigingsprijs voor startende ondernemers, keert voor haar 12e editie terug naar Horecavakbeurs BBB (5 t/m 7 oktober 2015, MECC Maastricht). Dit besluit werd onlangs genomen door de organisatie van de Columbus Trophy en initiatiefnemers Mise en Place & MECC Maastricht. De Columbus Trophy is een aanmoedigingsprijs die elk jaar wordt uitgereikt aan een startende ondernemer die succesvol is als leverancier aan de hospitality, of een innovatief hospitality concept heeft...

Lees bericht


Eerste mobiele luxe restaurant ter wereld

Buitenland - Het Belgische evenementenbedrijf The Fungroup, dat eerder Dinner in the Sky ontwikkelde, heeft met ‘Dinner on the Road’ een nieuw uniek concept; een truck wordt omgebouwd tot een rijdend luxe restaurant. De truck moet vanaf oktober rijden. De initiatiefnemers achter het ‘diner op wielen’ zijn Stefan Kerkhofs en David Ghysels. Zij zijn ook de bedenkers van Dinner in the Sky wat inmiddels in meer dan 50 landen wordt verzorgd....

Lees bericht

Kinderen kiezen vaker gezond bij gezonde menukeuze

Onderzoek - Gezondere keuzes op een menukaart, zonder de ongezondere keuzes te verwijderen, zorgt voor gezondere keuze bij kinderen. Bovendien zorgt de uitbreiding van het menu er zelfs voor dat de omzet van het restaurant iets toeneemt. Dat blijkt uit onderzoek van Tufts University, waarover het tijdschrift Obesity heeft gepubliceerd. In het onderzoek werden meer dan 350.000 kindermaaltijden in dertien restaurants geanalyseerd. In de onderzochte restaurants werd de menukaart uitgebreid met...

Lees bericht

OKÉHOTELS wil ook samen inkopen

Hotels - De nieuwe hotelgroep OKÉHOTELS, een vereniging van gevestigde zelfstandige hoteliers in Nederland, onderzoekt of gezamenlijke inkoop mogelijk is. De vereniging waar nu 16 zelfstandige hotels lid van zijn, heeft de ambitie om uit te groeien naar 25 hotels waardoor een landelijke dekking ontstaat. De zelfstandige hotels maakten voorheen deel uit van de groep Holland Hotels. Maar de behoefte om onderling meer te gaan samenwerken leidde tot de oprichting van...

Lees bericht

Kortingsacties in trek in de horeca

Acties – Meer dan de helft van de Nederland die uit eten gaat maakt weleens gebruik van kortingsacties. Dit stelt het ING Economisch Bureau in het vandaag verschenen kwartaalbericht sectoren. De horeca kan volgens ING terugkijken op een goed 2014 (volume +4,2 procent). Dit jaar is er naar verwachting sprake van nulgroei. Hotels blijven wel profiteren van de grotere toestroom van buitenlandse toeristen. Zo verwacht het NBTC dat hun aantal met 4 procent stijgt....

Lees bericht


Tramrestaurant Hoftrammm viert eenjarig bestaan

Rijdend restaurant - Tramrestaurant Hoftrammm, het eerste rijdend tramrestaurant van Nederland, bestaat 11 mei precies 1 jaar. De voormalig Haagse stadstram 3035, die tot een modern restaurant is omgebouwd, heeft al meer dan 250 culinaire ritten door Den Haag en Scheveningen achter de rug. Reden voor een feestje, dat gevierd wordt met onder meer Executive Chefkok Pierre Wind. Bobby van Galen (35) is de trotse eigenaar van dit rijdend restaurant, die tijdens een wereldreis inspiratie...

Lees bericht

Eerste vijf bedrijven in Food Center Westland

Groothandel - Vandaag zijn de eerste vijf ondernemers in Food Center Westland, het nieuwe groothandelscentrum in Poeldijk,  gestart met de verkoop van groenten en fruit. Vanaf maandag 4 mei openen de resterende bedrijven van fase 1 hun deuren openen voor groentedetaillisten, horecaondernemers, cateringbedrijven en handelaren in groente, fruit en andere foodproducten. Bijna alle units in fase 1 zijn verhuurd en naar verwachting zal binnen enkele maanden gestart worden met de bouw van fase 2....

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid