Grolsch Radler in mandarijnvariant

Industrie – Grolsch introduceert een alcoholarme en een alcoholvrije mandarijnvariant van Radler. Radler bier is sinds de introductie in 2013 razend populair geworden in Nederland en groeide volgens cijfers van Nielsen vorig jaar zelfs in een jaar tijd met 350%. Uit onderzoek van Grolsch blijkt dat de combinatie van bier en vruchtensap vooral populair is bij jonge ouders en bij tweeverdieners (zowel mannen als vrouwen). Opvallend daarbij is dat meer dan de helft...

Lees bericht

Reuze taart voor 70-jarige Molco

Industrie – Molco, hèt merk in de Benelux voor diepgevroren bakkerijproducten, wordt dit jaar 70. En dat wordt gevierd met tal van activiteiten en een reuze taart. Molco kan terugblikken op een rijke geschiedenis. Zo introduceerde het oorspronkelijk Belgische merk als eerste diepgevroren bakkerijproducten in de Benelux. Molco is gespecialiseerd in het bedenken en ontwikkelen van diepvriesbakkerijproducten van hoge kwaliteit. Innoveren staat daarbij centraal. Zo streeft het merk naar duurzaamheid en...

Lees bericht

Tine Snels executive director FrieslandCampina Ingredients

Benoeming - De executive board van Koninklijke FrieslandCampina N.V. is voornemens Tine Snels per 1 juni 2015 te benoemen tot executive director van de business group FrieslandCampina Ingredients. Zij neemt de eindverantwoordelijkheid van de business group over van Roelof Joosten die per 1 juni 2015 Cees ‘t Hart opvolgt als chief executive officer van Royal FrieslandCampina. Tine Snels is sinds juli 2012 werkzaam bij FrieslandCampina als managing director van de werkmaatschappij FrieslandCampina Kievit, onderdeel...

Lees bericht

Uitgebreid programma op eerste 24Kitchen-weekeinde

Event - Een culinair vakantieweekend voor liefhebbers van koken. Dat wordt de allereerste 24Kitchen&Cottages, dat van 17 tot en met 20 april a.s. plaatsvindt in Center Parcs De Eemhof Tijdens het weekend worden bezoekers getrakteerd door de kok van 24Kitchen op een uitgebreid programma vol food en entertainment, verspreid over het hele vakantiepark. De chefs onthullen hun kookgeheimen tijdens workshops en kookcolleges. Tijdens vragenuurtjes kunnen mensen vragen stellen aan één...

Lees bericht


Frans Stortelder nieuwe COO Pork Vion Food

Benoeming  – Frans Stortelder (55) zal Godert Tegelberg opvolgen als COO Pork van Vion Food. De voorgenomen benoeming van Stortelder markeert een versterkte focus op valorisatie; optimale verwaarding van de door Vion Food verwerkte dieren en inspelen op de behoefte van de markt. Door een betere afstemming op markten, zoals China, Amerika, Japan, Korea en Australië, verwacht Vion Food de resultaten te kunnen verbeteren. Interim CEO Tom Heidman: “Wij zijn als geen...

Lees bericht

‘Laag btw-tarief in de horeca moet blijven’

Pleidooi - Uit onderzoek blijkt dat het schrappen van het btw-tarief van 6 procent leidt tot een verlies van 55.000 banen in de gastvrijheidssector, vooral horecabanen. Dat zijn de conclusies uit het NYFER-rapport (Nationale Raad toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd) dat is uitgevoerd in opdracht van Gastvrij Nederland. Het kabinet werkt aan een herziening van het belastingstelsel en afschaffing van het lage btw-tarief is een van de opties. KHN zet zich...

Lees bericht

Investeerderstrio wil frisdrank Exota nieuw leven inblazen

Industrie - Exota, het frisdrankmerk van weleer in de ‘explosieve fles’, maakt een comeback. In acht smaakvarianten wil een groepje investeerders kijken of het merk in deze tijd kans van slagen heeft. De drie Brabantse investeerder zijn ijshandelaar Ton Verhoeven, bouwondernemer Steven van de Ven en uitbater Patrick Brinkman. Zij vonden enige tijd geleden een oude fles Exota en vatte het plan op om de frisdrank weer in productie te...

Lees bericht

FSIN-directeur Grievink: ‘CBS-cijfers zorgen voor verwarring’

Marktcijfers – De cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek elk kwartaal publiceert over de horeca, zorgen voor verwarring. Dat schrijft Foodservice directeur Jan Willem Grievink vandaag op de website van het FSIN. Hij roept het CBS om in gesprek te gaan met de industrie en accountants. Al vele kwartalen slaat het CBS de plank volledig mis, zo laat hij weten, ‘zoals ook nu weer met de recente publicatie van...

Lees bericht


Vermaat opent ‘Rotterdams symbool van wederopbouw’ restaurant Engels

Horeca – Restaurant Engels, symbool van de wederopbouw in Rotterdam, opent vrijdag de deuren. De exploitatie wordt gedaan door Vermaat, dat eerder ook al restaurant Rijks in het Rijsmuseum opende,. Voor de 23 vergaderlocaties is een samenwerking aangegaan met The Office Operators (TOO). Eigenaar Paul Vermaat van Vermaat noemde Engels een volgende ‘kraal aan de ketting’. Het pareltje aan het Stationsplein van Rotterdam is een begrip in de havenstad en die tijd...

Lees bericht

War Child-actie voor frietbakkend Nederland

Fastservice – Het Patatje Oorlog gaat symbolisch in de ban en wordt vanaf 5 mei, de dag dat Nederland 70 jaar bevrijding viert, bij frietbakkend Nederland omgetoverd tot het Frietje Vrede. Tijdens de unieke actie van War Child koopt de klant voor 20 eurocent extra een vredesvorkje bij zijn patatje of snack naar keuze. “We willen iets leuks, iets unieks optuigen rond Bevrijdingsdag 2015”, vertelt Peter van Lier van War Child. In het Patatje Oorlog...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid