Instock start afhaalwinkel en komt met foodtruck

Horeca – Instock, het Amsterdamse restaurant dat voedselrestanten van een aantal AH-filialen op de kaart zet, komt ook met een afhaalwinkel en een foodtruck. Instock zet voedselverspilling nog meer op de kaart met een nieuwe afhaalwinkel, genaamd Instock Toko, aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam en een mobiele foodtruck, de Instock Truck. Het eerste initiatief van Instock was het pop-up restaurant op het Westergasterrein. Daar wordt sinds juni 2014 diner en brunch...

Lees bericht

Van Dobben geeft elke vrijdag 538 bitterballen weg

Fastservice - Van Dobben is een samenwerking aangegaan met Radio 538 en geeft vanaf nu elke vrijdag 538 bitterballen weg aan de luisteraar die een plaat aanvraagt om zijn of haar weekeinde in te luiden. Vrijdag 6 februari is de actie officieel gestart met de Van Dobben VrijdagMiddagBorrel tijdens de Frank en Vrijdag Show met dj Frank Dane en co-host Jelte van der Goot. Luisteraars van Radio 538 maken het komende jaar elke vrijdagmiddag...

Lees bericht

‘La Place overnameprooi Ahold’

Horeca- Restaurantformule La Place zou volgens retaildeskundige Paul Moers een overnameprooi zijn voor Ahold. “Er staan honderd belangstellenden klaar om La Place over te nemen. Ik weet vrijwel zeker dat Ahold een bod zal doen”, aldus Moers in een reportage van de Persdienst in de regionale kranten. De geruchten over een aanstaande overname worden ingegeven door de problemen bij V&D, waaraan de La Place nauw is...

Lees bericht

Franchise voor The Fat Dog en Trill Grill

Fastservice - Ron Blaauw, eigenaar van het hotdogrestaurant The Fat Dog aan de Ruysdaelkade, wil uitbreiden met verschillende franchisevestigingen. Volgens de chefkok past zijn uitbreidingsplan in de trend naar meer 'haute' fastfoodzaken. Volgens Ron Blaauw in een artikel in het Parool willen gasten geen kleffe broodjes meer of vieze frieten, maar echte 'haute dogs'. Blaauw zegt: 'Eigenlijk is het vanaf het begin het idee geweest om meerdere Fat Dogs te...

Lees bericht


Guus Meeuwis opent eigen restaurant Gustaaf

Horeca - Als onderdeel van zijn jubileumjaar heeft Guus Meeuwis zijn eigen pop-up restaurant Gustaaf geopend in de voormalige regenjassenfabriek Falcon in Tilburg. Vijf dagen lang zal hij samen met topchef Dick Middelweerd achter de pannen staan om een lunch en diner te verzorgen voor de gasten. De gerechten zullen veel Brabantse invloeden bevatten. Die winst die gemaakt wordt door Restaurant Gustaaf zal ten goede komen aan het goede doel...

Lees bericht

GfK: Nederlandse consument sceptisch ondanks positieve trend

Onderzoek - Consumenten in Europa waren in het vierde kwartaal van het jaar weer wat optimistischer gestemd. In bijna alle lidstaten van de Europese Unie (EU) stegen aan het einde van het jaar de indicatoren van zowel de economische verwachtingen, de  inkomensverwachtingen als de koopbereidheid. De Nederlandse consument blijft daarentegen sceptisch. Het consumentenklimaat voor de 28 lidstaten van de EU verbeterde in het laatste kwartaal met 1,3 punten. De indicator stond aan...

Lees bericht

Uitreiking Hennessy Gastvrijheidsprijs in Hotel The Dylan

Verkiezing –De organisatie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) vraagt jaarlijks aandacht voor het belang van goed gastheer- en gastvrouw schap in Nederland. Dit jaar vindt de uitreiking van de prestigieuze prijs plaats op maandag 30 maart in Hotel The Dylan in Amsterdam. Al jarenlang laten de arbeidsmarktcijfers zien dat er behoefte is aan een nieuwe generatie professionele gastheren en -vrouwen in de Nederlandse horeca. Een echte gastheer/ -vrouw heeft kennis...

Lees bericht

Online reserveringen stijgen met 130%

Onderzoek - In 2014 vonden er 130% meer online reserveringen plaats dan in 2013. Steeds meer reserveringen worden onderweg gedaan. Het aantal reserveringen via de smartphone is in 2014 gestegen met 55% ten opzichte van het jaar ervoor.Dit blijkt uit het jaarlijkse restaurant trendonderzoek van Couverts.nl, de grootste reserveringssite van Nederland. Naast de analyse van gegevens uit de reserveringssystemen van ruim 2000 bij Couverts aangesloten restaurants, heeft de reserveringssite dit jaar ook een enquÃ...

Lees bericht


Kwalitaria focust op private label

Private label – Kwalitaria focust verder op het private label. De cafetariaformule van ffc komt met nieuwe seizoensproducten en neemt de hardlopers, zoals maaltijden verder onder de loep en kijkt waar het deze nog kan verbeteren. Dit bevestigt Martijn Boone, marketing manager van ffc. “Als je de allerlekkerste cafetaria van Nederland wil zijn, moet je de allerlekkerste producten verkopen, zo simpel is het. En lekker gaat over smaak, daar valt niet...

Lees bericht

Hoftrammm-oprichter Van Galen foodprofessional van het jaar

Personalium - Bobby van Galen, oprichter en eigenaar van het rijdende concept Tramrestaurant Hoftrammm, mag zich een jaar lang ‘F&B Professional of the Year’ noemen. Dit is bekend gemaakt op het Jaargala van de AF&BM (www.afbm.nl) in het Tobacco theater in Amsterdam. Er waren diverse diverse kandidaten uit de Hospitality branche genomineerd voor de prestigieuze titel van ‘F&B Professional of the Year’. Naast Bobby van...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid