Roger Bloem vertrekt bij Burger King

Vertrek – Roger Bloem, marketingmanager en verantwoordelijk voor Communicatie, Digitaal, Social en het Eredivisie Partnership bij Burger King laat in een twitterbericht weten dat hij op 1 april vertrekt bij de fastfoodketen.  ‘Burger King heeft als merk een andere richting gekozen dan dat ik op wil. Deze strategie uitvoeren sluit niet aan bij mijn ambitie,’ zo motiveert Bloem zijn vertrek. Hij neemt twee maanden vrij om te bepalen welke richting hij op...

Lees bericht

Vooral groei in outlets fastservice en recreatie

Ontwikkeling - De Foodservice segmenten Quickservice, Full Service, Evenementen en Recreatie & Entertainment zijn in 2014 met name gegroeid in aantal verkooppunten. Dat blijkt uit gegevens van het Rotterdamse databureau Datlinq. Vooral Quickservice groeide wederom sterk gedreven door een flinke toename van het aantal lunchrooms/tearooms en broodjeszaken. De traditionele horeca staat nog steeds onder druk door een sterke daling van het aantal outlets in het segment Drankverstrekkers. Ook het Sport segment...

Lees bericht

Coca-Cola contour fles bestaat 100 jaar

Industrie - Het glazen Coca-Cola Contour flesje bestaat dit jaar 100 jaar. Het ontwerp dankt zijn herkenbaarheid aan een foutje. Het Coca-Cola flesje werd geboren in 1915 in Terre Haute, Indiana, VS. De daar gevestigde bottelarij The Root Glass Company kreeg de opdracht een flesje te ontwerpen dat ‘zo onderscheidend is, dat het op de tast en zelfs in stukjes op de vloer nog meteen herkenbaar is.’ Claire Baeten, brand manager Coca-Cola: â€...

Lees bericht

Joost Sliepenbeek nieuwe CFO bij Vion Food

Benoeming – Joost Sliepenbeek (51) wordt per 1 mei benoemd tot CFO van Vion Food. Hij volgt Jacques Straathof op die zich zal gaan toeleggen op een aantal strategische business improvement projecten en tevens zorg zal dragen voor een goede overdracht aan zijn opvolger. Sliepenbeek komt over van de Van Gansewinkel Groep. Hij begon zijn loopbaan bij De Vleeschmeesters, dat later door Vion Food is overgenomen, en heeft geruime tijd gewerkt bij Grootverbruik...

Lees bericht


Groninger Horecabeurs wordt ‘Horecabeurs Noord Nederland’

Beurzen – De vierde Groninger Horecabeurs krijgt een nieuwe naam. De beurs die op 12 oktober dit jaar wordt gehouden gaat verder onder de naam Horecabeurs Noord Nederland. De nieuwe naam was noodzakelijk omdat de organisatie er voor heeft gekozen het bereik van het event te gaan vergroten over de drie noordelijke provincies, Groningen, Friesland en Drenthe. De beurs wordt nog wel gehouden in de Martinikerk in Groningen maar zal wel worden...

Lees bericht

Royal Club Shandy komt in nieuwe glazen ‘long neck’

Industrie – Vrumona gaat de klassieker Royal Club Shandy weer nieuw op de kaart zetten. Vanaf maart is Royal Club Shandy verkrijgbaar in een nieuwe glazen ‘long neck’ fles met een eigentijdse uitstraling. Royal Club Shandy is een aanvulling op het assortiment van de horecaondernemer die middels een non-alcoholische drank wil inspelen op de verhoogde minimumleeftijd voor alcohol van 16 naar 18 jaar. Royal Club Shandy bevat namelijk 0,5% alcohol. Het is wettelijk gezien...

Lees bericht

Pasquinel Kolk geïnaugureerd als derde SVHMeester van Ciel Bleu

Benoeming - Pasquinel Kolk, gastheer van Ciel Bleu Restaurant in Amsterdam, is officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Hij heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in de Nederlandse horeca. Op zondag 22 februari werden de officiële versierselen aan hem uitgereikt door SVH Meestergastheer Peter Bruins van De Bokkedoorns, van jongs af al een voorbeeld voor Kolk. Pasquinel Kolk legde zijn Meesterproef af op 24 november 2014 onder toeziend oog van...

Lees bericht

Q-Music-dj opent eigen pizzeria voor één dag

Pizzeria - Wietze de Jager van het populaire Q-Music  radioprogramma Mattie & Wietze opent morgen een eigen pizzarestaurant onder de naam Wietzeria. De pizzeria is alleen morgen open. De Q-dj Wietze is dol op pizza's en een grote droom van hem was om ooit nog eens een eigen pizzeria te runnen. Speciaal voor Wietze zijn verjaardag heeft collega Mattie de Wietzeria dit geregeld. De Wietzeria is te vinden aan de Roelof...

Lees bericht


Vierde Wagamama vestiging aan het IJ

Fastservice - Wagamama, het Japanse noodlerestaurant met drie locaties in Amsterdam, opent op 1 juni een vierde locatie aan de IJ-zijde van het Centraal Station Amsterdam. Voor de benodigde financiering haalde het bedrijf vrijdag in 2,5 uur tijd €177.000 crowdfunding op. Wagamama heeft wereldwijd een kleine 150 vestigingen, voornamelijk in Groot-Brittannië. Ondernemer Arjan Schrama haalde de ‘fast casual dining’ formule in 2000 naar Nederland. Na het Leidseplein, Rembrandtplein en Zuidplein (WTC) wordt de IJhal de...

Lees bericht

Foodtrucks kunnen zich melden in Amsterdam

Inschrijving – Amsterdam heeft de inschrijving voor de foodtrucks opengesteld . Tot en met 12 maart kunnen ondernemers zich aanmelden voor de pilot voedselwagens. Deze regeling biedt ondernemers de gelegenheid om op straat eten aan te bieden op locaties waar dat nu niet mogelijk is. Voorwaarde, die de gemeente stelt is dat het aanbod onderscheidend is ten opzichte van het huidige eten dat op straat wordt verkocht, zoals patat, hotdogs, oliebollen, haring en...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid